Ειδήσεις

Τουριστικά γραφεία: «Είμαστε κλειστές και όχι πληττόμενες επιχειρήσεις»

Τι ζητά ο κλάδος με κοινή επιστολή προς τα υπουργεία Ανάπτυξης,  Οικονομικών και Τουρισμού

Κραυγή αγωνίας από τον κλάδο των τουριστικών γραφείων που με κοινή επιστολή τους προς τα υπουργεία Ανάπτυξης,  Οικονομικών και Τουρισμού ζητά άμεσα τον  χαρακτηρισμό των τουριστικών γραφείων στο στο σύνολό τους ως κλειστές και όχι πληττόμενες επιχειρήσεις.

Στην επιστολή, ο κλάδος εκφράζει τους φόβους για τις προοπτικές της καλοκαιρινής σεζόν του 2021 και κάνει λόγο για πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης των μισθολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων μέχρι την πραγματική επανεκκίνηση του τουρισμού.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Απευθυνόμαστε σε εσάς, ελπίζοντας κάποιος να μπορέσει να αφουγκραστεί την κρισιμότητα της κατάστασης, για την βιωσιμότητα των Τουριστικών Γραφείων. Πρέπει να χαρακτηριστούν άμεσα,   τα Τουριστικά Γραφεία στο σύνολό τους κλειστές και όχι πληττόμενες επιχειρήσεις. Ουσιαστικά καμία υπηρεσία   δεν μπορεί να προσφερθεί από Τουριστικά Γραφεία  λόγο των κρατικών περιορισμών και απαγορεύσεων (εκδρομές , ξενοδοχεία , μεταφορές ) .

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ –  ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Η επικείμενη  απόφαση για ανάκληση των αναστολών από τον Απρίλιο σε επιχειρήσεις  οι οποίες χαρακτηρίζονται πληττόμενες, θέτει την ταφόπλακα στα  Τουριστικά Γραφεία τα  οποία δεδομένης της κατάστασης, αλλά και ειδικότερα, της επαγγελματικής δραστηριότητας που ασκούν, εκ των πραγμάτων με μηδενικές εισροές χρημάτων, αλλά και καμίας ορατής θετικής προοπτικής για το καλοκαίρι του 2021, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν  στο ελάχιστο,  σε μισθολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις μέχρι την πραγματική επανεκκίνηση του τουρισμού.

‘’ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ’’   ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΛΕΙΣΤΕΣ  ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΛΗΤΤΟΜΕΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
Ο κλάδος των τουριστικών γραφείων, στο σύνολο του  δεν θα έπρεπε να θεωρείται απλά πληττόμενος αλλά ολοκληρωτικά κλειστός από τον Μάρτιο του 2020, αφού για όλο το φάσμα των παρεχόμενων υπηρεσιών που μπορεί να προσφέρει ένα  τουριστικό γραφείο, δεν υπάρχει ουσιαστικά αντικείμενο εργασίας. Κλειστά ξενοδοχεία, απαγόρευση μετακινήσεων, λεωφορείων, απαγόρευση οργανωμένων εκδρομών, αεροδρόμια και αεροπορικές εταιρείες να υπολειτουργούν, απαγόρευση εισόδου στην χώρα και πολλοί άλλοι περιορισμοί, καθιστούν χωρίς κανένα όφελος  την λειτουργία τους. Ποια υπηρεσία μπορεί να προσφέρει εδώ και ένα χρόνο ένα τουριστικό γραφείο σε συνάρτηση με τις κρατικές αποφάσεις – απαγορεύσεις, τι προϊόντα μπορεί να πουλήσει για να  να επιβιώσει?

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ – ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΤΕ ΣΕ ΟΡΙΣΤΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Με ποια έσοδα θα μπορέσει να επαναπροσλάβει, και να πληρώσει το σύνολο του προσωπικού της πριν την πανδημία, αλλά και του επιπλέον εποχικού προσωπικού  που προσέλαβε για την ‘’επανεκκίνηση του τουρισμού‘’, όπως αυτό επιβάλλεται στους  όρους αποδοχής των επιστρεπτέων προκαταβολών? Πώς ένα Τουριστικό γραφείο  με μηδενικά έσοδα από τον Μάρτιο του 2020, μπορεί να ανταπεξέλθει σε εργοδοτικές και ασφαλιστικές εισφορές,  όταν το κράτος σταματάει   τις αναστολές εργασίας?

Με εκτίμηση

Κοινοποίηση:
Υπ. Ανάπτυξης,  Υπ, Οικονομικών,Υπ. Τουρισμού, Ηatta , Sette , ΜΜΕ»

Πηγή: newmoney.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου