Ειδήσεις

Τουρισμός: Οι Γερμανοί ψηφίζουν Ελλάδα – Πώς ενισχύονται οι ροές

Το μήνυμα ότι οι τουριστικές ροές από τη Γερμανία καθώς και από άλλες χώρες της κεντρικής Ευρώπης θα ενισχυθούν περαιτέρω τα επόμενα χρόνια, έλαβε η ελληνική αποστολή σε δύο διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στη Γερμανία.

Πρόκειται για την CMT της Στουτγκάρδης (13-21 Ιανουαρίου) και την REISEN & CARAVANING του Αμβούργου (7-11 Φεβρουαρίου).

Στις σημαντικές αυτές εκθέσεις τουρισμού, που απευθύνονται στη μεγάλη γερμανική αγορά, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργάνωσε περίπτερο για την Περιφέρεια Κρήτης, στελέχη της οποίας παρουσίασαν σε πλήθος tour operators, ταξιδιωτικών γραφείων, δημοσιογράφων, bloggers και ενδιαφερομένων τουριστών προτάσεις για οργανωμένα «πακέτα» και διάφορες δραστηριότητες, όπως περιπατητικές περιηγήσεις, ποδηλατικές διαδρομές, ορεινές αναβάσεις, καταδυτικές εμπειρίες, κ.λπ., δίνοντας και την ευκαιρία να γευθούν χαρακτηριστικά κρητικά προϊόντα.

Τα βασικά συμπεράσματα από τις επαφές και συζητήσεις ήταν ότι:

–          Το τουριστικό ρεύμα από τη Γερμανία αλλά και άλλες χώρες της Κεντρικής Ευρώπης αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.

–          Οι διάφορες μορφές εναλλακτικού τουρισμού βρίσκουν όλο και μεγαλύτερη απήχηση σε όλες τις ηλικίες.

–          Υπάρχει έδαφος για προσέγγιση και προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από αρκετές περιφερειακές πόλεις της Γερμανίας, που αποτελούν δυναμικές αγορές και εν μέρει ανεξερεύνητες.

Στη φετινή CMT συμμετείχαν 1.600 εκθέτες, παρουσιάστηκαν 1.300 αυτοκινούμενα τροχόσπιτα και την επισκέφθηκαν 234.000 επισκέπτες, ενώ στην REISEN & CARAVANING μετείχαν 498 εκθέτες και την επισκέφθηκαν περισσότεροι από 70.000 επαγγελματίες του τουρισμού και ιδιώτες.

Σημειώνεται ότι το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, εκτός από τα ελληνικά ομαδικά περίπτερα που οργανώνει σε γερμανικές εκθέσεις τουρισμού (Λειψία, Στουτγκάρδη, Αμβούργο), έχει προγραμματίσει τη διοργάνωση road-shows σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας, όπου ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις, ξενοδοχεία κλπ. θα παρουσιάζουν τις υπηρεσίες τους σε Γερμανούς επαγγελματίες του χώρου με προγραμματισμένες συναντήσεις Β2Β.

Επίσης, μέσω της Επιτροπής Τουρισμού και Πολιτισμού του Επιμελητηρίου, θα οργανώσει το 1ο Ελληνο-Γερμανικό Φόρουμ Τουρισμού στον Βόλο, 15-18 Σεπτεμβρίου 2024, με την παρουσία Γερμανών tour operators και δημοσιογράφων, με στόχο να καθιερώσει τη διοργάνωση ως σημαντικό όχημα προβολής της ελκυστικότητας διαφόρων περιοχών ανά την Ελλάδα, καθώς και δικτύωσης με Γερμανούς εταίρους και πολλαπλασιαστές επικοινωνίας.

Πηγή ΟΤ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου