Για την 12η Μαρτίου 2018 προσδιορίστηκε από την Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου η εκδίκαση υπόθεσης με κατηγορούμενους για μαστροπεία ανηλίκου με υπόσχεση πληρωμής χρημάτων κατ’ εξακολούθηση, για απασχόληση ανηλίκου σε νυχτερινή εργασία και για άμεση συνδρομή στην πράξη της μαστροπείας ανηλίκου τρεις κατοίκους Ρόδου.
Το πρωτόδικο λαϊκό δικαστήριο έχει επιβάλει ποινή κάθειρξης 8 ετών και 9 μηνών και χρηματική ποινή 51.000 ευρώ σε έναν 46χρονο, ενώ σε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ καταδικάστηκαν οι συγκατηγορούμενοί του ηλικίας 45 και 38 ετών.
Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν την 9η Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 01.30 από αστυνομικούς του ΑΤ Ιαλυσού ως συνυπαίτιοι για την έκδοση μιας 17χρονης, που εργαζόταν σε μπαρ της περιοχής.
Μετά από πληροφορίες που περιήλθαν συγκεκριμένα στους αστυνομικούς ότι, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (εστιατόριο μπαρ) που λειτουργεί στην Ιαλυσό, ιδιοκτησίας του πρώτου, εκδίδεται επ’ αμοιβή νεαρή γυναίκα που εργάζεται σε αυτό, στήθηκε επιχείρηση για την εξακρίβωσή της.
Στο κατάστημα συγκεκριμένα παρουσιάστηκε ως πελάτης αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, αφού του παραδόθηκαν προσημειωμένα χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας 150 ευρώ.
Την 01.15 ώρα της 9ης Φεβρουαρίου 2011 ο αστυνομικός πελάτης μετέβη στο κατάστημα και αφού ήπιε ένα ποτό με την παρέα της κοπέλας του καταστήματος, που του παρουσιάστηκε ως «Μαρία», στη συνέχεια της πρότεινε να συνευρεθούν και αυτή το αποδέχτηκε. Η κοπέλα τον οδήγησε στο ταμείο, όπου ο πελάτης – αστυνομικός κατέβαλε στην δεύτερη κατηγορούμενη το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ.
Στη συνέχεια αφού παρέλαβε από αυτή ένα προφυλακτικό, ακολούθησε την «Μαρία» στο υπόγειο του κτηρίου, όπου υπήρχε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο με κρεβάτι προκειμένου να συνευρεθούν.
Ενώ ο αστυνομικός βρισκόταν στο υπόγειο συνάδελφοί του από το ΑΤ Ιαλυσού εισήλθαν στο κατάστημα και συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη, την δεύτερη που εργαζόταν ως υπεύθυνη και τον υπεύθυνο πόρτας.
Όπως διαπιστώθηκε στην πορεία, η “Μαρία” ήταν ανήλικη, 17 ετών, που είχε οικειοθελώς εγκαταλείψει την οικία της σε χωριό της Ρόδου. Λόγω της ανηλικότητας και της τροποποίησης του Νόμου περί εκδιδομένων προσώπων με το Ν. 3904/2010 από πλημμέλημα σε πταίσμα, αφέθηκε ελεύθερη αφού σχηματίστηκε σε βάρος της δικογραφία.
Από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια του ελέγχου στο κατάστημα διαπιστώθηκε ότι εργαζόταν σε αυτό χωρίς να έχει άδεια εργασίας μια 22χρονη υπήκοος Ρουμανίας, κάτοικος Ιαλυσού.
Στο κατάστημα βρέθηκε στο ταμείο και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 545 ευρώ.
Εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς η ανήλικη υποστήριξε ότι εργαζόταν στο κατάστημα τους τελευταίους τρεις μήνες. Το μπαρ, όπως είπε, είναι ένα κατάστημα που προσφέρει κονσομανσιόν δηλαδή έρχεται ο πελάτης και παραγγέλλει το ποτό του. Οι κοπέλες τον πλησιάζουν και αυτός τις κερνάει ποτό. Το ποτό κοστίζει στον πελάτη 15 ευρώ από αυτά η ίδια παίρνει 10 ευρώ.
Όταν οι πελάτες, όπως είπε, ήθελαν να συνευρεθούν ερωτικά μαζί της ενημέρωνε την δεύτερη κατηγορούμενη και πλήρωνε 100 ευρώ εκ των οποίων η ίδια ελάμβανε τα 50 ευρώ. Η 17χρονη υποστήριξε ότι υπήρχε μέρα που είχε συνευρεθεί ερωτικά έναντι αμοιβής με 6 άτομα και άλλοτε με τρεις.
Υποστήριξε ακόμη ότι είχε ακούσει για το μαγαζί και ότι η ίδια ζήτησε εργασία νομίζοντας ότι αυτό που έκανε ήταν νόμιμο.
Από το χρηματικό δε ποσό των 100 ευρώ που κατέβαλλε ο πελάτης, το ποσό των πενήντα 50 ευρώ εισέπραττε ως αμοιβή η ανήλικη, ενώ το υπόλοιπο ποσό φέρεται να εισέπραττε ο ίδιος ο εργοδότης της, πρώτος κατηγορούμενος.

-Στην δεύτερη υπόθεση που θα εξετάσει το ίδιο δικαστήριο την ίδια ημέρα κατηγορούμενος είναι ένας κάτοικος Αφάντου, που κρίθηκε ένοχος σωματεμπορίας και απλής σωματικής βλάβης και καταδικάστηκε, πρωτοδίκως, σε ποινή φυλάκισης 5 ετών και 3 μηνών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα.
Σε ποινή φυλάκισης 4 μηνών με 3ετή αναστολή για ενέργεια ασελγούς πράξεως, καταδικάστηκε ένας Μαλωνίτης, συγκατηγορούμενός του.
Το θύμα ήλθε, μετά από ανάγνωση σχετικής αγγελίας, από την Αθήνα στη Ρόδο, την 20ή Απριλίου 2010, προκειμένου να εργαστεί ως σερβιτόρα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ιδιοκτησίας της συντρόφου του πρώτου κατηγορουμένου.
Η σχετική αγγελία ανέφερε ότι το εν λόγω κατάστημα ήταν pub (μπυραρία). Στο κατάστημα υπήρχε ωστόσο πίστα με στύλο (κολώνα) προκειμένου να διενεργείται αισθησιακός χορός και παράλληλα υπήρχαν ξεχωριστά δωμάτια πέρα από τον κύριο χώρο του καταστήματος.
Το θύμα φέρεται να συμφώνησε με τον πρώτο κατηγορούμενο ότι εκτός από το σερβίρισμα θα κάθεται δίπλα από τον πελάτη και θα του κάνει παρέα, με σκοπό ο τελευταίος να την κερνάει ποτά και να ανεβαίνει ο τζίρος του μαγαζιού.
Την 24η Απριλίου 2010 εμφανίστηκε στο κατάστημα ο δεύτερος κατηγορούμενος ο οποίος αφού κέρασε κάποια ποτά την κοπέλα, παράγγειλε »σαμπάνια», που όπως προκύπτει, αποτελούσε συνθηματικό ότι ο πελάτης μπορεί να πάρει την σερβιτόρα σε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο του καταστήματος και να έλθει μαζί της σε συνουσία.
Συγκεκριμένα, ο πρώτος κατηγορούμενος φέρεται να ανέφερε στο θύμα ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος είχε παραγγείλει «‘σαμπάνια» λέγοντάς της ότι θα πρέπει αυτή να πάει για χρονική διάρκεια 20 λεπτών στο ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο του καταστήματος μαζί του και εάν ο πελάτης το ζητούσε, να προχωρήσει σε ερωτική πράξη. Το θύμα φοβούμενη επιπλέον ότι ο πρώτος κατηγορούμενος, σε περίπτωση που δεν υπακούσει, θα την έδιωχνε από το κατάστημα, μετέβη στο δωμάτιο που την περίμενε ο δεύτερος κατηγορούμενος με την σαμπάνια στο χέρι. Μόλις εισήλθε σ’ αυτό ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να γυμνώθηκε από τη μέση και κάτω και να της ζήτησε να του κάνει πεοθηλασμό.
Το θύμα φέρεται να αντιστάθηκε και ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να άρχισε να την κυνηγάει προκειμένου να την ξεγυμνώσει.
Ενώ την κυνηγούσε εξαντλήθηκαν τα είκοσι λεπτά που ήταν υποχρεωμένη να παραμείνει στο δωμάτιο. Μετά ταύτα εξήλθε στον κύριο χώρο του καταστήματος, όπου μετά από λίγη ώρα ο δεύτερος κατηγορούμενος παρήγγειλε εκ νέου »σαμπάνια» και η κοπέλα αναγκάστηκε να ξαναπάει στο ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο.
Αφού επαναλήφθηκαν τα ανωτέρω η γυναίκα εξήλθε στον κύριο χώρο του καταστήματος αλλά με την πάροδο λίγης ώρας ο δεύτερος κατηγορούμενος παρήγγειλε για τρίτη φορά »σαμπάνια».
Ο πρώτος κατηγορούμενος φέρεται τότε να την απείλησε με απόλυση και εκείνη μετέβη εκ νέου στο δωμάτιο και ανέφερε στο δεύτερο ότι δεν συνευρίσκεται ερωτικά με πελάτες. Ο δεύτερος κατηγορούμενος φέρεται να διαμαρτυρήθηκε στον πρώτο ότι δεν ικανοποιήθηκε σεξουαλικά και ότι ήθελε τα λεφτά του πίσω, ενώ η ιδιοκτήτρια του καταστήματος ζήτησε πίσω από την κοπέλα τις μάρκες με βάση τις οποίες θα πληρωνόταν, καθόσον το αντίτιμο για την »σαμπάνια» ήταν η σεξουαλική ικανοποίηση του δεύτερου κατηγορουμένου.
Επενέβη ο πρώτος κατηγορούμενος που φέρεται να την εξύβρισε, ενώ όταν τον απείλησε ότι θα τον καταγγείλει στο Ι.Κ.Α , τότε αυτός φέρεται να τη χτύπησε στο πρόσωπο με δύναμη προκαλώντας της άλγος και τάση για εμετό και να την έριξε στο πάτωμα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ