Ειδήσεις

Παράνομη υλοτομία στο δρόμο Αρχίπολη-Προφήτης Ηλίας-Σάλακος

Γλέντι παράνομης υλοτομίας συμβαίνει την τελευταία περίοδο με δράστες τους γνωστούς άγνωστους των γνωστών φίλων-συγγενών των γειτονικών περιοχών, με αποτέλεσμα να έχουν κοπεί διάσπαρτα από τον δρόμο και σε αποστάσεις έως και 40 μέτρα προς το δάσος αρκετά δέντρα που χονδρικά με μια πρόχειρη μέτρηση αριθμούν πάνω από 300 δέντρα διάφορων ειδών σε υγιή κατάσταση τα οποία δεν εμπόδιζαν τον δρόμο αλλά ούτε είχαν επικίνδυνη κλίση.

Μάλιστα υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου δίπλα από τα φρεσκοκομμένα υπάρχουν πεσμένα ξερά δέντρα και αυτά δεν τα ακουμπάνε καθόλου. Το κακό έχει παραγίνει. Βλέπεις τον παππού με το αγροτικό να κόβει ανενόχλητος ένα δεντρό στην άκρη του δρόμου και να το φορτώνει, να το παίρνει σπίτι του ή άλλες φορές παρέα δυο ατόμων με κλούβα να κάνουν ολόκληρες συστάδες με κούτσουρα και να τα φορτώνουν κανονικά σαν να μην συμβαίνει απολύτως τίποτα.
Η ερώτηση έχει ως εξής: υπάρχει κρατικός μηχανισμός να προστατεύει τα δάση μας; Και εάν υπάρχει πού είναι; Μήπως είναι καιρός να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας στο επαρχιακό δίκτυο και να αναθέσουμε την προστασία των δασών σε εταιρίες ιδιωτικής φύλαξης γιατί σε λίγο το μόνο δάσος που θα βλέπουμε θα είναι αυτό σε φωτογραφίες;
Τσαμπίκος Τσ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου