Σε συνέντευξη του στην ΕΡΑ Ρόδου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, απαντώντας στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου, αναφέρθηκε:

Στην υπόθεση Novartis:

Ο χαρακτηρισμός της εξέτασης της υπόθεσης ως «μητέρας των μαχών» είναι ένας χαρακτηρισμός που έχει ακουστεί πολλές φορές και οι  έντονες αντιδράσεις έχουν στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων. Οι τόνοι θα πέσουν αργότερα αναγκαστικά και καθένας προσπαθεί να συγκροτήσει τη σκέψη του και να σχεδιάσει τη στρατηγική του. Βέβαια, τα πράγματα είναι δύσκολα για την αξιωματική αντιπολίτευση και τα κόμματα στα οποία υπάρχουν εμπλεκόμενοι πολιτικοί με το σκάνδαλο. Επιχειρείται λοιπόν να ακυρωθεί η ουσία της υπόθεσης μέσω δημοσιευμάτων στον Τύπο. Φυσικά, κανείς δεν αρνείται την ανάγκη να εξεταστεί η υπόθεση. Αναγνωρίζουν έτσι ότι το σκάνδαλο υπήρξε, αλλά αντιφάσκουν, ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχουν υπεύθυνοι γι’ αυτό.

Στη διαδικασία της προκαταρκτικής επιτροπής:

Πρόκειται για μια διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας η Βουλή θα αποφασίσει αν θα παραπέμψει το φάκελο στην Εισαγγελία για να αποφανθεί. Καμία υποψία που μπορεί να βαραίνει το πολιτικό σύστημα δεν μπορεί να μείνει ανεξέταστη. Για το λόγο αυτόν και ο κάθε βουλευτής πρέπει να ψηφίσει κατά συνείδηση. Η ελεύθερη έκφραση της γνώμης του βουλευτή είναι θέμα δημοκρατίας και η μυστική ψηφοφορία διασφαλίζει αυτήν ακριβώς την ψήφο κατά συνείδηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ