Στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε χτες, με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κ. Δημήτρης Κρεμαστινός.
«Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση είναι ότι προσπαθεί να πείσει τους οπαδούς της, ότι διαπραγματεύεται. Αυτή η ιστορία όμως της διαπραγμάτευσης, έχει τα όριά της. Διότι διαπραγματευόταν επί έξι μήνες –υποτίθεται- για να μην μπούμε στο 3ο Μνημόνιο και όπως είπε και ο ίδιος ο κ. Βαρουφάκης, μπήκαμε στο χειρότερο από όλα. Έκτοτε, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει ότι διαπραγματεύεται σκληρά, αλλά όσο καθυστερεί τα μέτρα που έρχονται είναι δυσβάστακτα. Διότι υποτίθεται πως αυτή η αξιολόγηση θα έπρεπε να είχε κλείσει πέρσι τέτοια εποχή και είμαστε έναν χρόνο μετά, να συζητάμε για αξιολόγηση. Τι να αξιολογηθεί; Αυτά τα μέτρα τα οποία η ίδια η κυβέρνηση υπέγραψε και δεν τα έχει εφαρμόσει και λένε οι δανειστές πως αν δεν εφαρμοστούν, δεν θα πάρει άλλα λεφτά; Αυτή είναι όλη η ιστορία. Όμως η οικονομία έχει σταματήσει. Τα Capital Controls συνεχίζονται, οι τράπεζες δεν μπορούν να λειτουργήσουν σε κανονικές συνθήκες. Πώς θα δούμε ανάπτυξη; Ζούμε, δηλαδή, μέρες απίστευτες… Κανένας δεν φανταζόταν ποτέ πως η Ελλάδα θα βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, με μια κυβέρνηση που υποσχέθηκε ότι θα ‘σκίσει’ τα Μνημόνια, ότι θα καταργήσει τους μνημονιακούς νόμους. Τελικώς, όχι μόνον δεν έχει κάνει τίποτα, αλλά εισηγείται σκληρότερα μέτρα, όπως μεγαλύτερους φόρους, μεγαλύτερο ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ στα νησιά. Πώς μπορεί να στέκεται ακόμη αυτή η κυβέρνηση; Επειδή ο κ. Καμμένος θέλει να παραμείνει στο ΥΠΕΘΑ; Τα είπε πρόσφατα και ο κ. Φίλης, οποίος ήταν μέχρι πρότινος υπουργός της κυβέρνησης. Δεν μπορεί να υπάρχει αυτή η κυβέρνηση με δύο κόμματα που το ένα κοιτάζει (υποτίθεται) Αριστερά –γιατί δεν είναι αριστερό- και το άλλο, δεξιά –δεξιότερα. Πώς μπορούν να συνεχίσουν με μόνο κίνητρο να παραμείνουν στις καρέκλες ενώ ο κόσμος τους εγκαταλείπει καθημερινά, αφού λένε συνεχώς ψέματα».
Σε ερώτηση πώς βλέπει τις απόψεις των δανειστών που εμφανίζονται αλληλοσυγκρουόμενες καθώς και τις δηλώσεις Σόιμπλε για το Grexit για τα μέτρα, απάντησε: «Εγώ δεν είμαι κριτής ούτε του Σόιμπλε, ούτε της Τρόικας (που ο ΣΥΡΙΖΑ την αποκαλεί ‘θεσμούς’), ούτε της Ε.Ε. Εγώ είμαι πολίτης της Ελλάδας. Και ξέρω ότι η κυβέρνηση αυτή έχει υπογράψει κάποια πράγματα τα οποία δεν εφαρμόζει. Εάν έχει το ΔΝΤ προβλήματα με την Μέρκελ…. ας τα βρούν. Ωστόσο, αυτοί δεν μιλάνε για τα δικά τους προβλήματα. Ζητούν από εμάς να εφαρμόσουμε αυτά τα οποία έχουμε υποσχεθεί. Δυστυχώς, δεν έχουν εφαρμοστεί όλα».
Μάλιστα, αναφέρθηκε στην μαρίνα Μανδρακίου η οποία πέρασε στο Υπερταμείο, λέγοντας πως ‘αυτό είναι απώλεια της εθνικής κυριαρχίας από τους ξένους και δη στην παραμεθόριο…’
Ο κ. Κρεμαστινός, ξεκαθάρισε πως είναι σαφές ότι θα έρθουν νέα μέτρα και μάλιστα δυσβάστακτα ενώ τόνισε πως ‘η χώρα έχει παραδοθεί σε ξένα συμφέροντα’.
Σε ερώτηση, τέλος για την πορεία του Ογκολογικού στο Νοσοκομείο της Ρόδου, ο βουλευτής του Πασόκ ήταν κατηγορηματικός:
«Θα αγωνιστούμε μέχρι το τέλος. Θέλει δεν θέλει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, εμείς θα το φέρουμε στην Βουλή για να μας πει τι θέλει. Πρέπει να ξεκαθαρίσει τι θα κάνει. Είχε υποσχεθεί ότι το προχωρήσει αλλά μέχρι τώρα δεν έκανε τίποτε –όπως και για τόσα άλλα».
Τέλος, είπε πως θα προτείνει στον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο να κάνει επίτιμο δημότη και τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια καθώς ήταν ο μόνος που αξίωσε από τους πρώην υπουργούς Οικονομικών (Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλο, Στουρνάρα) να μην πειραχτεί ο ΦΠΑ στα νησιά για εθνικούς λόγους.
«Το ίδιο οφείλει να κάνει ο κ. Παυλόπουλος που θα γίνει επίτιμος δημότης. Τον ΦΠΑ η Δωδεκάνησος τον είχε κερδίσει από τα χρόνια της Κατοχής της. Τα νησιά είχαν διαφορετικό καθεστώς από την υπόλοιπη χώρα και τώρα το χάσαμε» είπε ο κ. Κρεμαστινός.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ