Ειδήσεις

Δ. Γάκης: To πρόγραμμα της ειδικής εκδήλωσης για τη Δωδεκάνησο στο Κοινοβούλιο

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, Δημήτρης Γάκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής των Ελλήνων, επιδεικνύοντας έμπρακτα το σεβασμό του Κοινοβουλίου στην ιστορία και τους αγώνες της Δωδεκανήσου για Δημοκρατία και πρόοδο, θα διενεργήσει ειδική εκδήλωση με θέμα: «Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα: Ιστορική αναδρομή. Αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές», την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, ώρα 11.00, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής.
Η οργάνωση και η υλοποίηση της σημαντικής αυτής εκδήλωσης, αποτελεί ένα ακόμα θεσμικό βήμα, ώστε η ιστορία της Δωδεκανήσου και οι αναπτυξιακές της προοπτικές να ακουστούν με τον πιο επίσημο τρόπο. Ταυτόχρονα, η πρωτοβουλία αυτή, στέλνει στους πολίτες της νησιωτικής μας περιφέρειας ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον, επιδεικνύοντας την θέλησή μας για την ουσιαστική εφαρμογή της νησιωτικότητας αλλά και την ευθύνη που αισθανόμαστε σε ότι έχει σχέση με τις προσδοκίες των νησιωτών για κοινωνική δικαιοσύνη, οικονομική ανάπτυξη και ευημερία. Η ειδική συνεδρίαση για τα Δωδεκάνησα στη Βουλή των Ελλήνων, αποτελεί, ένα γεγονός εξέχουσας σημασίας, που τιμά όλους τους Δωδεκανήσιους. Την εκδήλωση, που όπως προανέφερα θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, θα τιμήσει με την παρουσία του και θα απευθύνει χαιρετισμό στην έναρξη των εργασιών της, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θεόδωρος Δρίτσας. Με την ευκαιρία αυτή, θέλω να σημειώσω, ότι χαίρομαι ιδιαίτερα που η ιδέα αυτή, έγινε υπόθεση όλων των βουλευτών της Δωδεκανήσου, τους οποίους και ευχαριστώ για τη συνεργασία. Είμαστε ιστορικά υποχρεωμένοι να αντέξουμε στις προκλήσεις όλοι μαζί και να πετύχουμε, ενωμένοι».

<Ακολουθεί το επίσημο Πρόγραμμα της εκδήλωσης: «Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα: Ιστορική αναδρομή. Αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές», που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016, στο Κτήριο της Βουλής των Ελλήνων, Αίθουσα Γερουσίας>

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΕΝΑΡΞΗ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ

11:00-11:30
Νικόλαος Βούτσης
Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων

Θεόδωρος Δρίτσας
Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Φώτιος Χατζηδιάκος
Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης
Δήμων Νοτίου Αιγαίου, Δήμαρχος Ρόδου

Ιωάννης Φραγκούλης
Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών
Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ
Προεδρεύων: Δημήτριος Γάκης
Βουλευτής Δωδεκανήσου

11:30 – 11:50
Νικόλαος Νικολάου
Συγγραφέας
«69η Επέτειος Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα-
Ιστορική αναδρομή έξι (και πλέον) αιώνων σκλαβιάς»

11:50 – 12:00
Γεώργιος Χατζημάρκος
Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου
«Η Δωδεκάνησος στην οικονομία της Ελλάδας. Πολιτικές και αποτελέσματα»

12:00 – 12:10
Δημήτριος Κρεμαστινός
ΣΤ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βουλευτής Δωδεκανήσου
«Υγεία και Παιδεία στα Δωδεκάνησα»

12:10 – 12:20
Νεκτάριος Σαντορινιός
Βουλευτής Δωδεκανήσου
«Τουρισμός: οι προοπτικές ανάπτυξης της Δωδεκανήσου»

12:20 – 12:30
Εμμανουήλ Κόνσολας
Βουλευτής Δωδεκανήσου
«Ευρωπαϊκή και Εθνική Πολιτική για τη νησιωτικότητα –
Μια πρόκληση για το μέλλον»

12:30 – 12:40
Ηλίας Καματερός
Βουλευτής Δωδεκανήσου
«Ανάπτυξη. Πώς και για ποιους;»
12:40 – 13:20

Τοποθετήσεις – Συζητήσεις των παρευρισκομένων

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου