ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σκυλακάκης: Δεν υπάρχει μαγικός τρόπος να μειωθούν οι τιμές

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Σκυλακάκης
Μέγεθος γραμμάτων

«Η ακρί­βεια, αυτή τη στιγ­μή είναι κατά κύριο λόγο ει­σα­γό­με­νη» και «δεν υπάρ­χει μα­γι­κός τρό­πος για να μειω­θούν οι τιμές», τό­νι­σε, με­τα­ξύ άλλων, ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Οι­κο­νο­μι­κών Θε­ό­δω­ρος Σκυ­λα­κά­κης, σχο­λιά­ζο­ντας τις ανα­τι­μή­σεις στην αγορά κατά την συ­ζή­τη­ση στην Ολο­μέ­λεια της Βου­λής.

Ο κ. Σκυ­λα­κά­κης ανέ­φε­ρε πως για κάθε 10 ευρώ που αυ­ξά­νε­ται στη διε­θνή τιμή το φυ­σι­κό αέριο, αυτό κο­στί­ζει 600 εκατ. ευρώ στην οι­κο­νο­μία μας. Ση­μεί­ω­σε πως η τιμή του φυ­σι­κού αε­ρί­ου από τα 15 με 20 ευρώ που ήταν προ της παν­δη­μί­ας, σή­με­ρα είναι στα 70 και κά­ποια στιγ­μή είχε φτά­σει στα 150 ευρώ. Πρό­σθε­σε πως όταν αυ­ξά­νο­νται οι διε­θνείς ναύ­λοι μπο­ρεί να κερ­δί­ζου­με κατά κάτι στη ναυ­τι­λία αλλά αυτό μας κο­στί­ζει σε όλα τα άλλα ει­σα­γό­με­να είδη.

Τις αυ­ξή­σεις των διε­θνών τιμών ανα­πό­φευ­κτα θα τις πλη­ρώ­σου­με είτε με τον έναν είτε με τον άλλο τρόπο, είπε ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός και υπο­γράμ­μι­σε πως «δεν υπάρ­χει κά­ποιος μα­γι­κός τρό­πος για να μην πλη­ρώ­σου­με το αυ­ξη­μέ­νο φυ­σι­κό αέριο. Μπο­ρεί μα­κρο­χρό­νια να κά­νεις επεν­δύ­σεις σε ΑΠΕ ή με το «εξ’ οι­κο­νο­μώ» αλλά βρα­χυ­χρό­νια θα τις πλη­ρώ­σεις».

Στην κυ­βέρ­νη­ση, είπε ο κ. Σκυ­λα­κά­κης, σύμ­φω­να με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «προ­σπα­θού­με να απα­λύ­νου­με αυτό το κό­στος και να με­τριά­σου­με το βάρος στους ευά­λω­τους κα­τα­να­λω­τές, αλλά η πι­θα­νό­τη­τα με ένα μα­γι­κό τρόπο να έρθει κά­ποιος από το υπερ­πέ­ραν και να μας δώσει με­ρι­κά δι­σε­κα­τομ­μύ­ρια ακόμη για να μην υπάρ­ξει καμία επί­πτω­ση, είναι μη­δε­νι­κή» και κα­τέ­λη­ξε ότι «όποιος νο­μί­ζει ότι έχει βρει το μα­γι­κό αυτό χαλί που κου­βα­λά λεφτά στην ελ­λη­νι­κή οι­κο­νο­μία, δεν έχει συ­ναί­σθη­ση της πραγ­μα­τι­κό­τη­τας».

 

 

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.