Ρεπορτάζ

Πλεκτά σκουφάκια από κάθε γωνιά της Eλλάδας, που ζεσταίνουν τις… καρδιές των ογκολογικών ασθενών Pόδου!

Μια συγκινητική πρωτοβουλία ανέλαβε η διαδικτυακή ομάδα «κουβάρια για μικρούς ήρωες», που αυτή τη φορά επέλεξε το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Ρόδου για την φιλανθρωπική της δράση.
Γυναίκες κάθε ηλικίας από όλη την Ελλάδα, μέλη της διαδικτυακής ομάδας, ξεκίνησαν να πλέκουν σκουφάκια, γυναικεία, ανδρικά και παιδικά, τα οποία θα διανεμηθούν στους 850 καρκινοπαθείς που εξυπηρετούνται από το Ογκολογικό Τμήμα της Ρόδου!


Πρόκειται για μια κίνηση ανθρωπιάς που έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση στους ογκολογικούς ασθενείς της Ρόδου, πολλοί από τους οποίους παρέλαβαν ήδη τα σκουφάκια τους, πλεγμένα με πολλή αγάπη και ευχές για ταχεία ανάρρωση, από τα μέλη της ομάδας.
Όπως έγινε γνωστό στα μέλη της ομάδας, θα γίνουν συνολικά τρεις αποστολές. Η πρώτη αποστολή με 150 πλεκτά σκουφάκια από κάθε γωνιά της Ελλάδας έχει ήδη φτάσει στον προορισμό της, η δεύτερη αναμένεται στο τέλος Ιανουαρίου και η τρίτη στα μέσα Φεβρουαρίου.
«Η χαρά και η συγκίνηση μας είναι απερίγραπτη γιατί η ζεστασιά και η αγάπη που χαρίζουν τα μέλη της ομάδας “κουβάρια για μικρούς ήρωες” στους ανθρώπους που δίνουν τον αγώνα τους εναντίον του καρκίνου, είναι ανεκτίμητη. Φαίνεται πως οι προσπάθειές μας να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία ίσως και να μην πηγαίνουν χαμένες. Χάρη στις συντονίστριες της ομάδας, γυναίκες απ’ όλη την Ελλάδα στέλνουν αγάπη πλεγμένη με τα χέρια τους για να ζεστάνουν τις καρδιές μας. Σας ευχαριστούμε με όλη μας τη ψυχή και σας ευχόμαστε υγεία και ευτυχία», λέει η πρόεδρος του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών κ. Μαρία Κρητικού για αυτή την πολύ όμορφη πρωτοβουλία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα «κουβάρια για μικρούς ήρωες» αριθμεί περισσότερα από 3.000 μέλη από όλη την Ελλάδα, και συνδυάζοντας την αγάπη τους για το πλέξιμο με την διάθεση για φιλανθρωπία, έχει μοιράσει χαρά σε ορφανοτροφεία, ξενώνες κακοποιημένων γυναικών, άπορες οικογένειες, παιδιά ειδικής αγωγής κ.α. και αυτή τη φορά σειρά είχε το Ογκολογικό Τμήμα της Ρόδου.
Συντονίστρια της προσπάθειας τοπικά είναι η κ. Δέσποινα Καρπαθάκη που μαζί με την κ. Μαρία Κρητικού, έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας την αποστολή αγάπης, στους ογκολογικούς ασθενείς της Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου