Απόψεις

Φωνητικό Σύνολο Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου

Αρκετά χρόνια πίσω όταν είχα την τιμή να εκλεγώ Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου και στη συνέχεια παρέμεινα στη θέση αυτή, φυσικά κατόπιν εκλογών επί μια εικοσαετία, είχαμε αποφασίσει ότι η αποστολή του δικηγόρου δεν ήταν μόνο να υπερασπίζεται τα συμφέροντα του πελάτη του αλλά πως έπρεπε να ξανοιχθεί στην κοινωνία και να προσφέρει ότι μπορεί καλύτερο. Μεταξύ των άλλων ήταν να επισκεπτόμαστε τα χωριά του νησιού μας, ιδία στους χαιρετισμούς, να οργανώνουμε εκδρομές στα πλέον απομονωμένα χωριά Έμπωνα, Απόλλωνα, Κατταβιά κλπ να οργανώνουμε εκδρομές πέραν από τα νησιά μας αλλά και στο εξωτερικό, όπως στην Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη και φυσικά στο κοντινό Μαρμαρίς. Θυμάμαι όταν επισκεφθήκαμε τον Δικηγορικό Σύλλογο Σμύρνης, ετύχαμε τόσο θερμής υποδοχής, την οποία και ανταποδώσαμε όταν και ο Σύλλογος Σμύρνης ανταπέδωσε την επίσκεψη στον Δικηγορικό μας Σύλλογο, φέροντας μάλιστα και φυτεύοντας στον χώρο του Συλλόγου μια ελιά σύμβολο αγάπης και φιλίας. Πέραν των παραπάνω δραστηριοτήτων είχαμε θεατρική ομάδα και στη συνέχεια πάλι με την πρωτοβουλία των συναδέλφων είχε συσταθεί το Φωνητικό Σύνολο, αυτό που είδαμε εχθές και μας κατέπληξε. Όπως επίσης μας κατέπληξε το έργο στο Δημοτικό Θέατρο με πρωταγωνιστή τον αγαπητό Συνάδελφο Γιάννη Σκλάβο, με το έργο «Ζητείται Ψεύτης» το οποίο παίχθηκε επί διήμερο, με την κοσμοσυρροή να είναι μεγαλύτερη από τον χώρο του Θεάτρου. Αυτό το θέαμα αντικρίσαμε και χθες στο Νεστορίδειο Μέλαθρο με το Φωνητικό Σύνολο, το οποίο μας παρουσίασε το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Τα Χριστούγεννα του Τεμπέλη». Έργο πραγματικά δύσκολο να παρουσιαστεί από μη επαγγελματίες αοιδούς. Όλοι μείναμε άναυδοι από την τόσο επιτυχημένη παρουσίαση σε σημείο που δεν μπορείς να πεις ποιος ή ποια από το σύνολο ήταν οι καλύτεροι. Όλες και όλοι ήταν πραγματικά άψογοι στην παρουσίαση. Αυτές είναι μεταξύ άλλων εκδηλώσεις οι οποίες αναβαθμίζουν τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου διότι οι δικηγόροι δεν πρέπει να ασχολούνται μόνο με τα «επειδή και δια ταύτα» υπάρχουν και πολλές άλλες εκδηλώσεις, όπως η χθεσινή, οι οποίες και επιδοκιμάζονται από τους συμπολίτες μας. Ειδική όμως αναφορά θα πρέπει να γίνει για τον αγαπητό

συνάδελφο Τάσο Χαμουζά, γνήσιο τέκνο του Παναγιώτη Χαμουζά του χαρισματικού δασκάλου αλλά και στον Αντώνη Κυζούλη για τους στίχους της μουσικής, έναν ακαταπόνητο αλλά τέλειο μουσικό, τον οποίον ο Σύλλογος θα πρέπει όχι μόνο να τον τιμά δια των λόγων αλλά και δια των έργων διότι του αξίζει. Κατά την έξοδο μου από το Νεστορίδειο Μέλαθρο διαπίστωσα ότι όλοι ήταν απογειωμένοι για την τόσο εξαίσια παρουσίαση. Αναμένουμε και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις από το υπέροχο και ακούραστο φωνητικό μας σύνολο.

Τέλος να ευχηθώ σε όλες και όλους Υγεία και Μακροημέρευση και ο νέος χρόνος να είναι καλύτερος από αυτόν που σε λίγο απέρχεται.

Ρόδος, 20 Δεκεμβρίου 2022

Με εκτίμηση

Κωνσταντίνος Σαρής

Δικηγόρος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου