Ειδήσεις

Παυλόπουλος: Η Τουρκία υπονομεύει επικίνδυνα κάθε πτυχή της ευρωπαϊκής της προοπτικής

Η Τουρκία υπονομεύει επικίνδυνα κάθε πτυχή της ευρωπαϊκής της προοπτικής, παραβιάζοντας, ευθέως και απροκαλύπτως, το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, διαμηνύει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Την συμπαράσταση των Ελλήνων του Εξωτερικού στους αγώνες για την πατρίδα μας, τον λαό μας και το έθνος μας, καθώς και την συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος στο μήνυμά του προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες του Εξωτερικού με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και του νέου Έτους.

Αναφορικά με τα εθνικά μας θέματα, αναλύει τις ελληνικές θέσεις για τις εξελίξεις στην περιοχή και το ρόλο που διεκδικεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα ευνοεί και την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, βεβαίως υπό τον απαράβατο όρο του εκ μέρους της πλήρους σεβασμού του διεθνούς και του ευρωπαϊκού δικαίου. Ωστόσο, σημειώνει, ότι η ίδια η Τουρκία υπονομεύει επικίνδυνα κάθε πτυχή της ευρωπαϊκής της προοπτικής, παραβιάζοντας, ευθέως και απροκαλύπτως, το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος τονίζει ότι το φετινό μήνυμά του ενέχει ιδιαίτερους συμβολισμούς, αφενός λόγω της συγκυρίας και, αφετέρου, λόγω της εμβληματικής συμπαράστασης των Ελλήνων του εξωτερικού στην πατρίδα μας κατά τα τελευταία, κρίσιμα και δύσκολα, χρόνια της βαθειάς κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, η οποία έπληξε την χώρα μας.

Επισημαίνει, επίσης, την εθνική προσπάθεια που καταβάλλουμε, υπό όρους αρραγούς ενότητας, για να χαράξουμε μια πορεία προς το μέλλον που μας αναλογεί και μας αρμόζει, ιδίως τώρα που ο ορίζοντας είναι πιο καθαρός και ευοίωνος -τόσο ώστε να μας κάνει να ελπίζουμε στην επιστροφή στην πατρίδα ιδίως των νέων μας από το εξωτερικό.

Πηγή:ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου