Τοπικές Ειδήσεις

Οι προγραμματικές δεσμεύσεις του Γιώργου Μαυρομάτη στον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου

Τις προγραμματικές του δεσμεύσεις για τη βελτίωση των συνθηκών απονομής της δικαιοσύνης στη Ρόδο αλλά και της λειτουργίας του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου ανακοίνωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του πρώτου επιστημονικού συλλόγου του νησιού κ. Γιώργος Μαυρομάτης ενόψει των εκλογών της 28ης Νοεμβρίου 202.
Πιο συγκεκριμένα ο κ. Μαυρομάτης προγραμματίζει τα εξής:

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΣΧΕΣΕΙΣ  ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ  ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ
Άμεση παρέμβαση ιεραρχικά και κλιμακωτά, σε κάθε επίπεδο, ώστε να αλλάξει άμεσα η απαράδεκτη κατάσταση που δεν τιμά κανένα.
Βελτίωση της συμπεριφοράς των δικαστικών λειτουργών, στο πλαίσιο αμοιβαίου σεβασμού και ευγένειας, είμαστε όλοι δέκτες απαράδεκτων συμπεριφορών. Τήρηση των ωραρίων και των ωρών των διακοπών.
Ανακατανομή των δικασίμων και αύξηση αυτών, όλες τις ημέρες της εβδομάδας, ώστε να περιοριστεί ο αριθμός των υποθέσεων σε μία δικάσιμο.
Επιτάχυνση της έκδοσης των αποφάσεων, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα.
Παράσταση και καταγγελία σε περιπτώσεις απαξιωτικών συμπεριφορών δικαστικών λειτουργών και κάθε είδους στρεβλώσεων στην ομαλή και ταχεία λειτουργία των δικαστηρίων.
MΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΩΝ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ  COVID 19
Τήρηση των μέτρων προστασίας της υγείας μας, με δική μας συμμετοχή και παρέμβαση, προσπάθεια για λειτουργία σε όλα τα ακροατήρια, μικροφωνικών εγκαταστάσεων, απαίτηση αποφυγής συνωστισμού, υποβολή αιτήσεων και λήψη πιστοποιητικών με ηλεκτρονικά μέσα.
ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ
Άμεση σοβαρή παρέμβαση στην προϊσταμένη αρχή, στο υπουργείο Δικαιοσύνης για την πλήρη επαναλειτουργία του – μέσω σοβαρής ουσιαστικής εργασίας και πρόσληψης ή μετάθεσης υπαλλήλων – και την στη συνέχεια πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών του – μέσω της ένταξης στο Εθνικό Κτηματολόγιο.
Επιδίωξη και απαίτηση νομιμοποίηση χρήσης ηλεκτρονικών μέσων για τη διενέργεια κτηματολογικών ερευνών.
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ
Παράσταση σε κάθε τοπικό φορέα, ώστε να επισκευασθούν άμεσα οι σοβαρότερες ζημιές, να ανακαινισθούν οι τουαλέτες, να στεγανοποιηθεί το κτήριο, να απομακρυνθούν τα άχρηστα αντικείμενα από τους χώρους του και να μεταφερθούν τα αρχεία σε άλλο δημόσιο κτήριο. Εκπόνηση μελέτης ριζικής ανακαίνισης και συντήρησης του κτηρίου και υλοποίησή της, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Υποδοχή και ενημέρωση τους από παλαιότερους συναδέλφους, σχετικά με τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες της άσκησης και τους υπαλλήλους του συλλόγου μας, σχετικά με τα διαδικαστικά (ασφάλιση, δικαιολογητικά) πρόσβαση δωρεάν σε όλες τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και φορείς καθ΄ όλη τη διάρκεια της άσκησής τους. Συνεργασία και παροχή συνδρομής στις δράσεις της ΕΑΝΔΙΡ.
ΝΕΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ
Ενημέρωσή για ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις, για τις δυνατότητες συνεργασίας τους με αξιοπρεπείς όρους συνεργασίας με παλαιότερους συναδέλφους, τη λειτουργία της νομικής βοήθειας, το διορισμό τους για τη διενέργεια εκλογών και την εύρεση νέας δικηγορικής ύλης από υποψήφιους πελάτες τους.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ  ΕΡΓΟ
Σε πρώτο χρόνο ενημέρωση, για τις αλλεπάλληλες τροποποιήσεις των νομοθετικών διατάξεων και κωδίκων και ερμηνεία αυτών.
Συνέχιση της έκδοσης του περιοδικού και βελτίωση του περιεχομένου του.
Διεύρυνση και επέκταση των ενημερωτικών επιστημονικών σεμιναρίων, ημερίδων, με ερμηνεία, με προτεραιότητα στην αξιοποίηση όλων των συναδέλφων οι οποίοι έχουν ειδίκευση σε διάφορους τομείς
Δημιουργία ιστοσελίδας και ομάδων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθαρά νομικού περιεχομένου, με συμμετοχή όλων των συναδέλφων που επιθυμούν, μέσω της οποίας θα ανταλλάσσονται νομικές απόψεις, θα απαντώνται ερωτήματα και θα αναρτώνται άρθρα και υποδείγματα δικογράφων.
ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ
Επιδίωξη πλήρωσης όλων των οργανικών θέσεων, εκπαίδευσης των δικαστικών υπαλλήλων, βελτίωσης της συμπεριφοράς τους και εκπαίδευση στη χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών για παραλαβή και αποστολή εγγράφων ηλεκτρονικά.
ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ
Αναβάθμιση της ιστοσελίδας του συλλόγου, εμπλουτισμός της με άλλες υπηρεσίες, επανασύνδεση με ΙΣΟΚΡΑΤΗ και άλλες ιστοσελίδες νομικού περιεχομένου, συνέχιση της έκδοσης του νομικού μας περιοδικού ηλεκτρονικά.
ΕΠΙΛΟΓΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΑΠΟ ΝΠΔΔ
Επιδίωξη αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να τεθούν πιο αξιοκρατικά και αντικειμενικά κριτήρια. Έως ότου καταστεί αυτό δυνατόν, έλεγχος των προκηρύξεων πρόσληψης ώστε τα κριτήρια να είναι αξιοκρατικά, διορισμός εκπροσώπων μας, στις επιτροπές με κλήρωση.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ
H θέση του προέδρου δεν προσφέρεται και δεν θα γίνει θέση εξυπηρέτησης και προαγωγής προσωπικών συμφερόντων ή φιλοδοξιών. Δημόσια δήλωση και δέσμευση του προέδρου του Δ.Σ. ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του, δεν θα επιδιωχθεί και δεν θα συμμετάσχει σε προκηρύξεις για πρόσληψη νομικού συμβούλου σε δημοσίους φορείς.
Το Δ.Σ. θα λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια και οι συνεδριάσεις θα γνωστοποιούνται και θα είναι ανοικτές σε όλους. Θα τηρηθούν με ευλάβεια οι διαδικασίες για τη διενέργεια των Γενικών Συνελεύσεων και την ενημέρωση των μελών με τον οικονομικό απολογισμό του συλλόγου.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΡΩΜΕΝΑ
Οφείλουμε να είμαστε και θα είμαστε παρόντες σε όλα τα τοπικά και κοινωνικά δρώμενα, προστατεύοντας το περιβάλλον και την ποιότητα της ζωής όλων, εκφράζοντας την άποψη ή την αντίθεσή μας, σε τυχόν αυθαίρετες ή παράνομες ενέργειες, δημοσίων φορέων ή ιδιωτών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου