Τοπικές Ειδήσεις

Δείτε ποια αυθαίρετα κτίσματα αναμένεται να κατεδαφιστούν σε σύντομο χρόνο – Aποκάλυψη της “δ”

Την προσεχή Δευτέρα, εκτός απροόπτου, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία μέσω του ηλεκτρονικού διαγωνισμού, που προκήρυξε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου για την επιλογή αναδόχου για την εκτέλεση του έργου της κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών που βρίσκονται σε αιγιαλό-παραλία, σε δάση, σε δασικές και αναδασωτέες εκτάσεις στη νήσο Ρόδο, σε εκτέλεση πρωτοκόλλων ή αποφάσεων κατεδάφισης αρμοδίων Υπηρεσιών.
Οπως έγραψε η «δημοκρατική», ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται σε 935.000 ευρώ.
Στον κατάλογο των προς κατεδάφιση αυθαιρέτων περιλαμβάνονται, όπως έγραψε η «δημοκρατική», 421 αυθαίρετα με τελεσίδικα πρωτόκολλα, σε παραλίες, αιγιαλούς, δάση και ρέματα στα Δωδεκάνησα.
Στα Δωδεκάνησα εκκρεμούν προς εκτέλεση 301 τελεσίδικα πρωτόκολλα αυθαιρέτων σε αιγιαλό, 56 σε δάση και 64 πολεοδομικά.
Εξ αυτών στην Ρόδο έχουν καταγραφεί συνολικά 219 τελεσίδικα πρωτόκολλα αυθαιρέτων, εκ των οποίων 135 σε αιγιαλό, 54 σε δάση και 30 πολεοδομικά.
Μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται αυθαίρετα στην λιμενική ζώνη της Ακαντιάς, στο Φαληράκι, στην Καλλιθέα, στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Σορωνή, στ’ Αφάντου, στην παραλιακή ζώνη της πόλεως Ρόδου και κυρίως στις παραλίες του Ελλη και του Καζίνο, στα Λοθιάρικα της Λάρδου, στην Κρεμαστή, στον Αρχάγγελο, στο νέο Καρνάγιο, στην Λίνδο, στην Τσαμπίκα, στο Γεννάδι, στα Κολύμπια, στην Ιαλυσό (Ιξιά, παραλία Μπικίνι κλπ), στο Παραδείσι, στα Βληχά, στην Κρητηνία, στην Αγία Αγάθη, στο Κιοτάρι και στα Καβουράκια.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατική» μεταξύ των προς κατεδάφιση αυθαιρέτων συγκαταλέγονται ορισμένα προβεβλημένα καταστήματα καθώς και τμήματα ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων αλλά και πολλά κτίσματα στην περιοχή των Στεγνών και της παραλίας της Τσαμπίκας.
Πέραν ειδικότερα των αυθαιρέτων μικρής κλίμακας που περιλαμβάνονται στην τεχνική έκθεση του έργου που δημοπρατήθηκε συγκαταλέγονται και τα εξής:

Σε περίπτωση που δεν μπορεί να εκτελεστεί η κατεδάφιση κάποιου ή κάποιων από τον παραπάνω πίνακα αυθαίρετων λόγω ανωτέρας βίας θα εκτελεστούν με ιεραρχική σειρά, κατά την κρίση της υπηρεσίας, κάποιες από τις αυθαίρετες κατασκευές που περί γράφονται στον παρακάτω πίνακα:

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου