Ειδήσεις

Aυξήσεις στα τέλη ανά επιβάτη των περιφερειακών αεροδρομίων

Αυξήσεις στα τέλη χρήσης ανά επιβάτη που χρεώνει η Fraport Greece τις αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αποκάλυψε πως συζητά ήδη με τις αεροπορικές η παραχωρησιούχος.

Οι αυξήσεις αυτές θα αφορούν σε εκείνα τα αεροδρόμια που ολοκληρώνονται οι δεσμευτικές επενδύσεις τις οποίες έχει συμβατική υποχρέωση να ολοκληρώσει η Fraport Greece. Eιδικότερα τα τέλη συζητείται να αυξηθούν από 13 ευρώ ανά επιβάτη στα 18,5 ευρώ αρχής γενομένης από 1 Απριλίου του 2019 και τα τρία αεροδρόμια στα οποία οι επενδύσεις εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθούν εντός του 2018. Πρόκειται για τα αεροδρόμια Χανίων, Καβάλας και Ζακύνθου.

Το επόμενο έτος και ειδικότερα απο 1η Απριλίου 2020 εκτιμάται οτι θα εφαρμοσθούν οι ίδιες αυξήσεις στα τέσσερα αεροδρόμια όπου τα έργα εκτός απροόπτου θα έχουν ολοκληρωθεί, δηλαδή αυτά της Ρόδου, Σκιάθου, Σάμου και Άκτιου.

Για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης – όπου την Τετάρτη εγκαινιάστηκαν τα έργα για το νέο τερματικό σταθμό αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ – η αντίστοιχη αύξηση τελών χρήσης ανά επιβάτη στις αεροπορικές υπολογίζεται ότι θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου του 2021.

Σύμφωνα με τη σύμβαση παραχώρησης μεταξύ Fraport Greece και ελληνικού δημοσίου, για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, η παραχωρησιούχος έχει το δικαίωμα αύξησης των τελών αυτών έως και τα 18,5 ευρώ σε κάθε αεροδρόμιο όπου ολοκληρώνει τις δεσμευτικές επενδύσεις.

Η πιστοποίηση της ολοκλήρωσης των επενδύσεων γίνεται από έναν μηχανικό και ως εκ τούτου δεν εξαρτάται ούτε το δημόσιο ούτε ο παραχωρησιούχος.

πηγή .kathimerini.gr

Συντάκτης ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου