Τοπικές Ειδήσεις

Εισαγγελική εισήγηση για την παραπομπή 62χρονου σε δίκη για γενετήσιες πράξεις με δύο ανήλικες αδελφές

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου ενός 62χρονου, προσωρινά κρατούμενου, για τις πράξεις της κατάχρησης ανηλίκου σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή και της τέλεσης γενετήσιων πράξεων με ανήλικο κατ’εξακολούθηση και κατά συρροή και δη κατά δύο αδελφών, εισηγήθηκε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου ο αντεισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου.
Με την ίδια εισήγηση ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει να παύσει οριστικά λόγω παραγραφής η ποινική δίωξη για επιμέρους πράξεις αποπλάνησης και κατάχρησης σε ασέλγεια, που φέρονται να έχουν διαπραχθεί και της τέλεσης γενετήσιων πράξεων (αποπλάνησης) με ανήλικο που συμπλήρωσε τα δέκα αλλά όχι τα δεκατρία έτη κατ’εξακολούθηση και με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα αλλά ούτε και τα δώδεκα έτη κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή.
Τέλος, εισηγείται να διαταχθεί η συνέχιση της προσωρινής κράτησης του κατηγορουμένου, προσωρινά κρατούμενου στο Κ.Κ Γρεβενών, μέχρι την οριστική εκδίκαση της εναντίον του κατηγορίας και, πάντως, για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των έξι ακόμη μηνών, ήτοι το αργότερο μέχρι την 10.5.2022.
Θυμίζουμε ότι με άλλο βούλευμα, που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, απορρίφθηκε το αίτημά του για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.
Οπως έγραψε ξανά η «δημοκρατική», ο 62χρονος βρέθηκε υπόλογος για τα ως άνω αδικήματα μετά από καταθέσεις δύο αδελφών, που τον κατήγγειλαν για σεξουαλικά αδικήματα και έχει ήδη ασκήσει μήνυση εις βάρος τους για ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία και συκοφαντική δυσφήμιση.
Οι δύο αδελφές ηλικίας σήμερα 19 και 24 ετών, ισχυρίζονται ότι έπεσαν θύματα των αρρωστημένων σεξουαλικών ορέξεων, συντοπίτη τους, σε δημοτική κοινότητα της ανατολικής πλευράς του νησιού, επί 6ετία. Η πρώτη από ηλικία 9 έως 12 ετών και η δεύτερη από ηλικία 6 έως 12 ετών.
Ο μηνυόμενος, όπως ισχυρίζονται οι μηνύτριες, εκμεταλλευόμενος την εμπιστοσύνη των γονέων τους, καθώς υπήρξε στενός οικογενειακός τους φίλος, τις έπαιρνε βόλτα με το αυτοκίνητό του, σε αγρόκτημά του, ακόμη και σε μια οικοδομή αλλά και στην οικία του και εκεί ασελγούσε εις βάρος τους.
Η μια διατείνεται ότι ξεκίνησε να την προσεγγίζει από ηλικία 6 ετών με δήθεν παιχνίδι και προχώρησε σταδιακά σε φρικαλέα σεξουαλικά αδικήματα εις βάρος της.
Φέρεται να δελέαζε τα παιδιά με δώρα, ενώ, όπως κατήγγειλαν, χρησιμοποίησε και τον γιο του σε σεξουαλικές ακρότητες, παρακολουθώντας τους.
Αποφάσισαν πλέον με την αδελφή τους, όπως λένε, να τον καταγγείλουν, καθώς διαπίστωσαν και οι δύο ότι υπήρξαν θύματά του διότι δεν είχαν εκμυστηρευθεί η μια στην άλλη τα πάθη τους μέχρι πρότινος.
Ο κατηγορούμενος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδουν οι δύο αδελφές, διατείνεται ότι αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας τους και πιθανολογεί σφόδρα ότι τα κίνητρα τους είναι οικονομικά.

Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρίστανται οι δικηγόροι κ.κ. Κώστας Σαρής, Στέλιος Αλεξανδρής και Δήμος Μουτάφης, ενώ ως συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας παρίσταται η δικηγόρος κ. Μύριαμ Τομαρά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου