Τοπικές Ειδήσεις

Οι δράσεις της Υπηρεσίας Πρασίνου για το επόμενο διάστημα

Στις δράσεις που έχει προγραμματίσει η Υπηρεσία Πρασίνου το προσεχές διάστημα στο νησί της Ρόδου, αναφέρθηκε χτες με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, ο εντεταλμένος κ. Παναγιώτης Σταμάτης.
«Αυτό το διάστημα η Υπηρεσία μας έχει κάποιες εργασίες σε εξέλιξη. Μία από αυτές είναι η διασπορά ‘ωφέλιμων εντόμων’ προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που εμφανίζουν κάποια φυτά μέσα στα πάρκα και στα παρτέρια της πόλης της Ρόδου. Τα ωφέλιμα έντομα, αποτελούν μία ασφαλή μέθοδο η οποία γίνεται προκειμένου να αποφύγουμε τους ψεκασμούς με χημικά φυτοφάρμακα, τα οποία δημιουργούν προβλήματα στην υγεία των πολιτών. Πρώτιστο μέλημα για την Δημοτική Αρχή, παραμένει η υγεία του πολίτη. Και σε αυτό το πλαίσιο, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που εμφανίστηκε στα φυτά. Επιπλέον, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η κουνουποκτονία και οι ψεκασμοί στο νησί», όπως ανέφερε.
Άλλες ενέργειες που προγραμματίζει η Υπηρεσία Πρασίνου είναι η κοπή των ξερών δέντρων που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό: «Πολλοί πολίτες, έχουν κάνει παράπονα στην Υπηρεσία μας για πολλά δέντρα που είναι ξερά και πολύ επικίνδυνα, εγκυμονώντας κινδύνους για πτώσεις και ατυχήματα. Εμείς θα προχωρήσουμε στην κοπή των δέντρων αυτών (64 τον αριθμό) τα οποία έχουμε καταγράψει με φωτογραφικό υλικό και συγκεκριμένη εισήγηση προς την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, θα ζητήσουμε την έγκριση και κατόπιν θα το φέρουμε στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου. Κατόπιν, προγραμματίζουμε κατά την διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου, την φύτευση νέων δέντρων στην πόλη. Κι αυτό γιατί θέλουμε να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής, στο αστικό μας περιβάλλον».
Ερωτηθείς σχετικά με τον… πολύπαθο φίκο στο Ακταίον, ο κ. Σταμάτης, δήλωσε: «Αναφορικά με την κατάσταση του φίκου στο Ακταίον, φαίνεται ότι εξελίσσεται προς το καλύτερο. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, προβήκαμε στην τελευταία φάση της θεραπείας του εμποτίζοντας το ριζικό του σύστημα με ενεργό άνθρακα –σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών. Έτσι λοιπόν, έχει ολοκληρωθεί ένας ετήσιος κύκλος προσπαθειών, για την θεραπεία και βελτίωση του φίκου. Τα νέα είναι ενθαρρυντικά και εξελίσσονται φυσιολογικά –όπως δηλώνουν οι ειδικοί».
Τέλος να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον κ. Σταμάτη, ετοιμάζεται σχετική εισήγηση για νέο κανονισμό της Υπηρεσίας Πρασίνου ο οποίος θα έρθει προς έγκριση και συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο Ρόδου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου