Ειδήσεις

Πρωτοβουλίες από τον Δ. Γάκη για τον νεαρό πρόσφυγα από το Ιράκ

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, αφού έλαβε γνώση για την επιστολή επτά καθηγητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Δωδεκανήσου, με την οποία ζητούν την παρέμβασή του, προκειμένου να σταματήσουν οι διαδικασίες για την απέλαση του Mohamed AL KORAESHE, νεαρού πρόσφυγα από το Ιράκ, που βρίσκεται στα κρατητήρια από τις 8 Αυγούστου, δήλωσε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την επανεξέταση του αιτήματός του για χορήγηση πολιτικού ασύλου.

«Υποστηρίζουμε το αίτημα των καθηγητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Εμπιστευόμαστε την κρίση τους, που είναι αποτέλεσμα όχι μόνο της επιστημονικής τους επάρκειας αλλά και της άμεσης γνώσης και εμπειρίας τους σχετικά με τη συγκεκριμένη περίπτωση. Θα προσπαθήσουμε με κάθε μέσο να έλθουμε σε επαφή μαζί τους και να συντονίσουμε τις ενέργειές μας για να υπάρξει ευτυχής έκβαση στο αίτημά τους, που ενστερνιζόμαστε απόλυτα. Θα αναλάβουμε πρωτοβουλία για επανεξέταση του αιτήματος, σε επαφή με το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου και προώθησή του προς κάθε αρμόδια αρχή.

Οι αξίες του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης εξακολουθούν να αποτελούν τα καθοδηγητικά νήματα της πολιτικής μας στο προσφυγικό και η ανάδειξη των όποιων προβλημάτων, που μπορεί να προκύπτουν από διοικητικές ή γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, θεωρούμε πως είναι σημαντική συνιστώσα του κοινοβουλευτικού μας έργου. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της υπέρβασής τους», δήλωσε ο Δημήτρης Γάκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου