Ειδήσεις

Ανάκληση της απεργίας της ΠΝΟ ζητά η ομοσπονδία συνδέσμων γραφείων ταξιδίων

Η ομοσπονδία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας ότι για ακόμα μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία απεργιακή κινητοποίηση ενός κλάδου εργαζομένων μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Έκκληση απευθύνει η Ομοσπονδία Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FEDHATTA) με επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς Ναυτιλίας και Τουρισμού να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για την επίλυση των διαφορών και την ανάκληση της απεργίας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) η οποία έχει εξαγγελθεί για τις 3 Σεπτεμβρίου «με προοπτική κλιμάκωσης».

Συγκεκριμένα η FEDHATTA κρούει τον κώδωνα του κινδύνου αναφέροντας ότι για ακόμα μία φορά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μία απεργιακή κινητοποίηση ενός κλάδου εργαζομένων μεσούσης της τουριστικής περιόδου. Για ακόμα ένα καλοκαίρι η ΠΝΟ προχωρά σε απεργίες παρακωλύοντας την μετακίνηση των Ελλήνων και των ξένων τουριστών. Οι κινητοποιήσεις αυτές θα προκαλέσουν τεράστια προβλήματα στα λιμάνια όλης της χώρας με μεγάλες καθυστερήσεις, αλλαγές και ακυρώσεις δρομολογίων, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η χαοτική κατάσταση που θα δημιουργηθεί για ακόμα μία φορά, με τουρίστες να χάνουν τις πτήσεις τους ή να καθυστερούν να φτάσουν στον προορισμό τους και να υπόκεινται σε μεγάλη ταλαιπωρία θα οδηγήσει σε δυσφήμηση της χώρας μας και θα προκαλέσει πλήγμα στον τουρισμό. Άλλωστε όπως είναι γνωστό η ευρωπαϊκή πρακτική στα θέματα των ευθυνών και των αποζημιώσεων, έχει γίνει αυστηρότερη και θεωρούμε ότι δεν αργεί η στιγμή που οι τουρίστες θα στραφούν κατά των απεργών και στην ακτοπλοΐα

Κάνουμε μακροχρόνιο αγώνα για την ανάδειξη των λιγότερων γνωστών τουριστικών προορισμών και νησιών μας και έχουμε πετύχει τα λιγότερο γνωστά στο εξωτερικό ελληνικά νησιά να δέχονται τουρισμό. Επίσης φέτος έχουμε διψήφιους αριθμούς αύξησης του εισερχόμενου τουρισμού και κυρίως από μακρινούς προορισμούς (ΗΠΑ, Αυστραλία, Λατ. Αμερική, Κίνα και Ινδία).

Πρέπει επιτέλους να ληφθεί υπόψη η ιδιομορφία της χώρας μας, η ελληνική πολυνησία η οποία αποτελείται από εκατοντάδες διαφορετικούς τουριστικούς προορισμούς που δεν έχουν άλλο τρόπο σύνδεσης με τη χερσαία χώρα και τα αεροδρόμια, παρά μόνο την ακτοπλοϊκή σύνδεση, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επομένως ελλείψει πλοίων (λόγω απεργίας) είναι σχεδόν αδύνατο οι τουρίστες να καταφέρουν να προλάβουν τις προγραμματισμένες πτήσεις τους, γεγονός που εκτός από ταλαιπωρία τους επιβαρύνει με τεράστια επιπλέον έξοδα αφού θα πρέπει να αγοράσουν νέα αεροπορικά εισιτήρια με ακριβότερους ναύλους.

Όπως τονίζεται τέλος στην επιστολή πρέπει να βρεθεί λύση «με σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και στα δικαιώματα των καταναλωτών/τουριστών προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συνθήκες για την απρόσκοπτη ροή τους λαμβάνοντας υπόψη το κοινό συμφέρον και τα οφέλη για τη χώρα, καθώς και να αποφευχθούν γεγονότα που δυσφημούν την Ελλάδα και ταλαιπωρούν τους επισκέπτες της».

πηγή euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου