Ρεπορτάζ

6 άτομα ύποπτα για εννέα φωτιές!

Eνα νέο κεφάλαιο στις έρευνες της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου για τον εντοπισμό και τον ποινικό κολασμό αγνώστων στους οποίους αποδίδονται δεκάδες πυρκαγιές στη δυτική, κυρίως, πλευρά του νησιού, άνοιξε χθες.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής», η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου έχει εξασφαλίσει στοιχεία τηλεφωνικών συνδιαλέξεων μεταξύ υπόπτων ατόμων και τα έχει διαβιβάσει αρμοδίως για επεξεργασία.
Στο επίκεντρο της έρευνας έχουν βρεθεί συγκεκριμένα 6 άτομα, ενώ έχει γίνει άρση του απορρήτου των επικοινωνιών σε 11 τηλεφωνικές συσκευές.
Στόχος της έρευνας είναι να διακριβωθεί ποιοι από τους υπόπτους έχουν εμπλοκή στις ακόλουθες πυρκαγιές:
-Την 15.10 ώρα της 28ης Ιουνίου 2013. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Ιωάννης στον Θεολόγο.
Την περιοχή διασχίζει χωμάτινος αγροτοδασικός δρόμος που ξεκινάει από την Τοπική Κοινότητα του Θεολόγου, έχοντας πολλά παρακλάδια που οδηγούν σε αρκετές περιοχές, όπως Παντάνασσα, Άγιο Σουλά, Σορωνή.
Κατά την έρευνα της Πυροσβεστικής διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από ένα σημείο, πλάι στον χωμάτινο δρόμο, ανάμεσα σε θάμνους και ξηρά χόρτα. Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για εμπρησμό. Από την πυρκαγιά κάηκαν 9 περίπου στρέμματα δάσους και δασικής έκτασης.
-Την 18:50 ώρα της 7ης Ιουνίου 2013 στην περιοχή «Παντάνασσα» Τ/Κ Σορωνής Δ/Ε Καμείρου, σε δασική έκταση από την οποία κάηκαν συνολικά 0,15 στρ.
– Την 19:05 ώρα της 9ης Ιουνίου 2013 στην περιοχή «Αγ. Γεώργιος» Τ/Κ Θεολόγου Δ/Ε Πεταλούδων, σε δασική έκταση από την οποία κάηκαν συνολικά 0,3 στρ.
– Την 13:50 ώρα της 13ης Ιουνίου 2013 στην περιοχή «Χανούμας» Τ/Κ Θεολόγου Δ/Ε Πεταλούδων, σε δασική έκταση από την οποία κάηκαν συνολικά 25 στρ.
– Την 11:13 ώρα της 23ης Ιουνίου 2013 στην περιοχή «Χανούμας» Τ/Κ Θεολόγου Δ/Ε Πεταλούδων, σε δασική έκταση από την οποία κάηκαν συνολικά 30 στρ.
– Την 14:12 ώρα της 27ης Ιουνίου 2013 στην περιοχή «Αγ. Σουλάς» Τ/Κ Σορωνής Δ/Ε Καμείρου, σε δασική έκταση από την οποία κάηκαν συνολικά 1 στρ.
– Την 15:35 ώρα της 27ης Ιουνίου 2013 στην περιοχή «Ελαιοτριβείο – Αγ. Σουλάς» Τ/Κ Σορωνής Δ/Ε Καμείρου, σε δασική έκταση από την οποία κάηκαν συνολικά 0,1 στρ.
– Την 15:10 ώρα της 28ης Ιουνίου 2013 στην περιοχή «Αγ. Ιωάννης» Τ/Κ Θεολόγου Δ/Ε Πεταλούδων, σε δασική έκταση από την οποία κάηκαν συνολικά 5 στρ.
-Την 11:06 ώρα της 30ης Ιουνίου 2013 στην περιοχή «Χωράφα» Τ/Κ Διμυλιάς Δ/Ε Καμείρου, σε δασική έκταση από την οποία κάηκαν συνολικά 0,01 στρ..

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου