ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Πυρσοί, καπνογόνο και πυροτεχνήματα στην κερκίδα του Διαγόρα, δύο άτομα ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
βεγγαλικα
✦ Σύνοψη ⌄
  • Επει­σό­δια σημειώ­θη­καν κατά τη διάρ­κεια του ποδο­σφαι­ρι­κού αγώνα Γ.Σ. Δια­γό­ρας Ρόδου και Απόλλων Καλυ­θιών, με τη χρήση πυρσών και πυρο­τε­χνη­μά­των από οργα­νω­μέ­νους οπαδούς.
  • Δύο άτομα έχουν ταυ­το­ποι­η­θεί ως εμπλε­κό­μενα και ανα­ζη­τού­νται από την Αστυ­νο­μία, ενώ κατα­σχέ­θη­καν αντι­κεί­μενα που σχε­τί­ζο­νται με τα επει­σό­δια.
  • Οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις δεν μπό­ρε­σαν να συλ­λά­βουν τους δράστες επί τόπου λόγω της πολυ­κο­σμίας στο γήπεδο.
  • Στον έλεγχο που πραγ­μα­το­ποι­ή­θηκε μετά την απο­χώ­ρηση των φιλά­θλων, βρέ­θη­καν πυρσοί, καπνο­γόνα και βάσεις πυρο­τε­χνη­μά­των, που συν­δέ­ο­νται με τα επει­σό­δια.

Σε αστυ­νο­μική υπόθεση εξε­λί­χθηκε ο ποδο­σφαι­ρι­κός αγώνας που διε­ξή­χθη το από­γευμα του Σαβ­βά­του 12 Σεπτεμ­βρίου 2026 στο γήπεδο του Γ.Σ. Διαγόρα Ρόδου, μετά τη χρήση πυρσών, καπνο­γό­νου και πυρο­τε­χνη­μά­των από την κερκίδα των οργα­νω­μέ­νων οπαδών της γηπε­δού­χου ομάδας. Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες της «δημο­κρα­τι­κής», δύο άτομα έχουν ήδη ταυ­το­ποι­η­θεί ως εμπλε­κό­μενα στα επει­σό­δια και ανα­ζη­τού­νται από την Αστυ­νο­μία, ενώ τα αντι­κεί­μενα που εντο­πί­στη­καν στην κερκίδα κατα­σχέ­θη­καν και πρό­κει­ται να απο­στα­λούν για εξέταση.

Ο αγώνας μεταξύ των ομάδων Γ.Σ. Δια­γό­ρας Ρόδου και Απόλλων Καλυ­θιών Α.Σ. διε­ξα­γό­ταν στο πλαίσιο της διορ­γά­νω­σης του Κυπέλ­λου Ερα­σι­τε­χνών Ελλάδος για την περίοδο 2026-2027. Όπως προ­κύ­πτει, τα πρώτα περι­στα­τικά σημειώ­θη­καν ήδη από την έναρξη της ανα­μέ­τρη­σης και συγκε­κρι­μένα τη στιγμή που οι δύο ομάδες έμπαι­ναν στον αγω­νι­στικό χώρο. Από την κερκίδα 6 του γηπέδου, εκεί όπου βρί­σκο­νταν συγκε­ντρω­μέ­νοι οι οργα­νω­μέ­νοι οπαδοί του Διαγόρα, άγνωστα άτομα άναψαν 5 πυρσούς στο εσω­τε­ρικό της εξέδρας.

Τα επει­σό­δια δεν στα­μά­τη­σαν εκεί. Μετά τη λήξη του αγώνα, τα ίδια άτομα, πάντα από το εσω­τε­ρικό της ίδιας κερ­κί­δας, άναψαν σε δύο δια­φο­ρε­τικά σημεία πυρο­τε­χνή­ματα συνε­χό­με­νης ρίψης, καθώς και 1 καπνο­γόνο. Οι αστυ­νο­μι­κοί που βρί­σκο­νταν στο γήπεδο δεν κατόρ­θω­σαν να μετρή­σουν με ακρί­βεια τον αριθμό των πυρο­τε­χνη­μά­των που εκτο­ξεύ­θη­καν, τόσο λόγω της ταχύ­τη­τας με την οποία εκτο­ξεύ­ο­νταν όσο και εξαι­τίας της πολυ­κο­σμίας που επι­κρα­τούσε στην εξέδρα εκείνη την ώρα.

Παρά τη δυσκο­λία κατα­γρα­φής των περι­στα­τι­κών, οι αστυ­νο­μι­κοί κατά­φε­ραν να ανα­γνω­ρί­σουν και να ταυ­το­ποι­ή­σουν 2 από τα άτομα που φέρο­νται να προ­έ­βη­σαν στις παρα­πάνω ενέρ­γειες. Πρό­κει­ται για έναν 49χρονο ημεδαπό, γεν­νη­μένο στη Ρόδο, και έναν 50χρονο ημεδαπό, γεν­νη­μένο στη Σουηδία. Κατά πλη­ρο­φο­ρίες, ο εντο­πι­σμός και η σύλληψή τους δεν κατέστη δυνατή επί τόπου, καθώς στο γήπεδο υπήρχε πολύς κόσμος και οι δύο άνδρες φέρο­νται να διέ­φυ­γαν μέσα από το πλήθος των φιλά­θλων.

Μέχρι στιγμής δεν έχει κατα­στεί δυνατό να ταυ­το­ποι­η­θεί κάποιος άλλος δράστης, μολο­νότι από την περι­γραφή των γεγο­νό­των προ­κύ­πτει ότι στη χρήση των πυρσών και των πυρο­τε­χνη­μά­των συμ­με­τεί­χαν περισ­σό­τερα άτομα. Οι δύο ταυ­το­ποι­η­μέ­νοι ανα­ζη­τού­νται από την Αστυ­νο­μία προ­κει­μέ­νου να συλ­λη­φθούν εντός των χρο­νι­κών ορίων του αυτο­φώ­ρου. Η ακριβής ώρα λήξης της αυτό­φω­ρης δια­δι­κα­σίας δεν διευ­κρι­νί­ζε­ται.

Μετά την απο­χώ­ρηση των φιλά­θλων από την κερκίδα 6, αστυ­νο­μι­κοί πραγ­μα­το­ποί­η­σαν έλεγχο στον χώρο, όπου εντο­πί­στηκε πλήρες υλικό που συν­δέ­ε­ται με τα επει­σό­δια. Συγκε­κρι­μένα βρέ­θη­καν 5 πυρσοί λευκού χρώ­μα­τος, στους οποίους λόγω της καύσης δεν δια­κρί­νε­ται μάρκα ή κάποιο άλλο ιδιαί­τερο ανα­γνω­ρι­στικό στοι­χείο. Βρέθηκε επίσης 1 καπνο­γόνο ναυ­τι­κού τύπου, κίτρι­νου χρώ­μα­τος, με εμφανή στοι­χεία καύσης, το οποίο έφερε την ένδειξη «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2». Τέλος, εντο­πί­στη­καν 2 βάσεις πυρο­τε­χνη­μά­των συνε­χό­με­νης ρίψης, μαύρου χρώ­μα­τος, με την ένδειξη «COLORFUL EAGLE GATLING», οι οποίες αντι­στοι­χούν στα δύο δια­φο­ρε­τικά σημεία της κερ­κί­δας από τα οποία εκτο­ξεύ­θη­καν τα πυρο­τε­χνή­ματα μετά τη λήξη του αγώνα.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.