– Προσπάθεια να εξισορροπήση την εκτεταμένη αστάθεια των προηγούμενων ημερών η ατμόσφαιρα στα Δωδεκάνησα και να εναρμονιστεί με την εποχή που διανύουμε

Θα τα καταφέρει ;

Αναλυτικά

Προσπάθεια επιστροφής του καλοκαιριού στα Δωδεκάνησα απο την Παρασκευή ωστόσο αυτό δεν είναι καθόλου σίγουρο ακόμα καθώς οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν τις επόμενες ημέρες στην υπόλοιπη χώρα με την εκτεταμένη αστάθεια που θα φέρει ισχυρές βροχές και ακόμα ποιό ισχυρές καταιγίδες θα παραπέμπουν σε βαθύ φθινόπωρο παρά σε καλοκαίρι και θα προσπαθούν να επηρεάσουν και νησιωτικά τμήματα.

Οσο αφορά τα Δωδεκάνησα την Πέμπτη , άστατος θα είναι και πάλι ο καιρός στην Ρόδο με βροχές και καταιγίδες να σημειώνονται τις προμεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες ενώ δεν αποκλείεται και το βράδυ να σημειωθεί  σύντομη μπόρα στην πόλη. Τα φαινόμενα θα συνοδευτούν απο ηλεκτρικές εκκενώσεις και ενδεχομένως απο τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρής διάρκειας.
Η αστάθεια θα επεκταθεί και σε βορειότερα νησιά του νομού και έτσι θα υπάρχουν πιθανότητες να σημειωθούν στην Κώ και τα γειτονικά νησιά πρός αυτήν φαινόμενα με την μορφή μπόρας που θα συνοδευτούν απο λίγα αστραπόβροντα. Σύντομα τα φαινόμενα θα σταματούν.
Στα υπόλοιπα νησιά κάποιες νεφώσεις ανα διαστήματα δεν θα έχουν ελπίδες να πυκνώσουν και να δώσουν κάτι και σε αυτό το μοτίβο θα τελειώσει η Πέμπτη.

Οι άνεμοι θα επιμείνουν απο νοτιοδυτικές διευθύνσεις με την ένταση τους να φτάνει τα 4-5 μποφόρ.
Απο το απόγευμα και κυρίως το βράδυ θα στρέφονται σε δυτικούς ΒΔ.

Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν στα ίδια περίπου επίπεδα :

Βόρεια : 19.. –  26°C
Νότια : 20.. –  27°C
Ορεινά : 17.. –  25°C
Λίνδος : 21.. – 28°C

Την Παρασκευή τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα σε ολα τα νησιά με μια μικρή εξαίρεση τα ξημερώματα όπου ενδέχεται να σημειωθεί πρόσκαιρη ψιχάλα στην Ρόδο η μέρα θα ξεκινήσει θα κυλήσει και θα τελειώσει με αίθριο ουρανό παντού.

Οι άνεμοι θα έχουν στραφεί σε Δυτικούς – ΒΔ ανα δαστήματα με την ένταση τους να φτάνει το μεσημέρι τα 5-6 μποφόρ μόνο στην θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Ρόδο και Καστελλόριζο.
Βορειότερα δεν θα ξεπερνούν τα 3-4 μποφόρ.

Οι θερμοκρασίες παραμένουν αμετάβλητες :

Βόρεια : 19.. –  26°C
Νότια : 20.. –  27°C
Ορεινά : 17.. –  25°C
Λίνδος : 21.. – 28°C

Να είσαστε καλά

Γιάννης Μανωλάς

Cyclone of Rhodes 2012-2018

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ