Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και αφορούν δυο αστυνομικούς, οι οποίοι σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία εμπλέκονται σε κύκλωμα παιδόφιλων που δρούσε στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, οι δυο αυτοί αστυνομικοί, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στην κατοχή της η ΕΛΑΣ πλήρωναν αδρά για να μπορούν να βλέπουν κατά παραγγελία «ζωντανά» στο Διαδίκτυο, βιασμούς μικρών παιδιών από τις Φιλιππίνες.

Η ανατριχιαστική υπόθεση αποκαλύφθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ύστερα από ενημέρωση από την Ιντερπόλ Αγγλίας, σύμφωνα με την οποία είχαν εντοπιστεί τα ηλεκτρονικά ίχνη έξι χρηστών του Ίντερνετ στην Ελλάδα, οι οποίοι έβλεπαν κακοποιήσεις ανηλίκων από τη βρεφική ηλικία, μέχρι και εννέα ετών, σε πραγματικό χρόνο, πληρώνοντας με ειδική κάρτα εταιρεία στις Φιλιππίνες, μέσω λογαριασμού paypal.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, οι αμοιβές που πλήρωναν οι παιδόφιλοι, κυμαίνονταν από 100 έως 2.500 ευρώ, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού και το είδος της σεξουαλικής κακοποίησης!

Στο πλαίσιο των συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των εμπλεκομένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αποθηκευτικά μέσα και συγκεκριμένα:

-τρεις εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος και ένας φορητός ηλεκτρονικός -υπολογιστής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο σπίτι ενός 39χρονου

-ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, στο σπίτι ενός 27χρονου

-ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, στο σπίτι ενός 65χρονου

-ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, στο σπίτι ενός34χρονου και

-ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, στο σπίτι ενός 26χρονου.

Οι δύο αστυνομικοί, ένας 26χρονος και ένας 34χρονος με απόφαση του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Κανένας από τους κατηγορούμενους δεν συνελήφθη και οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ τα κατασχεθέντα ηλεκτρονικά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή ανάλυση.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ