Τοπικές Ειδήσεις

«Στέφθηκε με επιτυχία το Συλλαλητήριο – Καταγγελία της απαράδεκτης συμπεριφοράς του ΠΑΜΕ»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σημερινό συλλαλητήριο του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου. Στο συλλαλητήριο έγιναν αναφορές στην μέχρι τώρα δράση του Σωματείου μας καθώς και των αιτημάτων μας για το διάστημα μέχρι την έναρξη της σαιζόν και για την έναρξη αυτής.

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου θέλει να ευχαριστήσει τον κόσμο που παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, παρευρέθη στην συγκέντρωση, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Επιπλέον, ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Καραγεωργόπουλο Δημήτριο ως εκπρόσωπο της Γ.Σ.Ε.Ε. που ταξιδέψε από την Αθήνα για να συμμετείχε ενεργά στον αγώνα μας αλλά και όλη την ηγεσία του Ε.Κ.Ρ. που στέκεται πάντα στο πλευρό μας.

Τέλος ευχαριστούμε τα Σωματεία:

Ø Ιδιωτικών Υπαλλήλων « Η Ένωση »

Ø Εργαζομένων Ρ.Ο.Δ.Α

Ø Εργαζομένων ΚΑΖΙΝΟ

Ø Αμειβομένων Οδηγών Ταξί Ρόδου

Ø Οδηγών Τουριστικών λεωφορείων «Ο Κολοσσός» και

Ø Οικοδομών

Και τους Συλλόγους ,

Ø Δάσκαλων Ρόδου και

Ø Μουσικών Ρόδου

που συμμετείχαν στην σημερινή μας δράση.

Δυστυχώς, οι προσπάθειες των συμμετεχόντων Σωματείων και της ηγεσίας του Ε.Κ.Ρ. για μια συνολική και ενωτική δράση για άλλη μια φορά δυναμητήθηκαν από τους γνωστούς – αγνώστους, δήθεν συνδικαλιστές του ΠΑ.Μ.Ε-Κ.Κ.Ε, που μπροστά στην ένδεια επιχειρημάτων τους και πιστοί στις κομματικές τουςεντολές, κατέφυγαν στις γνωστές τραμπουκικές, αλήτικες συνήθειες και προσπάθησαν ματαίως, παρά την κατακραυγή προς το πρόσωπο τους από το σύνολο του συγκεντρωθέντος κόσμου, δημοσιογράφων και πραγματικών συνδικαλιστών, να αμαυρώσουν την σημερινή κινητοποίηση.

Καταγγέλλουμε το μέλος της Διοίκησης του Σωματείου ‘’σφραγίδα’’ των ιδιωτικών υπαλλήλων (του γνωστού σωματείου που εξαφανίζει με σταλινικές διαδικασίες προέδρους και μέλη), Φαρμακίδη Κωνσταντίνο για την τραμπουκική και άνευ αιτιολογίας επίθεση με χυδαίο υβρεολόγιο και απαράδεκτες χειρονομίες προς το πρόσωπο του προσέδρου του Ε.Κ.Ρ κ. Παναγιώτη Εγγλέζου. Επίσης, καταγγέλλουμε, τον γνωστό και μη εξαιρετέο, Γιαννόπουλο Κωνσταντίνο για τις απαράδεκτες και χυδαίες εκφράσεις του. Για άλλη μια φορά, βέβαια, όταν του δόθηκε το βήμα να μιλήσει δημοκρατικά, σαν γνήσιος ΚΚΕ-συνδικαλιστής, κρύφτηκε πίσω από τις πλάτες των συντρόφων του. Σύμφωνα με φήμες είτε δεν είχε πάρει άδεια από τον Περισσό για να μιλήσει, είτε είχε ξεμείνει από μπαταρίες το κομματικό του κασετόφωνο. Αν και το πιο πιθανό είναι ότι κρύφτηκε μετά την αποστομωτική απάντηση που έλαβε από τον Πρόεδρο του ΕΚΡ.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν θα μείνουν αναπάντητες …

Ανανεώνουμε το ραντεβού του Σωματείου μας και των υγειών συνδικαλιστικών δυνάμεων του Ε.Κ.Ρ. με τον εργαζόμενο κόσμο του νησιού μας για τις 4 Μαΐου στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Οι δράσεις το επόμενο διάστημα θα συνεχιστούν και θα ενταθούν.

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΌΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ, ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΤΩΧΙΑ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.

 

Ακολουθεί ο λόγος του Προέδρου του Σωματείου μας κ. Σταμούλλη Αθανάσιου όπως εκφωνήθηκε κατά την διάρκεια του σημερινού συλλαλητηρίου.

˝ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι σε ξενοδοχεία, επισιτιστικά και τουριστικά καταστήματα, θέλω να σας ευχαριστήσω που αψηφάτε τον κίνδυνο και παρά το βαθύ κόκκινο που υπάρχει στη Ρόδο λόγο των κρουσμάτων Κορωναιού είστε παρόντες, αλλά και να ευχαριστήσω τους Προέδρους όλων των Σωματείων που στηρίζουν την σημερινή μας κινητοποίηση.

Σήμερα στο συλλαλητήριο έχουμε την τιμή να έχουμε κοντά μας το μέλος της ΓΣΕΕ Δημήτρη Καραγεωργόπουλο τον οποίο καλωσορίζω και ευχαριστώ που μας στηρίζει έμπρακτα με την παρουσία του. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΕΚΡ Παναγιώτη Εγγλέζο που όπως όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας έτσι και σήμερα στέκεται στο πλευρό μας.

Το 2020 για εμάς ίσως αποτέλεσε την δυσκολότερη χρονιά έως τώρα. Η πανδημία μας έβαλε στην μάχη ενός δύσκολου αγώνα, αφού πέρυσι δεν εργάστηκε η πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου και έπρεπε να εξασφαλιστεί η επιβίωση των συναδέλφων. Η Διοίκηση του Σωματείου από την πρώτη στιγμή ήταν σε εγρήγορση και πάλεψε με κάθε δυνατό τρόπο.

 

Το διάστημα Μαρτίου 2020 έως Απρίλιο 2021:

Στείλαμε διάφορες επιστολές, στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στον Υπουργό Οικονομικών, στον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στον Υπουργό και Υφυπουργό Τουρισμού καθώς και σε Βουλευτές Δωδεκανήσου όπου αιτούμασταν για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας για όσο διαρκεί η κρίση, για την επαναπρόσληψη όλων των συναδέλφων, για την μείωση προϋποθέσεων χορήγησης του επιδόματος ανεργίας, για να συμπεριληφθούν στα μέτρα, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι εργαζόμενοι που δεν κατάφεραν ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας, για την συνέχιση της επιδότηση των σπουδαστών της σχόλης Μετεκπαίδευσης,

 

Συναντηθήκαμε με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φλεβάρη, με την τέως Υπουργό Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου τον τέως Υπουργό κ. Σαντορινιό Νεκτάριο, τον τέως Βουλευτή κ. Γάκη Δημήτριο, με μέλη της Νομαρχιακής του ΣΥΡΥΖΑ Δωδεκανήσου, με τον Δήμαρχο Ρόδου, τον Προϊστάμενο του Σώματος Επιθεώρησης εργασίας Ρόδου κ. Στάθη Γεώργιου, με τον Πρόεδρο και τον Γεν. Γραμματέα της Ένωση Ξενοδόχων, στους οποίους θέσαμε όλες τις θέσεις και προτάσεις μας για την εξασφάλιση μας λόγο της πανδημίας COVID-19, μιλήσαμε για την Αδεία και το Επίδομα Αδείας που δικαιούνται οι συνάδελφοι των οποίων οι συμβάσεις τεθήκαν σε αναστολή από τον εργοδότη τους, για τον ΟΑΕΔ άλλα για την σεζόν 2021 και για το πείραμα που είχε προγραμματιστεί για τον Απρίλιο με Ολλανδούς τουρίστες σε Ξενοδοχείο της Ρόδου

 

Πραγματοποιήσαμε τηλεδιασκέψεις με τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Υψηλάντη, την Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Ιατρίδη, την Τομεάρχη Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αχτσιόγλου και τον Τομεάρχη Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκο Παππά, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σαντορινίο, τον Υφυπουργό Τουρισμού κ. Κονσόλα, την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κ. Γεννηματά, με τον πρώην βουλευτή και πλέον Υπεύθυνο του τομέα Τουρισμού του ΚΙΝΑΛ κ. Νικητιάδη, με το Κίνημα αλλαγής στους οποίους θέσαμε τα θέματα που προέκυψαν στον κλάδο λόγο της πανδημίας COVID-19, για τη ολοκλήρωση της σχόλης Μετεκπαίδευσης 2020 και την άμεση πληρωμή των Μετεκπαιδευομένων, την σημαντικότητα συνέχισης της σχόλης Μετεκπαίδευσης και το έτος 2021, για την παράταση του επιδόματος ανεργίας μέχρι την έναρξη της επόμενης σεζόν 2021 και για τα ένσημα των συναδέλφων με μονομερή αναστολή τα όποια έως και σήμερα δεν έχουν φανεί.

 

Ήμασταν σε καθημερινή βάση σε επικοινωνία η και τηλεδιασκέψεις με το Εργατικό κέντρο Ρόδου, την Ομοσπονδία του κλάδου και με αντίστοιχα Σωματεία Επισιτισμού-Τουρισμού Κρήτης.

 

Ενημερώναμε του συνάδελφους για κάθε εξέλιξη εν μέσω πανδημίας, ήμασταν σε καθημερινή σε επικοινωνίας με εργαζόμενους από όλη την Ελλάδα και από όλους τους κλάδους, είτε τηλεφωνικά είτε μέσω email είτε μέσω των μεσών κοινωνικής δικτύωσης.

Επισκεφθήκαμε, 10αδες φορές Τοπικούς φορείς και Υπηρεσίες όπως Περιφέρεια, Δήμο και ΟΑΕΔ.

 

Καταφέραμε να υπογράψουμε μία σύμβαση που εξασφαλίζει συνολική αύξηση 12,8%, αφού υπογράψαμε αύξηση των βασικών μισθών 4% το 2020 και +1% το 2022, επαναφορά του σπαστού 5% το 2020, διατήρηση του +2,8% στο εποχιακό αλλά και ένταξη ειδικοτήτων στην σύμβαση, που έως σήμερα δεν συμπεριλαμβάνονταν. Καταφέραμε οι εργαζόμενοι να πάρουν παράταση του εποχικού επιδόματος ανεργίας κατά δυο μήνες το 2020, να λάβουν επίδομα ειδικό σκοπού για τους μήνες Ιουνίου-Οκτωβριο και να επιδοτηθούν από τον ΟΑΕΔ μετά την λήξη των αναστολών. Καταφέραμε να λάβουν 2μηνη παράταση στο επίδομα ανεργίας και το έτος 2021 αλλά και να υλοποιηθεί, πάρα την πανδημία, ηλεκτρονικά το πρόγραμμα της σχόλης Μετεκπαίδευσης.

Τους μήνες Οκτώβριο – Δεκέμβριο 2020 ενισχύσαμε με γραμματειακή υποστήριξη τους ΟΑΕΔ Αρχαγγέλου και Ρόδου για την άμεση εξυπηρέτηση των μελών για την ένταξη τους στην επιδότηση.

Τους μήνες Νοέμβριο & Δεκέμβριο δημιουργήσαμε παράρτημα του Σωματείου στ’ Αφάντου για την πιο εύκολη πρόσβαση και εξυπηρέτηση των συναδέλφων της Νοτιά Ρόδου.

Για όλους τους μήνες αναστολών των συναδέλφων το Σωματείο πραγματοποιούσε αιτήσεις στα μέλη του και βοήθησε με τυχών προβλήματα που αντιμετώπιζαν με την λήψη αυτών. Μετά την λήξη αναστολών το Σωματείο ήταν καθημερινά ανοικτό και βοηθούσε συναδέλφους για την ηλεκτρονική έκδοση Δελτίων ανεργίας άλλα και την υποβολή Αιτήσεων τακτικής Επιδότησης. Ενώ έλυσε 100αδες προβλήματα που αντιμετώπισαν συνάδελφοι με τον ΟΑΕΔ και μπλόκαραν την διαδικασία λήψης του επιδόματος.

Φέτος, δυστυχώς ένα χρόνο μετά από την έναρξη αυτής της κρίσης, αν λάβουμε υπόψη τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων στην Ρόδο αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα, οι εργασιακές συνθήκες παραμένουν υπ’ ατμών. Ο αγώνας μας δεν έχει τελειώσει, γι΄ αυτό συνάδελφοι Ξενοδοχοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι σε επισιτισμό και Τουρισμό σας καλώ να στέκεστε δίπλα στο Σωματείο. Πρέπει να παραμείνουμε συσπειρωμένοι, να δείξουμε τη δύναμη μας και να κερδίσουμε όσα απαιτούνται για την αξιοπρεπή διαβίωση μας.

 

Σήμερα απαιτούμε-διεκδικούμε:

Ø Την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων με δικαίωμα ή όχι επαναπρόσληψης και την κατάργηση όλων των απολύσεων με νόμο.

Ø Την εξασφάλιση του εισοδήματος μας μέχρι την έναρξη της σεζόν 2021

Ø Την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα για την εξασφάλιση της υγείας όλων των εργαζομένων.

Ø Την κάλυψη των ενσήμων Ιουνίου, Ιουλίου Αύγουστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου των συναδέλφων που ήταν σε μονομερή αναστολή σύμβασης, τα οποία έως και σήμερα δεν έχουν φανεί με αποτέλεσμα οι δικαιούχοι επιδομάτων από το ΕΦΚΑ να μην μπορούν να τα εισπράξουν.

Ø Την τήρηση της Τοπικής Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου και την κήρυξη της ως υποχρεωτική.

Ø Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που υπάρχουν αλλά και του Εργατικού νομοσχεδίου που πρόκειται να κατατεθεί στην Βουλή.

 

Ο αγώνας συνεχίζετε και το ραντεβού μας ανανεώνεται για την Τρίτη 4 Μάιου και τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς στο Εργατικό Κέντρο Ρόδου ˝

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου