Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός επανήλθε στο θέμα της ανέγερσης του σχολείου της Δ.Ε. Αρχαγγέλου Ρόδου με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη.

 Στην ερώτησή του ο Δημήτρης Κρεμαστινός αναφέρει ότι το έργο είναι ήδη εκπρόθεσμο, οι εργασίες στο σχολείο έχουν σταματήσει και ότι είναι προφανές ότι αποκλείεται να παραδοθεί τον Απρίλιο του 2018, όπως είχε δεσμευτεί στη Βουλή ο Υφυπουργός κ. Μαυραγάνης τον περασμένο Νοέμβριο. Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής ζητά από τον Υπουργό Υποδομών να εξασφαλίσει την παράδοση του σχολείου το αργότερο μέχρι τον Αύγουστο του 2018.
Η επίκαιρη ερώτηση έχει προγραμματιστεί από τη Βουλή να συζητηθεί την Πέμπτη 22.03.18, εφόσον ο Υπουργός ενημερώσει ότι θα προσέλθει.
Ολόκληρο το κείμενο, ακολουθεί

Επίκαιρη Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη

 

 Θέμα: Παύση εργασιών στο Σχολείο Αρχαγγέλου Ρόδου

Κύριε Υπουργέ,

Εδώ και τρία χρόνια το σχολείο της Δ.Ε. Αρχαγγέλου Ρόδου κτίζεται χωρίς να τελειώνει. Το έργο έπρεπε να έχει παραδοθεί τον Σεπτέμβριο του 2017 αλλά ακόμα και σήμερα παραμένει απελπιστικά εκτός παράδοσης στο ορατό μέλλον.

Ο Υφυπουργός κύριος Μαυραγάνης στη Βουλή το Νοέμβριο του 2017 δεσμεύτηκε για την παράδοση του σχολείου τον Απρίλιο του 2018. Εντούτοις, ούτε αυτό θα γίνει γιατί το έργο έχει ουσιαστικά σταματήσει. Στην πραγματικότητα δεν σημειώθηκε καν ιδιαίτερη πρόοδος από τον Νοέμβριο του 2017 αν και τότε ζήτησα από τον κ. Υφυπουργό τη στενή παρακολούθηση της προόδου του έργου για να βεβαιωθούμε ότι πράγματι θα παραδιδόταν τον Απρίλιο του 2018.

Η τοπική κοινωνία αγανακτεί με την εγκατάλειψη. Είναι προφανές ότι στο σημείο αυτό μια δικαστική διένεξη με τον ανάδοχο θα «πάγωνε» το έργο και θα στερούσε το σχολείο από τις οικογένειες του Αρχαγγέλου για αρκετά χρόνια ακόμα.

 

Για το λόγο αυτό, ερωτάστε:

Πώς ακριβώς σκοπεύετε να ενεργήσετε για την άμεση παράδοση του σχολείου του Αρχαγγέλου, το αργότερο ως τον Αύγουστο του 2018;

Ο ερωτών Βουλευτής

 Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ