Ειδήσεις

Στο Αναπτυξιακό Συνέδριο Νοτίου Αιγαίου θα φέρει τα ζητήματα των ατόμων με αναπηρία, ο Αντιπεριφερειάρχης Θωμάς Σωτρίλλης

Με αντιπροσωπείες  των Συλλόγων Γονέων,  Κηδεμόνων & Φίλων Παιδιών με Αναπηρία «Μέριμνα» και «Πνοή», συναντήθηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας, Πρόνοιας και  Κοινωνικής Συνοχής, Θωμάς Σωτρίλλης.

Στην διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες παιδιών με αναπηρία και η ανάγκη η πολιτεία να συνδράμει ουσιαστικά στην επίλυση των προβλημάτων αυτών.

Ο κ. Σωτρίλλης, δήλωσε πως η Περιφέρεια από την πλευρά της, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων που της παρέχει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, είναι στο πλευρό των οικογενειών και στηρίζει την προσπάθειά τους για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Με αυτό ως δεδομένο, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δύο συλλόγων ότι πρόκειται να θέσει τα ζητήματα που αφορούν τα άτομα με αναπηρία στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, με εισήγησή του στην διάρκεια του επικείμενου Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ζητώντας να δοθούν συγκεκριμένες λύσεις, που στις περισσότερες των περιπτώσεων, δεν είναι τίποτα περισσότερο από τα αυτονόητα που οφείλει να παρέχει η πολιτεία, στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας και συνοχής.

 

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου