Ειδήσεις

Στη δημοσιότητα από τις 10 Μαρτίου οι ηχογραφήσεις Βαρουφάκη

Από τις  10 Μαρτίου, σύμφωνα με πληροφορίες,  θα γίνει η δημοσιοποίηση των ηχογραφήσεων που έκανε ο πρώην υπουργός Οικονομικών κ. Γιάνης Βαρουφάκης και νυν γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η δημοσίευση θα γίνει αρχικώς από τα ξένα μέσα ( Der Spiegel κ.λπ) και στην συνέχεια θα ανέβουν τα αρχεία στην ιστοσελίδα ΜέΡΑ25.

Οπως τονίζουν πηγές, θα περιλαμβάνει όλα τα ηχογραφημένα,  αλλά και τις επιλεκτικές μεταφράσεις, δηλαδή κομματιών που θεωρούνται sos. Οι ηχογραφήσεις αφορούν όλα τα eurogroup, 10 περίπου, εκτός από τα τρία πρώτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σχετικά  με το τυχόν νομικό κώλυμα της δημοσίευσης των ηχογραφήσεων, από το ΜέΡΑ25 κυριαρχεί η αίσθηση ότι μπορεί να υπάρξει παραπομπή, αλλά όχι τελικά να καταδίκη.

Επικρατεί, επίσης, η άποψη ότι όταν η ηχογράφηση γίνεται στα πλαίσια των καθηκόντων δημόσιου λειτουργού είναι αποδεκτή από το δικαστήριο. Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι εμμέσως έχουν πλησιάσει κάποιοι τον κ. Γιάνη Βαρουφάκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου