Τοπικές Ειδήσεις

«Υπερήφανη» δηλώνει η δημοτική αρχή Ρόδου

Περήφανη δηλώνει η δημοτική αρχή με τα στελέχη της για τα βραβεία που έχουν συγκεντρώσει τις τελευταίες ημέρες. Όπως τόνισε ο δήμαρχος Ρόδου, αποδεικνύεται με τον πλέον αντικειμενικό τρόπο το σημαντικό έργο που παράγεται, το οποίο θέλουν κάποιοι να εκμηδενίζουν με χορηγούμενες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις οποίες σχολιάζουν «ημέτεροι».
Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, σε ειδική τελετή στη διάρκεια της 3ης Διεθνούς Έκθεσης verde.tec για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκε 15-17 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, ο Δήμος Ρόδου και η ΔΕΥΑΡ απέσπασαν 2 βραβεία GREEK GREEN AWARDS στις κατηγορίες «Ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων στην Νησιωτική Ελλάδα» και «Στρατηγικός σχεδιασμός έργων ύδρευσης και αποχέτευσης».
Επίσης, η Ρόδος κέρδισε πέντε βραβεία στις κατηγορίες (Best Family – Best Culture – Best City– Best Life & Sports– Best Island Destination) των Greek Travel Awards Σκανδιναβίας τα οποία παρέλαβαν εκ μέρους του Δήμου Ρόδου, οι Αντιδήμαρχοι Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου και Πολιτισμού Τέρης Χατζηιωάννου.
Χθες ο ίδιος ο δήμαρχος, κ. Φώτης Χατζηδιάκος βραβεύθηκε από τον ειδικό απεσταλμένο του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης στην Ελληνική Κυβέρνηση, Δανιήλ Εσδρά για τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, στο περιθώριο συνέντευξης τύπου για το πρόγραμμα εθελούσιας επιστροφής προσφύγων στις χώρες προέλευσής τους. Συγκεκριμένα, ο ΔΟΜ έχει προσλάβει ένα συνεργάτη, ο οποίος θα διαχειρίζεται το πρόγραμμα #iReturn. Το γραφείο θα στεγαστεί σε χώρο στο παλιό νοσοκομείο το οποίο θα παραχωρήσει ο δήμος Ρόδου.
«Είναι πολύ μεγάλη η ικανοποίηση όταν επιβραβεύονται κόποι, προσπάθειες και μεθοδική δουλειά συνεργατών. Η δημοτική μηχανή στο σύνολό της και οι εταιρείες και οι διευθύνσεις της, υλοποιούν στόχους που είχαμε θέσει από την αρχή. Διανύουμε την εβδομάδα των Oscar, των βραβεύσεων του δήμου μας και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Χρειάστηκε πολύς χρόνος και μεγάλη προσπάθεια για να φτάσει κανείς σε τέτοιες διακρίσεις. Όταν έρχεται μία τέτοια δομή του ΟΗΕ να σε επιβραβεύσει για τις προσπάθειες διαχείρισης ενός τόσο μεγάλου ζητήματος, όπως το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, δεν είναι κάτι απλό. Έχει προηγηθεί μεγάλη προσπάθεια γι’ αυτό», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.
Στη συνέχεια, δήλωσε ότι ο δήμος Ρόδου ξεχώρισε ανάμεσα σε 325 ελληνικούς δήμους για τη σωστή διαχείριση των απορριμμάτων, εισπράττοντας τα συγχαρητήρια των υπουργών, των δημάρχων και τεχνοκρατών της Ε.Ε., σημειώνοντας ότι για να φτάσει σε αυτό το σημείο αναγνώρισης του παραγόμενου έργου ο δήμος Ρόδου, έπρεπε να ξεπεράσει μία σειρά από εμπόδια.
«Σε αυτή την ύποπτη προεκλογική περίοδο των 100 ημερών, δεν μπορούν κάποιοι να βγαίνουν και να σχολιάζουν ότι θα πούμε το νερό νεράκι! Όχι, δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να πει το νερό νεράκι και αν υπάρχουν κάποιες ελλείψεις και ατέλειες στον τομέα της καθαριότητας, συνεχώς θα βελτιώνουμε τις υπηρεσίες μας. Δεν είναι υποκειμενικές οι βραβεύσεις. Η βράβευση στα Green Awards έγινε από 21 τεχνοκράτες κάτω από την ομπρέλα του προέδρου της ΚΕΔΕ. Να είστε σίγουροι, ότι του χρόνου, στα ίδια βραβεία θα είμαστε υποψήφιοι σε πολλές ακόμη κατηγορίες. Θα είμαστε το πρότυπο της Ελλάδας στην ενεργειακή εξοικονόμηση, θα έχουν υλοποιηθεί τα προγράμματα νέων τεχνολογιών της ΔΕΥΑΡ, θα έχουμε υλοποιήσει τεχνολογίες στην κυκλοφορία. Θα υιοθετήσουμε καλές τεχνικές των smart cities. Θα έρθουμε λοιπόν με πέντε βραβεία τουλάχιστον από τα Green Awards». Θέλω να δώσω μία απάντηση σε κάποια αόριστα χορηγούμενα δημοσιεύματα. Εμείς είμαστε υπέρ της ζώσας επικοινωνίας. Όχι υπέρ των χορηγούμενων δημοσιευμάτων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία πατούν το like και σχολιάζουν εκείνοι που ξέρετε…
Αυτή η δημοτική αρχή δουλεύει μεθοδικά και συστηματικά, Αξιοποιεί όποιο πρόγραμμα υπάρχει και το ανθρώπινο δυναμικό. Έτσι θα συνεχίσουμε, γιατί το αξίζει ο ροδιακός λαός. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου οι οποίοι μας έκαναν υπερήφανους με αυτά τα βραβεία».
Η αντιδήμαρχος τουρισμού, κα Χατζηλαζάρου, είπε ότι πέρα από την τελετή βράβευσης στο Δημαρχείο της Στοκχόλμης ο δήμος Ρόδου συμμετείχε σε ειδικό φόρουμ για τον τουρισμό, προβάλλοντας τον προορισμό. Όπως είπε οι αφίξεις από χώρες της Σκανδιναβίας σημείωσαν αύξηση το 2018 και θα κινηθούν ανοδικά και φέτος. Η επιτυχία στα Greek Travel Awards Σκανδιναβίας, όπως είπε η κα Χατζηλαζάρου, οφείλεται στην προσπάθεια που έγινε όλα τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και σήμερα.
Ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, κ. Τέρης Χατζηιωάννου, είπε από την πλευρά του ότι ο δήμος της Ρόδου αντιγράφει τις έξυπνες τεχνολογίες που έχουν εφαρμόσει με επιτυχία άλλες ελληνικές πόλεις, καταφέρνοντας τον εκσυγχρονισμό σε πολλά επίπεδα. Σημείωσε ότι ο δήμος της Ρόδου με τον δήμο της Στοκχόλμης θα υλοποιήσουν από κοινού μία σειρά από δράσεις.
Τον λόγο πήρε αμέσως μετά ο δήμαρχος, κ. Χατζηδιάκος για να συμπληρώσει ότι όλα αυτά τα βραβεία είναι αλληλένδετα. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, για να φτάσει στο σημείο ο δήμος να πάρει πέντε τουριστικά βραβεία από τη Σουηδία, έπρεπε πρώτα να διαχειριστεί αποτελεσματικά το μεταναστευτικό ζήτημα, να λύσει το πρόβλημα της ύδρευσης-άρδευσης και να βελτιώσει το επίπεδο της καθαριότητας.
«Είναι μεγάλη χαρά να επιβραβεύεται μία προσπάθεια τεσσάρων ετών για τη διαχείριση των απορριμμάτων με γνώμονα την αειφορία», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, κ. Παλαιολόγου ευχαριστώντας τους συνεργάτες του και το στελεχιακό δυναμικό της διεύθυνσης.
Τέλος ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης δήλωσε διπλά υπερήφανος ως δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ που επετεύχθησαν πολλοί από τους στόχους που είχαν τεθεί από την ανάληψη των καθηκόντων του στην υπηρεσία. Είπε ότι αισθάνεται υπερήφανος και ως Ροδίτης βλέποντας να βραβεύεται το νησί για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζει. Δεσμεύθηκε ότι η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης-άρδευσης δεν θα σταματήσει να δίνει τον καλύτερό της εαυτό και να φέρνει νέα βραβεία, όσο έχει στα χέρια της τα ηνία του δήμου αυτή η δημοτική αρχή.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου