Στην πρώτη γραμμή επενδυτικού ενδιαφέροντος απο ξένα και εγχώρια funds βρέθηκε το 2018 ο ξενοδοχειακός κλάδος.

Συνολικά, δαπανήθηκαν 123,7 εκ.ευρώ για εξαγορές ξενοδοχειακών μονάδων. Αναλυτικά, ο όμιλος Atlantica Hotels & Resorts αναδείχθηκε πλειοδότης με 62,9 εκατ.ευρώ του διαγωνισμού εξαγοράς του ξενοδοχειακού συγκροτήματος του Lakitira που βρίσκεται στην Κω. Το 2018, επίσης πέρασε στην Grivalia hospitality o έλεγχος (85%) του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος Amanzoe στην Αργολίδα έναντι 5,8 εκατ.ευρώ και ανάληψη χρεών ύψους 76,5 εκατ.ευρώ, σε συνεργασία με την Dolphin Capital Partners. Μία ακόμη εξαγορά ήταν αυτή των ξενοδοχείων Paradise Village και Amilia Mare στην Καλλιθέα της Ρόδου, απο το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο HIG Capital, έναντι ποσού μεγαλύτερου απο 55 εκατ.ευρώ.

Την ίδια ώρα, αρκετά μεγάλος αριθμός ξενοδοχειακών μονάδων σε όλη τη χώρα ανακαινίστηκε. Μεταξύ άλλων, η πρώτη φάση ανακαίνισης του ξενοδοχείου Τιτάνια ολοκληρώθηκε. Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 3,6 εκατ.ευρώ. Επίσης, το Macedonia Palace ανακαινίστηκε ριζικά και κόστισε περίπου 14,5 εκατ.ευρώ. Ο όμιλος Ikos Resorts πραγματοποίησε επένδυση ριζικής ανακαίνισης ύψους 27 εκατ. στο Ikos Oceania στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής. Αντίστοιχα, ριζικά ανακατασκευάστηκε το συγκρότημα του ιστορικού Miramare στην Κέρκυρα, με τη συνολική επένδυση να ξεπερνά τα 30 εκατ.ευρώ.

Σε 6,5 δισ.ευρώ υπολογίζονται οι επενδύσεις την ερχόμενη πενταετία

Όπως συνάγεται απο τα αποτελέσματα των δημοσίων μελετών, οι συνολικές επενδυτικές ανάγκες στον ξενοδοχειακό κλάδο για την επόμενη πενταετία υπολογίζονται σε 6,5 δισ.ευρώ. Τα 5 δισ.ευρώ αφορούν αναβάθμιση του υφιστάμενου δυναμικού, το 1 δισ.ευρώ αφορά την κατασκευή νέων μονάδων και τα 500 εκατ.ευρώ τη συντήρηση υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ