Τοπικές Ειδήσεις

Εγκρίθηκε επένδυση εκσυγχρονισμού 5άστερου ξενοδοχείου στη Ρόδο

Νέες επενδύσεις βλέπουν τα νησιά της Δωδεκανήσου το καινούργιο έτος καθώς η τουριστική άνοδος που σημειώθηκε στη χώρα τη σεζόν του 2022 στα Δωδεκάνησα αλλά και στην υπόλοιπη χώρα οδηγεί όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στο να επενδύουν στην τουριστική βιομηχανία των ελληνικών νησιών.

Πληθώρα επενδύσεων βλέπει συγκεκριμένα το εξαιρετικά τουριστικό νησί της Ρόδου στο οποίο σπεύδουν να επενδύσουν επιχειρήσεις, δημιουργώντας, ανακαινίζοντας, εκσυγχρονίζοντας και επεκτείνοντας πολυτελείς ξενοδοχειακές μονάδες.

Πρόσφατα επιχείρηση έλαβε έγκριση από τον αρμόδιο φορέα για επένδυση που αφορά πολυτελή ξενοδοχειακή μονάδα στο νησί της Ρόδου.

Η επένδυση

Πιο αναλυτικά η επιχείρηση «ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΗΝΕΤΤΟΣ ΑΕ», έλαβε έγκριση από τον αρμόδιο φορέα για υπαγωγή στις διατάξεις του νόμου 4399/2016, όπως ισχύει, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 αυτού (Β΄ κύκλος), του επενδυτικού της σχεδίου το οποίο αφορά τον εκσυγχρονισμό ολοκληρωμένης μορφής 307 δωματίων και 690 κλινών της πεντάστερης ξενοδοχειακής μονάδας  LINDOS IMPERIAL.

Το πολυτελές ξενοδοχείο βρίσκεται στη θέση Κουκούμια, της Δημοτικής Ενότητας Νότιας Ρόδου, του Δήμου Ρόδου και βρίσκεται 57.4 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο της Ρόδου και 53.1 χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου.

Σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το συνολικό επιλέξιμο κόστος της επένδυσης είναι στα 3.090.927,00 ευρώ με το συνολικό ενισχυόμενο κόστος να βρίσκεται επίσης στα 3.090.927,00 ευρώ.

Το επενδυτικό πλάνο θα λάβει σύμφωνα με τα δημοσιευμένα στοιχεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενίσχυση ύψους 927.278,10 ευρώ με τη μορφή φορολογικής απαλλαγής.

Επίσης από την υλοποίηση της επένδυσης θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας οι οποίες ανέρχονται σε 1,00 Ετήσια Μονάδα Εργασίας.

Πηγή ypodomes.com

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου