ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επεισόδια στο συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών – Τραυματίστηκαν αστυνομικοί-Μωρό μεταφέρεται με ασθενοφόρο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
455
Μέγεθος γραμμάτων

Σε εξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται το συλ­λα­λη­τή­ριο δια­μαρ­τυ­ρί­ας κατά της συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών που πραγ­μα­το­ποιεί­ται στην πλα­τεία Συ­ντάγ­μα­τος.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες από τα επει­σό­δια που ση­μειώ­θη­καν νω­ρί­τε­ρα τόσο στα σκα­λιά πίσω από τον Άγνω­στο Στρα­τιώ­τη, όσο και στο προ­αύ­λιο της Βου­λής – όταν και επι­χεί­ρη­σαν να ει­σβάλ­λουν κου­κου­λο­φό­ροι – έχουν τραυ­μα­τι­στεί 10 αστυ­νο­μι­κοί της ομά­δας ΥΜΕΤ.

Στα επει­σό­δια με μια ομάδα ατό­μων να πετά αντι­κεί­με­να και κα­πνο­γό­να προς την πλευ­ρά των αστυ­νο­μι­κών δυ­νά­με­ων, οι οποί­ες έκα­ναν πε­ριο­ρι­σμέ­νη χρήση χη­μι­κών προ­κει­μέ­νου να τους απω­θή­σουν. Αυτή την ώρα επι­κρα­τεί ηρε­μία στα δύο αυτά ση­μεία.

Οι αρχές δεν έχουν προ­χω­ρή­σει μέχρι στιγ­μής σε καμία προ­σα­γω­γή.

Μωρό με­τα­φέ­ρε­ται με ασθε­νο­φό­ρο από το Σύ­νταγ­μα

Ένα μωρό πε­ρί­που δύο ετών με­τα­φέρ­θη­κε πριν από λίγο από το Σύ­νταγ­μα με ασθε­νο­φό­ρο σε νο­σο­κο­μείο. Σύμ­φω­να με τις μέχρι τώρα πλη­ρο­φο­ρί­ες, το μωρό δεν έχει τις αι­σθή­σεις του.

Πλή­θος κό­σμου, κρα­τώ­ντας ελ­λη­νι­κές ση­μαί­ες καθώς και ση­μαί­ες με τον ήλιο της Βερ­γί­νας, προ­σήλ­θε από το πρωί στο χώρο της συ­γκέ­ντρω­σης, για να δια­δη­λώ­σει ενά­ντια στη συμ­φω­νία, ζη­τώ­ντας «την από­συρ­ση της συμ­φω­νί­ας καθώς και τη διε­ξα­γω­γή δη­μο­ψη­φί­σμα­τος».

Σύμ­φω­να με τις πρώ­τες εκτι­μή­σεις της ΕΛ.ΑΣ στο συλ­λα­λη­τή­ριο συμ­μέ­τε­χουν πε­ρί­που 60.000 πο­λί­τες. Συ­γκε­κρι­μέ­να, για την εκ­δή­λω­ση αφί­χθη­σαν στην Ατ­τι­κή 326 λε­ω­φο­ρεία, από τα οποία 253 από τον σταθ­μό διο­δί­ων Αφι­δνών, 71 από το σταθ­μό διο­δί­ων Ελευ­σί­νας και 2 από την Κρήτη. Στο λι­μά­νι του Πει­ραιά έφτα­σαν τα ξη­με­ρώ­μα­τα δια­δη­λω­τές από την Κρήτη.

Τα λε­ω­φο­ρεία φυ­λάσ­σο­νται από αστυ­νο­μι­κές δυ­νά­μεις σε χώ­ρους στάθ­μευ­σης.

Το «παρών» στη συ­γκέ­ντρω­ση έχουν δώσει με­τα­ξύ άλλων βου­λευ­τές και στε­λέ­χη της αντι­πο­λί­τευ­σης, όπως οι κ.κ. Νότης Μη­τα­ρά­κης, Δη­μή­τρης Καμ­μέ­νος, Γε­ρά­σι­μος Για­κου­μά­τος, Κώ­στας Σκρέ­κας, καθώς και ο πρώην ευ­ρω­βου­λευ­τής Μα­νώ­λης Μαυ­ρομ­μά­της και ο πρώην αρ­χη­γός ΓΕΣ, Φρα­γκού­λης Φρά­γκος.

Σε δη­λώ­σεις του από την πλα­τεία Συ­ντάγ­μα­τος ο πρώην πρω­θυ­πουρ­γός Αντώ­νης Σα­μα­ράς είπε: «Είναι δια­δή­λω­ση για τη Δη­μο­κρα­τία, για την Ελ­λά­δα και για το δί­καιό μας».

Πα­ράλ­λη­λα κατά την διάρ­κεια του συλ­λα­λη­τη­ρί­ου οι συ­γκε­ντρω­μέ­νοι έψαλ­λαν τον εθνι­κό ύμνο που ακού­στη­κε από τα με­γά­φω­να.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.