Ειδήσεις

Το ΕΚΡ συμμετέχει στην απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό στις 4/2/2016

Συνεδρίασε η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου, την Τρίτη, 19/01/2016. Στην αρχή της συνεδρίασης ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ Σ. Χατζησάββαςενημέρωσε τα μέλη της Διοίκησης για τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ, που έγινε την Παρασκευή, 16/01/2016, στο οποίο συμμετείχε και κατά τη διάρκεια του οποίου αποφασίστηκε η προκήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας για την Πέμπτη, 4 Φλεβάρη 2016, ενάντια στο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό.
Ο Πρόεδρος εξέφρασε την αντίθεσή του σ’ αυτό το νομοσχέδιο, που καταστρέφει συνταξιούχους, μισθωτούς και κυρίως το μέλλον της νέας γενιάς και εισηγήθηκε τη συμμετοχή στην απεργία. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών του Δ.Σ του Ε.Κ.Ρ κατά την οποία διατυπώθηκαν οι απόψεις των συνδικαλιστικών στελεχών για το ασφαλιστικό και αποφασίστηκε η συμμετοχή του Ε.Κ.Ρ στην απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, στις 4/02/16. Τις επόμενες ημέρες θα οργανωθούν επισκέψεις σε χώρους δουλειάς και συσκέψεις της Διοίκησης με τασωματείαγια την οργάνωση της απεργίας.Θα επιδιωχθεί επίσης να υπάρξει συντονισμός καικοινή δράση του Ε.Κ.Ρ με τους υπόλοιπους κλάδους, που πλήττονται από τις προβλέψεις του νομοσχεδίου (Τ.Ε.ΕΔωδεκανήσου,Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου,Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου,Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, Αγροτικοί Σύλλογοι κλπ).
Στη συνέχεια της συνεδρίασης και ύστερα από εισήγηση του Προέδρου ορίστηκαν οι επικεφαλής των Γραμματειών του Ε.Κ.Ρ ως εξής :
– ΓραμματείαΕργασιακών Σχέσεων και υπεύθυνος Κέντρου Πληροφόρησης Εργαζομένων Ανέργων, Γιάννης Ντελλάκης.
– Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας – Πρόνοιας, Μιχαήλ Χαροκόπος.
– Γραμματεία Νέων Εργαζομένων – Παιδείας – Αθλητισμού & Πολιτισμού, Γεώργιος Φραντζολάκης.
– Γραμματεία Υγιεινής & Ασφάλειας, Περικλής Καψάλης.
– Γραμματεία Γυναικών, Κατερίνα Γκόγκου.
– Γραμματεία Οργανωτικού & Τεχνικής Υποστήριξης του Ε.Κ.Ρ, Λευτέρης Καρανικόλας.
– Γραμματεία Καταναλωτή, Ηλίας Μπούκλας.
– Γραμματεία Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων, Παναγιώτης Εγγλέζος.
– Γραμματεία Ανέργων – Κοινωνικού Αποκλεισμού & Οικονομικών Μεταναστών, Νικόλαος Τριπολίτης.
Το επόμενο διάστημα θα συμπληρωθεί η σύνθεση των Γραμματειών και με άλλα συνδικαλιστικά στελέχη.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εργατικού Κέντρου. Παρευρέθηκαν συνδικαλιστικά στελέχη από τα περισσότερα σωματεία της δύναμης του Ε.Κ.Ρ,ενώ παράλληλα τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση ο πρώην Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ Β. Καϋμενάκης, ο πρώην Πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου Γ. Ορφανός, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών ΥπαλλήλωνΔωδ/σουΕμμ. Ανδρουλάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δωδ/σου Στ. Σαμαράς, ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ρόδου και Δωδ/σου Π. Κάσσας, ο Πρόεδρος της Α ΕΛΜΕ Δωδ/σου, Κ. Ρακόπουλος και ο εκπρόσωπος της ΑΔΕΔΥ, Ι. Σάββας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου