Ειδήσεις

testing.gov.gr: Πρόγραμμα μαζικών rapid test – Τι πρέπει να κάνετε για να συμμετάσχετε

Την έναρξη μαζικού προγράμματος rapid test για τον κορονοϊό ανακοίνωσε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στο υπουργείο Υγείας.

Πρόκειται για “ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει να βελτιώσουμε την επιδημιολογική εικόνα που έχουμε για τη διασπορά του ιού” εξήγησε ο καθηγητής. “Η στρατηγική μας, όπως γνωρίζετε, για δωρεάν τεστ μέχρι στιγμής συμπεριλαμβάνει κατ’ αρχήν όλους τους ασθενείς με συμπτώματα συμβατά με covid-19, όπως είναι οι νοσοκομειακοί και οι έλεγχοι στα Κέντρα Υγείας” είπε ο κ. Μαγιορκίνης.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στους ελέγχους του ΕΟΔΥ στο πλαίσιο αντιμετώπισης συρροών, αλλά και τους προληπτικούς ελέγχους “για την έγκαιρη ανίχνευση επερχόμενης συρροής σε ευάλωτες ομάδες”.

1

“Με την έλευση έγκυρων ταχέων αντιγονικών τεστ τα οποία και αξιολογήθηκαν από ανεξάρτητες πηγές προσθέτουμε πλέον στη στρατηγική μας τυχαίους, δωρέαν, δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια με στόχο να φτάσουμε τα 12.000 τεστ τυχαίου ελέγχου ανά ημέρα”, υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης σχετικά με τη νέα πλατφόρμα.

3

Πότε ξεκινά το testing.gov.gr

Όπως έκανε γνωστό ο Γκίκας Μαγιορκίνης η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου. Οι πολίτες θα μπορούν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για τα τεστ. Στις 28 Δεκεμβρίου, όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα ειδοποιούνται ώστε να πηγαίνουν στα σημεία διενέργειας δωρεάν ελέγχου για να γίνονται τα πρώτα ραντεβού.

 

2

Παράλληλα έκανε γνωστό πως το πρόγραμμα μαζικών rapid test αφορά όλους τους πολίτες.

4

Βήμα – βήμα η διαδικασία

Ενδεικτικά,” η δράση θα βοηθήσει στη διακοπή αλυσίδων μετάδοσης, στη βελτίωση της προβλεπτικής μας ικανότητας και την καλύτερη εκτίμηση της ασυμπτωματικής διασποράς στην κοινότητα” υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Για την υλοποίηση του προγράμματος έχει δημιουργηθεί μια νέα πλατφόρμα στη διεύθυνση testing.gov.gr και έχουν καθοριστεί 386 σταθερά σημεία ελέγχου στα οποία συμπεριλαμβάνονται κέντρα υγείας, μονάδες των ενόπλων δυνάμεων αλλά και υγειονομικές μονάδες του ΕΟΔΥ.

5

Σύμφωνα με τον κ. Μαγιορκίνη, από το βράδυ της Δευτέρας 21 Δεκεμβρίου, οι πολίτες θα μπορούν στην προαναφερθείσα ηλεκτρονική διεύθυνση “να δηλώσουν ενδιαφέρουν”.

6
8

Στη συνέχεια, “η πρώτη ομάδα πολιτών, 12.000 ατόμων θα ειδοποιηθεί το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου για να προσέλθει στο πλησιέστερο σημείο λήψης τεστ από την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου” εξήγησε ο λοιμωξιολόγος. “Η συμμετοχή σας είναι καθοριστικής σημασίας” τόνισε ο ίδιος.

7
10

Η μετακίνηση του πολίτη στο σημείο που θα γίνονται οι έλεγχοι θα γίνεται με sms.

11
12

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου