Επιτυχία τεραστίων διαστάσεων για την Ελλάδα η ανάληψη άλλων 4 παγκόσμιων τουρνουά τένις για αθλητές ηλικίας κάτω των 18 ετών στο Βόρειο και Νότιο Αιγαίο.
Σε μια δύσκολη εποχή για τους ακρίτες με το θέμα του μεταναστευτικού να πρωτοστατεί και να καθορίζει πολιτικές, εκλογικές επιλογές και τριγμούς στην Ευρώπη η διεθνής ομοσπονδία του τένις πείθεται από τον έμπειρο πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας Σπύρο Ζανιά πως έχει την υποχρέωση να στηρίξει τα νησιά του Αιγαίου .
Οι ιστορίες της Λέσβου έγιναν γνωστές σε όλο τον κόσμο και η προσφορά τέτοιων διοργανώσεων είναι πιο πολύ από ποτέ απαραίτητες στο νησί η δε κίνηση Ζανιά ίσως θα πρέπει να αποτελέσει πρότυπο και παράδειγμα προς μίμηση και για άλλες ομοσπονδίες .
Όμως και η Ρόδος ένας κοσμοπολίτικος προορισμός αποτέλεσε άτυπος σταθμός για τους μετανάστες και εκτός των εθελοντικών ομάδων Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και Δήμος Ρόδου προέβησαν σε έναν αγώνα άνευ προηγουμένου προκειμένου να μην πληγεί η εικόνα των νησιών αν σκεφθεί κανείς πως μόνο από τη Ρόδο τα δυο τελευταία χρόνια πέρασαν 14.000 μετανάστες.
Το τένις στην Ελλάδα βρίσκεται σε μεγάλη άνθηση και φαίνεται πως είμαστε ακόμα στην αρχή της διαδρομής καθώς εκτός των αθλητών Σάκαρη και Τσιτσιπά που φέτος επέβαλαν την γαλανόλευκη σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις ακολουθούν πολλοί ακόμα αθλητές και αθλήτριες που στο μέλλον θα απασχολήσουν ενχωριά και ξένα μέσα ενημέρωσης .
Ενώ η συνήθης πρακτική σε ολους τους τομείς είναι ενας Αθηνοκεντρικός σχεδιασμός εύκολος ασφαλής και πλήρως ελεγχόμενος η ελληνική ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια προτίμησε το μοντέλο της αποκέντρωσης με αγώνες από τα Κουφάλια και την Αριδαία έως την Κρήτη και από την Πτολεμαίδα και την Πάτρα έως την Ρόδο .
Κερδισμένος από το στοίχημα ο πρόεδρος της ομοσπονδιας δίνει τενιστική ζωή στο Αιγαίο μέσα από τις τέσσερις διοργανώσεις ενώ εντάσσει στον τενιστικό χάρτη νέες περιοχές .
Στο νότιο Αιγαίο οι συζητήσεις ήδη έχουν ξεκινήσει και η συμπαράσταση Δήμου και περιφέρειας δεδομένη .
Είναι γνωστό πως στα νησιά η ποικιλομορφία των επισκεπτών και η έλλειψη φυσικών εμποδίων δημιουργεί ελευθερία σκέψης και δεκτικότητα σε νεωτερισμούς.
Άμεσα ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος κύριος Νίκος Νικολής αγκάλιασε το όραμα των ανθρώπων του Ροδιακού ομίλου Αντισφαίρισης και άμεσα έθεσε τον μηχανισμό της περιφέρειας σε ρυθμούς αγώνων.
Ο ίδιος ο δήμαρχος Ρόδου γνωρίζοντας την επιθυμία των ανθρώπων του Ροα βοήθησε με τις τεχνικές υπηρεσίες προκειμένου να διευθετηθούν όλα τα τεχνικά ζητήματα των εγκαταστάσεων. Από τον τρόπο που αγκάλιασαν οι αρχές του τόπου την ανακοίνωση από την ομοσπονδία της ανάθεσης των 4 τουρνουά στα νησιά φαίνεται πως η Ρόδος μπορεί και θέλει να διοργανώνει για πολλά χρόνια ακόμη αυτά τα τουρνουά .

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ