Τοπικές Ειδήσεις

«Ο Αλέξης Τσίπρας το 2015 διέλυσε τη Βουλή “με το έτσι θέλω”»

Στη Ρόδο βρέθηκε χθες η επικεφαλής της “Πλεύσης Ελευθερίας”, Ζωή Κωνσταντοπούλου, και είχε συναντήσεις με μέλη και φίλους. «Επισκέφθηκα τη Ρόδο για να επικοινωνήσω με τους πολίτες και τους κατοίκους του νησιού και να δηλώσω ότι η Πλεύση Ελευθερίας είναι και θα είναι παρούσα δίπλα τους μέχρι τις επόμενες εκλογές στις οποίες θα δώσει δυναμικό παρών», δήλωσε η κ. Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, σημειώνοντας ότι η Πλεύση Ελευθέριας είναι το πρώτο σε δύναμη εξωκοινοβουλευτικό κόμμα και ότι θα κάνει αυτό το οποίο δυστυχώς δεν κάνουν τα κόμματα της Βουλής. Συγκεκριμένα είπε ότι δεν ασκεί τη δέουσα εκπροσώπηση των πολιτών το κυβερνών κόμμα, ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν ασκούν αντιπολίτευση.
«Ο λαός μας ατύχησε σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που βιώνει η χώρα, να μη λειτουργεί η Βουλή κατά το συνταγματικό τρόπο, να μην ασκείται η κοινοβουλευτική λειτουργία ο κοινοβουλευτικός έλεγχος και η κοινοβουλευτική αντιπολίτευση που αποτελεί στοιχείο του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και εγγύηση της δημοκρατικής λειτουργίας και του Κράτους Δικαίου», ανέφερε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, μεταξύ άλλων.
Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ακόμα ότι η Πλεύση Ελευθερίας, έχει υποβάλει 10 ερωτήσεις εξωκοινοβουλευτικού ελέγχου για να φέρει στη Βουλή τα θέματα τα οποία απασχολούν πραγματικά την κοινωνία, για να ασκήσει τον πραγματικό κοινοβουλευτικό έλεγχο τον οποίο δεν ασκούν τα κόμματα του κοινοβουλίου.
Οι ερωτήσεις αφορούν στις πυρκαγιές που έχουν πλήξει τη χώρα και στην πολιτική προστασία, στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στις ανεμογεννήτριες, στις γερμανικές οφειλές και αποζημιώσεις, στην πανδημία και στο ΕΣΥ, στη συμφωνία των Πρεσπών, στην Εθνική Κυριαρχία, στο Δημόσιο χρέος, στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και στις πλημμύρες.
Στις επόμενες ερωτήσεις εξωκοινοβουλευτικού ελέγχου, θα περιλαμβάνονται θέματα που θα έχουν να κάνουν με τη Ρόδο, για τα οποία έλαβε γνώση η κ. Κωνσταντοπούλου κατά την επίσκεψή της στο νησί.
Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι είναι αρχικά αδιανόητα άστοχη η δήλωση του κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ, ότι ο Πρωθυπουργός μπορεί να εξαγγείλει όποτε θέλει τη διενέργεια εκλογών. Οι εκλογές, όπως είπε η κ. Κωνσταντοπούλου, είναι μία βαθιά δημοκρατική διαδικασία που διεξάγονται σε συγκεκριμένο χρόνο, ενώ επιτρέπεται η πρόωρη διεξαγωγή τους για συγκεκριμένους λόγους. Από την εποχή του Κ. Σημίτη όμως η εξαίρεση έγινε ο κανόνας και επινοούνται διάφοροι λόγοι για να γίνονται πρόωρες εκλογές με αποκορύφωμα το 2015 που ο Αλέξης Τσίπρας με το «έτσι θέλω» διέλυσε τη βουλή για να μην αρνηθεί κανείς τα μνημόνια τα οποία ο ίδιος είχε πει ότι θα καταργήσει. Όσο για τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, είπε ότι μένει να αποδειχθεί εάν τηρήσει όσα λέει ότι δηλαδή οι εθνικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν στην ώρα τους. «Η Πλεύση Ελευθερίας, είναι ήδη σε διαδικασία προετοιμασίας, όποτε και αν γίνουν οι εκλογές για να είναι παρούσα και να μπει στη Βουλή», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Ευχαρίστησε τέλος την κ. Ευαγγελία Παναή, για τους αγώνες που έδωσε επί σειράν ετών στο νησί της Ρόδου, λέγοντας πως η Πλεύση Ελευθερίας είναι υπερήφανη που διαθέτει ένα τέτοιο άξιο στέλεχος, μία μαχόμενη αγωνίστρια με ανιδιοτελή κίνητρα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου