Πολιτιστικά

Εκθεση ζωγραφικής με τίτλο Πεζός & Δρόμος

Μια πολύ σημαντική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο Πεζός & Δρόμος, συνεχίζεται μέσα στον Νοέμβρη στην Ρόδο!

Η πολυβραβευμένη εικαστικός εντός και εκτός Ελλάδος, Χρυσούλα Σκεπετζή από το Ρέθυμνο της Κρήτης, η οποία έχει πάρει 2 διεθνή βραβεία στις Μπιενάλε της Αργεντινής και του Μεξικού και τρία εθνικά βραβεία στην Ελλάδα και την Τουρκία, θα παρουσιάσει την 28η ατομική της έκθεση, στο νησί μας και συγκεκριμένα στο Κατάλυμα της Γαλλίας, οδός Ιπποτών στη Μεσαιωνική Πόλη.

Η έκθεση περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα και εγκαταστάσεις της διεθνούς εικαστικού.

Πεζός & Δρόμος

 

-Για τη δουλειά της δημιουργού, ο Δρ Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος, διδάσκων Ιστορία της τέχνης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, επιμελητής εκθέσεων και κριτικός τέχνης γράφει μεταξύ άλλων:

«Το ανθρώπινο σμήνος που τόσο συνάρπαζε τον Charles Baudelaire είναι το αντικείμενο της ζωγραφικής της Σκεπετζή…Η χρήση της εφημερίδας στη ζωγραφική της, δε στοχεύει να δηλώσει ένα σήμα χωρίς αναφορά όπως στο κολάζ του Pablo Picasso . Μάλλον δηλώνει μια κουλτούρα παραθεμάτων και αποσπασμάτων, παράγωγη των μέσων μαζικής επικοινωνίας με βάση την οποία χειραγωγούνται λαοί, κράτη και κοινωνίες…»

-Η Χρυσούλα Σκεπετζή έχει πραγματοποιήσει 27 ατομικές εκθέσεις, Σουηδία & Ελλάδα, έχει λάβει μέρος σε 30 διεθνείς διοργανώσεις σε Ντουμπάι , Παρίσι, Saint Petersburg, Nεα Υόρκη,

Αργεντινή, Μεξικό, Γερμανία, Μαρόκο, Σουηδία, Τουρκία, Κύπρο, Ελλάδα, Φιλανδία, Ισπανία, Μογγολία, Κίνα, Νορβηγία και σε 68 ομαδικές εκθέσεις στη Γαλλία ,Ρωσία, Γερμανία, Κύπρο & Ελλάδα.

Διδάσκει τέχνη σε μεταπτυχιακούς φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, σε ενηλίκους, εφήβους και παιδιά.

Έχει επίσης βραβευθεί κατ’ επανάληψη για την ποίησή της, όπου και έχει εκδώσει 4 ποιητικές συλλογές.

Η έκθεση γίνεται με την ευγενική υποστήριξη της Γαλλικής Προξενικής Αρχής Ρόδου.

Τα Εγκαίνια της έκθεσης έγιναν στις 17 -11 -2021 στο Κατάλυμα της Γαλλίας ,Μεσαιωνική Πόλη Ροδου

Η έκθεση θα συνεχίζεται μέχρι της 25 Νοεμβρίου 2021

Ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10.00-14.00 και 18.00-21.00

Επίσης στο πλαίσιο της έκθεσης Οι εκδόσεις 24 γράμματα και η ποιήτρια-εικαστικός κα Χρυσούλα Σκεπετζή, σας προσκαλούν στην παρουσίαση της 4ης ποιητικής συλλογής της με τον τίτλο «Ομιλούσες σιωπές», το Σάββατο, 20 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 7.00 μ.μ.

Την ποιητική συλλογή θα παρουσιάσουν:

* Πόλυ Χατζημάρκου, ιστορικός τέχνης και ευρωπαϊκού πολιτισμού / Διοίκηση

Πολιτισμικών Μονάδων

* Ζωή Κοκκαλά, καθηγήτρια τραγουδιού – Vocalist

Θα μας συντροφέψει με τη μουσική του ο κ. Γιώργος Καβασίλας, καθηγητής κλασικής και σύγχρονης κιθάρας.

 

-Στους χώρους της έκθεσης θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις σχολείων και ενδιαφερομένων ομάδων κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο: 6976955084.

 

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά μέτρα κατά της Covid 19.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου