Κλιμάκιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου, αποτελούμενο από τρία μέλη του Δ.Σ., μετέβη το Σάββατο 18 Νοεμβρίου την πληγείσα από τις πρόσφατες ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες περιοχή της νήσου Σύμης, όπου προέβη σε αυτοψία και εκτίμηση της καταστάσεως μετά την καταστροφή.

Ως γνωστόν, το ένα φαρμακείο του νησιού έχει υποστεί ολοκληρωτική απώλεια της δυνατότητός του να λειτουργήσει και το άλλο έπαθε μικρές ζημιές.

Είναι άγνωστο ακόμα πότε θα μπορέσει να ξανανοίξει για το κοινό το πληγέν φαρμακείο και ως τότε την κάλυψη της φαρμακευτικής περίθαλψης των κατοίκων αναλαμβάνει μόνο το ένα φαρμακείο.

Ο Φ.Σ.Δ., ο Φ.Σ.Θεσσαλονίκης και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχουν ήδη υποσχεθεί να συνδράμουν οικονομικά για την αποκατάσταση των φθορών. Ο τοπικός σύλλογος, περαιτέρω, προβαίνει στην παροχή κάθε τύπου διευκόλυνσης, όσον αφορά διαδικαστικά ζητήματα και διεκπεραιώσεις που απαιτούνται.

Το κλιμάκιο του Συλλόγου επίσης διαπίστωσε, μετά από επαφές με τοπικούς φορείς, ότι οι υγειονομικές δομές του νησιού λειτουργούν πλέον κανονικά και οι πολίτες εξυπηρετούνται ικανοποιητικά σε θέματα υγείας.

Ακόμα, η ομάδα του Συλλόγου που επισκέφθηκε το νησί, διακρίβωσε την καλή πρόοδο που έχει συντελεστεί στην αποκατάσταση των ζημιών στις υποδομές και τις κτιριακές εγκαταστάσεις όπως επίσης και στις ενέργειες που γίνονται στην προσπάθεια να επανέλθει το νησί της Σύμης στην ομαλότητα.

Η Σύμη σύντομα θα ξαναμπεί στην κανονικότητα και η καθημερινότητα θα επιστρέψει όπως ήταν και πριν την θεομηνία, με την συνεισφορά και την βοήθεια όλων.

Ελπίζουμε ειλικρινά η πολιτεία και γενικότερα οι αρχές να λάβουν μέριμνα ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα στο μέλλον.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις καταστροφές

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ