Ασφυκτικές πιέσεις ασκούν τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών προς την κυβέρνηση για να προχωρήσει σε μεγαλύτερες περικοπές στις δαπάνες του προϋπολογισμού.

Σε διαφορετική περίπτωση έρχεται ο εφιάλτης των νέων μέτρων και πιο συγκεκριμένα ενεργοποιείται από την 1η Ιανουαρίου 2018 αντί το 2019 η ψηφισμένη μείωση στις συντάξεις και από την 1η Ιανουαρίου 2019 το «κούρεμα» στο αφορολόγητο όριο εισοδήματος για μισθωτούς, συνταξιούχους και αγρότες.

Ταυτόχρονα όμως οι δανειστές πιέζουν και για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων για χρέη προς τις τράπεζες ζητώντας από την κυβέρνηση να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες συνδέουν το θέμα των πλειστηριασμών με το χρόνο επιστροφής των επικεφαλής των Θεσμών στην Αθήνα.

Έτσι, αντί να έλθουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ στις 15 Οκτωβρίου, όπως ξέραμε μέχρι τώρα, ενδέχεται να περιμένουν ίσως ακόμη και ως το Eurogroup της 6ης Νοεμβρίου.

Βεβαίως αν η κυβέρνηση κινηθεί γρήγορα το σκηνικό αυτό μπορεί να ανατραπεί όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να προχωρήσει με ζητήματα όπως αυτό των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ωστόσο δεν λείπει ο προβληματισμός για το πως θα μπορούσε να λειτουργήσει σε πολιτικό επίπεδο και τις αντιδράσεις που αναμένονται από στο ζήτημα αυτό που κρίνεται ιδιαίτερα ευαίσθητο.

Πηγή: reporter.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ