Τοπικές Ειδήσεις

«Το μεγαλύτερο στοίχημα για μένα αποτελεί η αλλαγή νοοτροπίας των εργαζομένων»

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να υπηρετώ το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου από τη θέση του διοικητή. Είναι ταυτόχρονα μεγάλη η πρόκληση», δήλωσε χθες σε μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας με τα τοπικά ΜΜΕ, ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου, κ. Σταύρος Τσαντής. Τόνισε δε ότι προτιμά να κρίνεται εκ του αποτελέσματος, από το παραγόμενο έργο.
«Υπάρχουν προβλήματα στο Νοσοκομείο. Υπάρχουν όμως και εργαζόμενοι που δουλεύουν με αυταπάρνηση, ώστε αυτά τα προβλήματα να ελαττώνονται», ανέφερε στη συνέχεια. Βασική του αρχή όπως είπε, είναι να αλλάζει νοοτροπίες, ώστε ο οργανισμός να δουλεύει καλύτερα.
«Μου αρέσει να συνεργάζομαι με ανθρώπους οι οποίοι δίνουν λύσεις σε προβλήματα και όχι να προκαλούν προβλήματα όταν εγώ προσπαθώ να δίνω λύσεις. Και αυτό αφορά στο σύνολο του προσωπικού, στη διοικητική, ιατρική, νοσηλευτική υπηρεσία. Κάθε εργαζόμενος θα πρέπει να έχει στο μυαλό του ότι κάθε ενέργειά του εν ώρα υπηρεσίας, έχει αντίκτυπο σε ένα δικό του άνθρωπο, σε ένα συγγενή του. Αυτό είναι το μυστικό ενός νοσοκομείου που δουλεύει με επιτυχία» είπε ο κ. Τσαντής, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι το μεγαλύτερο …στοίχημα για τον ίδιο αποτελεί η αλλαγή της νοοτροπίας των εργαζομένων.
«Αυτά που λειτουργούσαν καλά θα συνεχίσουν να λειτουργούν το ίδιο καλά χωρίς να χρειάζονται ιδιαίτερες προσπάθειες, εκείνα όμως που χρήζουν βελτίωσης, θα πρέπει να βελτιωθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η βιτρίνα του Νοσοκομείου και οι προτεραιότητες
Στις βασικές προτεραιότητες του νέου διοικητή είναι η βελτίωση της λειτουργίας της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών και των Χειρουργείων. «Σε ένα νοσοκομείο, η βιτρίνα του είναι το τμήμα επειγόντων περιστατικών, η μονάδα εντατικής θεραπείας και τα χειρουργεία», είπε ο κ. Τσαντής και ανέφερε αναλυτικότερα σχετικά με το χειρουργικό τομέα τα εξής: «Έχουμε πολύ καλούς χειρουργούς. Υπάρχει βέβαια έλλειμμα αναισθησιολόγων που είναι πανελλαδικό φαινόμενο. Τρεις αναισθησιολόγους διαθέτει το Νοσοκομείο εκ των οποίων η μία βρίσκεται σε άδεια ανατροφής, θα επιστρέψει όμως στις αρχές του νέου έτους. Αυτή τη στιγμή με την καλοσύνη και την προσφορά αναισθησιολόγων και από άλλα νησιά, ασφαλώς και με την αμέριστη βοήθεια της κυρίας Γαλανού η οποία κρατά το τμήμα όρθιο στις δύσκολες αυτές στιγμές, καλύπτουμε επιτυχώς το πρόγραμμα εφημεριών. Μη νομίζετε ότι υπάρχει ουρά αναισθησιολόγων που επιθυμούν να έρθουν στο Νοσοκομείο και τους σταματάμε».
Ο κλιματισμός
Στο αμέσως επόμενο διάστημα θα έχει λυθεί ολοκληρωτικά το πρόβλημα του κλιματισμού στο Νοσοκομείο. «Εχουμε λύσει το πρόβλημα στη ΜΕΘ. Συνεχίσαμε με τη μονάδα νεφρού, το τμήμα αιμοδοσίας και τους κοινόχρηστους χώρους. Έχουμε αγοράσει τα μηχανήματα και ήδη θα μπορούσε να είχε λυθεί το πρόβλημα του κλιματισμού. Ωστόσο λόγω του Δεκαπενταύγουστου υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις. Μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου θα έχει κλιματισμό στα τετράκλινα δωμάτια του Νοσοκομείου», είπε ο κ. Τσαντής.
Διευκρίνισε ότι το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του ΓΝΡ στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα προσφέρει ουσιαστική λύση. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, το έργο αλλά και τις απαιτούμενες μελέτες δεν μπορούσε να αναλάβει η τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου. Ανέλαβε την υλοποίησή του η περιφερειακή αρχή μέσω των τεχνικών της υπηρεσιών. Έτσι, ένα γερασμένο ενεργειακά νοσοκομείο θα ανανεωθεί ενώ θα μειωθεί η κατανάλωση του ρεύματος.
Τέλος, ο κ. Τσαντής είπε ότι το Νοσοκομείο Ρόδου έχει ενταχθεί σε πρόγραμμα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την αναβάθμιση των πληροφοριακών του συστημάτων. Το έργο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου