Πριν δύο χρόνια είχαμε παρουσιάσει την Κέλλυ Σαρρή (Kelly Sarri) με το βραβευμένο της ντοκιμαντέρ στο οποίο είχε την ιδέα να απαθανατίσει το εθνικό σπορ της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Mόνο με αυτό το ντοκιμαντέρ συγκέντρωσε δέκα βραβεία σε αντίστοιχα φεστιβάλ, ενώ και άλλες της ταινίες μικρού μήκους («Bones», «One Third», «Bro Story», «Meditation», «Revenge», «Free Samples») δεν πέρασαν απαρατήρητες και βραβεύτηκαν σε διάφορα άλλα φεστιβάλ.

Απόφοιτη του Anatolia High School της τάξης ΄07. Με σπουδές στο τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ (Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) και του Loyola Marymount University, (www.kellysarri.com) η Κέλλυ συνεχίζει να δημιουργεί με έδρα το Λος Αντζελες, και τώρα ετοίμασε μία ακόμη ταινία μικρού μήκους, την «Ruzi» για την οποία μίλησε στον «Εθνικό Κήρυκα».

Η ταινία προσεγγίζει τη σχέση ενός ατόμου με το φυσικό του περιβάλλον και ανοίγει έναν διάλογο με αυτό, ενώ μέσα από τη χορογραφία και τα οπτικά εφέ, ο θεατής μπορεί να βιώσει την ενδυνάμωση της αλληλεπίδρασης μεταξύ ενός σώματος και του περιβάλλοντός του.

«Ονομάσαμε την ταινία ‘Ruzi’ γιατί θέλαμε να υπογραμμίσουμε τη σημασία του τόπου καταγωγής, του τόπου διαμονής και των τόπων εξερεύνησής μας σε αυτό τον πλανήτη» λέει στην εφημερίδα μας. «Μιας και οι δύο δημιουργοί, Κέλλυ Σαρρή και Μαριάννα Βαρβιάνη, όπως και πολλοί ακόμα άνθρωποι, βιώνουν μια ιδιαίτερη σχέση με την γη, ιδιαίτερα όταν επιλέγουν να αλλάξουν τόπο διαμονής. Θέλαμε να αφιερώσουμε αυτή την ταινία στην εξερεύνηση της σχέσης ανάμεσα στο άτομο και τον χώρο τον οποίο καταλαμβάνει. Με αυτό τον τρόπο προσπαθήσαμε να ενώσουμε εμπειρίες που έχουμε από την Ελλάδα και την ζωή μας στην Αμερική. Ονομάσαμε την ταινία ‘Ruzi’ για να τιμήσουμε τις ρίζες μας αλλά και να αναγνωρίσουμε τη γη που μας φροντίζει τώρα».

 

Εθνικός Κήρυξ

Η φωτογραφία είναι still της ταινίας, με ευγενική παραχώρηση της κας Κέλλυ Σαρρή.

 

«Εθνικός Κήρυξ»: Η έμπνευση ως δημιουργός αιτία πως σας ήρθε;

Κέλλυ Σαρρή: Η έμπνευση της ταινίας ήρθε κατά τη διάρκεια της καραντίνας στο Λος Αντζελες. Με την Μαριάννα έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν και θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα project που αφορά στη δυσκολία μετακίνησης αλλά και την τύχη του να είμαστε σε μια χώρα που μας υποστηρίζει και μας εξελίσσει. Έτσι μας ήρθε η ιδέα για το «Ruzi». Εμπνευστήκαμε αρχικά από το τραγούδι, Exit του 4bstr4ck3r. Τραγούδι το οποίο έχει έντονα balkan στοιχεία και μας θύμιζε την Ελλάδα. Η Μαριάννα δημιούργησε τη χορογραφία, μέσα από στοιχεία της παράδοσής μας και παίρνοντας έμπνευση από το φυσικό περιβάλλον. Θέλαμε να πειραματιστούμε με το φυσικό τοπίο και τις δυνατότητές του. Κυρίως όμως θέλαμε να δημιουργήσουμε σε μια περίοδο που όλα γύρω μας ήταν πολύ ρευστά και να διοχετεύσουμε όλη αυτή την ενέργεια από στατική και σε δυναμική.

«Ε.Κ»: Χορός και οπτικά εφέ κατορθώνουν να δέσουν αφηγηματικά στην ταινία έτσι ώστε να είναι κατανοητή;

Κέλλυ Σαρρή: Σε αυτή την ταινία η χορογραφία και τα οπτικά εφέ είναι το σενάριό μας, η ιστορία και ο λόγος μας. Δένοντάς τα με αυτό τον τρόπο, στοχεύσαμε στην οπτική αντίθεση του φυσικού και του τεχνητού. Μέσα από την αισθητική που δημιουργήσαμε, θέλαμε να αφήσουμε τους θεατές να δημιουργήσουν τις δικές τους συνδέσεις με το έργο και με αυτό τον τρόπο να κατανοήσουν τη δική τους ιστορία. Θέλουμε έτσι να ενεργοποιήσουμε τους θεατές να προβάλουν τις δικές τους σκέψεις και σχέσης με τα στοιχεία του έργου όπως τη σχέση τους με το φυσικό τοπίο, την κίνηση, τα οπτικά εφέ.

«Ε.Κ.»: Προβλήθηκε κάπου ή θα προβληθεί;

Κέλλυ Σαρρή: Η ταινία έχει ξεκινήσει την φεστιβαλική της πορεία. Μέχρι τώρα έχει προκριθεί ως semi-finalist στο AltFF Alternative Film Festival και επίσης συμμετέχει στο Direct Monthly Online Film Festival όπου και θα μάθουμε τα αποτελέσματα σύντομα.

«Ε.Κ.»: Ποιοι είναι οι συντελεστές της ταινίας;

Κέλλυ Σαρρή: Η Μαριάννα Βαρβιάνη στο «Ruzi» εκτός από την ερμηνεία, υπογράφει και την χορογραφία. Ως ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνική διευθύντρια της Selcouth στοχεύει στη δημιουργία σύγχρονων καλλιτεχνικών έργων. Είναι βραβευμένη performer του θεάτρου και του χορού όπως και χορογράφος. Η πολύχρονη εμπειρία της καθώς και το ιδιαίτερο ταλέντο της αντικατοπτρίζονται στο φακό κατά τη διάρκεια την ερμηνεία της αλλά και μέσω της χορογραφίας. Με την Μαριάννα έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν στην ταινία μικρού μήκους χορού «Phoenix», την οποία γυρίσαμε στο πλαίσιο της παράστασης της Phoenix που έγινε τον Φεβρουάριο του 2020 στο θέατρο Glorya Kaufman του UCLA. H Μαριάννα δουλεύει από το 2008 ως δημιουργός και ερμηνευτής χορού, θεάτρου και κινηματογράφου. Εχει παίξει, χορογραφήσει και διοργανώσει παραστάσεις, σεμινάρια και εκδηλώσεις στην Ελλάδα, Αγγλία, Αμερική και Βραζιλία. Εχει ερμηνεύσει σε παραστάσεις που έχουν ταξιδέψει σε περιοδείες στην Ελλάδα, Αγγλία και Ισπανία και έχει δεχθεί βραβεία μέσω των συνεργαζόμενων καλλιτεχνικών ομάδων όπως το Bob Theater Festival, Special Mention Award στο Masdanza Festival, Finalist of 48Hours Lockdown Lew Zealand. Είναι ιδρυτικό μέλος της Ha! Theater Ensemble, Patari Project, και της προσωπικής της εταιρείας Selcouth. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο site της, www.selcouth.info.

 

Εθνικός Κήρυξ

Η φωτογραφία είναι still της ταινίας, με ευγενική παραχώρηση της κας Κέλλυ Σαρρή.

 

«Ε.Κ.»: Κάποια μελλοντικά project;

Κέλλυ Σαρρή: Με την Μαριάννα σχεδιάζουμε να κάνουμε αρκετά project στο μέλλον. Είναι πολύτιμο να συνεργάζεσαι με Ελληνες καλλιτέχνες στο εξωτερικό μιας και είναι ενδιαφέρον να παρατηρείς την παράλληλη εξέλιξη καλλιτεχνών από κοινό τόπο, σε έναν καινούργιο. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να συνεργάζομαι με δυνατούς και παλαίμαχους καλλιτέχνες. Οταν βρίσκουμε λοιπόν συνεργάτες με κοινή γλώσσα, αισθητική και ηθική, μια συνεργασία είναι ανεκτίμητη.

Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στο στάδιο προπαραγωγής μιας σειράς ντοκιμαντέρ όπως και στην παραγωγή μιας online σειράς, LA Locals, που σύντομα θα προβληθεί στην IGTV σελίδα της Curly Apricot productions. Το LA Locals είναι μια εναλλακτική πλευρά του Λος Αντζελες μέσα από τα μάτια διαφορετικών χαρακτήρων που ζουν εδώ. Είναι μια φρέσκια ιδέα που αναδεικνύει την πόλη μέσα από ένα παιχνίδι ερωτήσεων.

Παράλληλα, συνεργαζόμαστε με την Μαριάννα στο καινούργιο project της Selcouth, Art Truck LA. Το Art Truck θα παρουσιάζει καλλιτεχνικές live παραστάσεις σε διαφορετικές τοποθεσίες στο Λος Αντζελες εν καιρώ κορωνοϊού. Με ένα ασφαλή τρόπο, το Art Truck, θα φέρει την τέχνη στους κατοίκους της πόλης. Ως συνεργάτης εγώ έχω αναλάβει την κινηματογραφική κάλυψη αυτού του project, όπως και την κάλυψη όλης της δημιουργικής διαδικασίας.

Πηγή: ekirikas.com

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ