Πολιτιστικά

Δράση με θέμα: «Η πόλη μας μετατρέπεται σε υπαίθρια γκαλερί»

Το Κέντρο Πρόληψης «Δίοδος», λειτουργεί στο νησί μας τα τελευταία 25 χρόνια. Στόχος των δράσεων του είναι μεταξύ άλλων η προβολή και προαγωγή θετικών στάσεων ζωής και η ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα κοινωνικού χαρακτήρα. Στο πλαίσιο των παραπάνω σχεδιάστηκε μια δράση με θέμα «Η πόλη μας μετατρέπεται σε υπαίθρια γκαλερί».

Έχοντας διανύσει μια δύσκολη περίοδο, αυτή της πανδημίας και ειδικότερα της καραντίνας, ο άνθρωπος φάνηκε να στρέφεται σε διάφορες μορφές τέχνης, ώστε να αναζητήσει τα ψυχικά του αποθέματα και τις προσωπικές πηγές δύναμης. Η τέχνη μπήκε στην καθημερινότητα όλων μας, προάγοντας θετικές στάσεις ζωής και ενδυναμώνοντας τον άνθρωπο σε δύσκολες συνθήκες.

Από την άλλη, οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις τέχνες και εργάζονται γι’αυτές, υπέστησαν ισχυρότατο πλήγμα, έτσι ώστε σε παγκόσμιο επίπεδο να αναδυθεί η ανάγκη υποστήριξης τους μέσα από το κίνημα «Support Art Workers».

Στο πλαίσιο των παραπάνω σχεδιάζεται η τοποθέτηση αφισών σε ειδικά διαμορφωμένα stands σε διάφορα κεντρικά σημεία της πόλης ή σε λεωφορεία της πόλης. Οι αφίσες θα απεικονίζουν φωτογραφίες που θα αναδύουν θετικά μηνύματα ζωής, με θεματικό άξονα: «Για μια ζωή με νόημα», έτσι ώστε οι πολίτες να έρχονται σε επαφή με αυτά στην καθημερινότητα τους, αλλά ταυτόχρονα να προβάλλεται και το έργο των φωτογράφων συμπολιτών μας.

Για το λόγο αυτό προσκαλούμε όσους ασχολούνται με τη φωτογραφία επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά κι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο project, σε μία ενημερωτική συνάντηση, με στόχο την καλύτερη δυνατή οργάνωση της δράσης.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Αυγούστου και ώρα 7.00μ.μ., στον κήπο της «Διόδου». (Ερυθρού Σταυρού 37)

Λαμβάνοντας υπόψη τα μέτρα προστασίας για την COVID-19, οι ενδιαφερόμενες/οι, χρειάζεται να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο: 22410-77205 ή στο mail: diod187@otenet.gr και να φοράνε μάσκα προστασίας.

Δηλώσεις συμμετοχής έως Τρίτη 25 Αυγούστου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου