Mείζον θέμα με ανυπολόγιστες ακόμη συνέπειες στον τουρισμό της Pόδου ως και στην λειτουργία ξενοδοχειακών μονάδων έχει προκληθεί από την διαρκή ανικανότητα της ΔEYA Pόδου να επιληφθεί των θεμάτων της υδροδότησης του νησιού.
11 ξενοδόχοι του οικισμού των Πεύκων ανέθεσαν στον δικηγόρο κ. Γεώργιο Mαυρομάτη και τη συνεργάτιδά του κ. Κατερίνα Κυπριώτη να αποστείλουν στην επιχείρηση και να κοινοποιήσουν στον δήμαρχο Pόδου και τον Eισαγγελέα Πλημμελειοδικών Pόδου εξώδικο πρόσκληση – όχληση – διαμαρτυρία και καταγγελία για την παντελή έλλειψη νερού για πολλές ώρες της ημέρας, επιφυλασσόμενοι να ασκήσουν ενώπιον παντός αρμόδιου δικαστηρίου, κάθε νόμιμο δικαίωμά τους σχετικά με τις ενέργειες και παραλείψεις της επιχείρησης, καθώς και για την αποκατάσταση της ζημίας που έχουν υποστεί, και για οποιαδήποτε περαιτέρω ζημία προκληθεί στο μέλλον από δική της υπαιτιότητα.
Tην καλούν εξάλλου να τους γνωστοποιήσει το επιχειρησιακό της σχέδιο και τα μέτρα άμεσης εκτέλεσης που υποτίθεται ότι θα λάβει για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Tην εξώδικη δήλωση υπογράφουν οι ακόλουθες ξενοδοχειακές μονάδες:
– «EAGLES NEST», όπως εκπροσωπείται από τον κ. Αγγελή Διακολουκά.
– «PEFKOS VILLAGE RESORT», όπως εκπροσωπείται από τον κ. Εμμανουήλ Παλλά.
-«FINAS HOTEL», όπως εκπροσωπείται από τον κ. Ιωάννη Φίνα.
-«THALIA HOTEL», όπως εκπροσωπείται από την κ. Αργυρώ Ιακωβίδου.
– «PEFKOS GARDEN», όπως εκπροσωπείται από την κ. Βαρβάρα Βενετούλη.
-«LINDIAN THALASSA», όπως εκπροσωπείται από τον κ. Παναγιώτη Ιωαννίδη.
-PEFKI ISLANDS RESORT», όπως εκπροσωπείται από τον κ. Παναγιώτη Ιωαννίδη.
-«ISLAND BLUE HOTEL», όπως εκπροσωπείται από τον κ. Παναγιώτη Ιωαννίδη.
-«PEFKOS BEACH HOTEL», όπως εκπροσωπείται από τον κ. Αντώνιο Μιγκό.
-«ΜΑΤΙΝΑ PEFKOS APARTHOTEL», όπως εκπροσωπείται από τον κ. Εμμανουήλ Παλλά.
-«STELLA HOTEL», όπως εκπροσωπείται από τον κ. Γεώργιο Ελευθερίου.
Στην εξώδικη δήλωση αναφέρονται τα εξής:
«Όπως γνωρίζετε οι παραπάνω ξενοδοχειακές μας μονάδες, λειτουργούν εδώ και χρόνια στην περιοχή των Πεύκων, στη Νότια Ρόδο, φιλοξενώντας τεράστιο αριθμό τουριστών ετησίως συνδράμοντας ποικιλοτρόπως στην οικονομική ανάπτυξη τόσο της περιοχής, όσο και της οικονομίας της Ρόδου, καταβάλλοντας τεράστια ποσά, σε φόρους, δημοτικά τέλη και αναλογούντα τέλη υδρεύσεως και αποχετεύσεως.
Η δημοτική επιχείρησή σας, ως διάδοχος φορέας της πρώην Υπηρεσίας Υδρεύσεως του πρώην Δήμου Λινδίων, μέσω του δικτύου της, είναι υπεύθυνη για την προμήθεια του απαραίτητου νερού στις ξενοδοχειακές μας μονάδες, για τις ανάγκες λειτουργίας τους.
Από την 3η-7-2018 δεχόμαστε καθημερινά έντονες διαμαρτυρίες από τους πελάτες των ξενοδοχείων μας, αναφορικά με το νερό που υποτίθεται ότι μας παρέχετε, δεδομένου ότι αντιμετωπίζουμε παντελή έλλειψη νερού για διάρκεια πλέον των 7 ωρών ημερησίως, ήτοι τουλάχιστον από τις 4 έως τις 11 μ.μ.
Για το λόγο αυτό, επικοινωνούμε καθημερινά στα τηλέφωνα της υπηρεσίας σας αλλά και στο Δήμο Ρόδου, γνωστοποιώντας το πρόβλημα αυτό, χωρίς δυστυχώς να υπάρχει οποιαδήποτε ανταπόκριση.
Λόγω της ταλαιπωρίας που υφίστανται οι πελάτες μας εδώ και δεκαπέντε ολόκληρες ημέρες, οι οποίοι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ούτε τις καθημερινές στοιχειώδεις ανάγκες υγιεινής τους δεχόμαστε παράπονα, έντονες ακόμα και γραπτές διαμαρτυρίες, απειλές για ακυρώσεις κρατήσεων, αλλά και ακυρώσεις κρατήσεων, αιτήματα για μεταφορά σε άλλα ξενοδοχεία, ενώ συγχρόνως έχουμε αναγκαστεί να καταβάλλουμε τεράστιες αποζημιώσεις στους ίδιους και στα πρακτορεία, με τα οποία συνεργαζόμαστε, για λόγους οι οποίοι δεν επαφίονται στη δική μας σφαίρα επιρροής αλλά αποτελούν αποκλειστικά και μόνο δική σας αποκλειστικά αδιαφορία και υπαιτιότητα.
Επισημαίνουμε, επίσης, τα τεράστια έξοδα που πραγματοποιούμε ημερησίως για να παρέχουμε στους πελάτες μας εμφιαλωμένο νερό, ώστε να μπορούν να τηρήσουν στοιχειώδεις ανάγκες υγιεινής, αλλά και για να εξυπηρετηθούν τα υπόλοιπα τμήματα των ξενοδοχείων μας (καφετέρια, μπαρ, εστιατόριο).
Παρά τις συνεχείς διαμαρτυρίες μας για την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί σχεδόν σε όλη την περιοχή των Πεύκων, και παρά τις επιστολές διαμαρτυρίας που σας απέστειλε ήδη από το έτος 2017, αλλά και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών του 2018, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας της Λίνδου – αναφορικά με τις συνεχείς βλάβες, οι οποίες παρουσιάζονται στα κεντρικά δίκτυα υδρεύσεως, την ανάγκη αποκαταστάσεων αντλιών, οι οποίες πλέον δεν λειτουργούν, την άμεση ανάγκη προμήθειας εφεδρικών αντλιών και μπαταριών για το σύστημα ελέγχου στάθμης, την ανάγκη εκπονήσεως επιχειρησιακού σχεδίου έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που οι γεωτρήσεις, δεν είναι ικανές να αποδώσουν πλέον, την ανάγκη πραγματοποιήσεως νέων γεωτρήσεων στη περιοχή τω Πεύκων, την ανάγκη υδρονομέων κ.ά.- , όχι μόνο δεν έχετε προβεί σε καμία ενέργεια για την αποκατάσταση του σοβαρότατου αυτού προβλήματος παντελούς έλλειψης νερού, αλλά μας επιβαρύνετε και με παράνομες, αυθαίρετες και εξωπραγματικές χρεώσεις στους λογαριασμούς κατανάλωσης νερού, η αξία του οποίου έχει αυξηθεί σημαντικά σε σχέση με αυτήν της πρώην Υπηρεσίας Υδρεύσεως του Δήμου Λινδίων, ενώ μας χρεώνετε και με υπέρογκα ποσά, ως τέλη έργων, τα οποία δυστυχώς δεν έχουν εκτελεστεί ποτέ !!!! για τους οποίους λογαριασμούς, επιφυλασσόμαστε να προβούμε σε άμεσες δικαστικές ενέργειες.
Και όλα τα παραπάνω τη στιγμή που τα ξενοδοχεία μας, εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις τους, έχουν εφοδιαστεί με δεξαμενές νερού, οι οποίες – όπως πρέπει- μπορούν ωστόσο, να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ξενοδοχείων για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις βλαβών και σίγουρα όχι σε καθημερινή βάση. Επιπλέον, έχει αναπτυχθεί πλέον έντονη ανησυχία για την υγεία των πελατών και του προσωπικού μας, σχετικά με την ποιότητα του νερού αγνώστου προελεύσεως που μεταφέρεται με βυτιοφόρα στις δεξαμενές του Δήμου.
Με την παρούσα, καταγγέλλουμε την αδικαιολόγητη αδιαφορία σας και διαμαρτυρόμαστε για την απαράδεκτη παροχή των υπηρεσιών σας, ήτοι την παντελή έλλειψη νερού για πολλές ώρες της ημέρας, – ουσιαστικά πρόκειται για διακοπή της παροχής νερού – επιφυλασσόμενοι να ασκήσουμε ενώπιον παντός αρμόδιου δικαστηρίου, κάθε νόμιμο δικαίωμά μας σχετικά με τις ενέργειες και παραλείψεις σας, καθώς και για την αποκατάσταση της ζημίας που έχουμε υποστεί, και οποιασδήποτε περαιτέρω ζημίας προκληθεί στο μέλλον από δική σας υπαιτιότητα. Σας καλούμε επίσης να μας γνωστοποιήσετε το επιχειρησιακό σας σχέδιο και τα μέτρα άμεσης εκτέλεσης που υποτίθεται ότι θα λάβετε για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Τέλος, σας καλούμε, όπως προβείτε σε άμεσες ενέργειες για την συντήρηση του δικτύου, την αποκατάσταση οποιασδήποτε βλάβης και την αντιμετώπιση του μέγιστου αυτού ζητήματος έλλειψης παροχής νερού, για πολλές ώρες καθημερινά, ώστε να μην επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο η υφιστάμενη κατάσταση που έχετε προκαλέσει, δυσφημώντας την περιοχή μας και τον τουρισμό του νησιού μας».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ