Στον φιλόξενο χώρο του ξενοδοχείου ΣΚΑΛΑ στην Πάτμο, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 15 Ιουνίου, ειδική εκδήλωση ενημέρωσης για τον Νέο Κανονισμό για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων.

Η Εσπερίδα οργανώθηκε από το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων Πάτμου, το Σωματείο Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Πάτμου και τον Σύλλογο Επιτηδευματιών Πάτμου «Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

Ιδιώτες, επιστήμονες, οικονομολόγοι, λογιστές, νομικοί και επιχειρηματίες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν πλήρως για το νέο νομικό πλαίσιο καθώς δόθηκαν εξηγήσεις & οδηγίες  για την συμμόρφωση των επιχειρήσεων με τον νέο κανονισμό.

 

Υπενθυμίζουμε ότι ο Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός GDPR 679/2016 ψηφίσθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις 16 Απριλίου 2016 και από τις 25 Μαΐου 2018, έχει τεθεί σε εφαρμογή ως νομοθέτημα αμέσου εφαρμογής από όλες τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Κανονισμός ρυθμίζει τα δικαιώματα των φυσικών προσώπων σχετικά με:
  • τα προσωπικά τους δεδομένα,
  • την επεξεργασία των προσωπικών τους δεδομένων,
  • την ελεύθερη και ανεμπόδιστη κυκλοφορία και μεταβίβαση των προσωπικών τους δεδομένων εντός των ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • τις διαδικασίες διαβίβασης προσωπικών δεδομένων εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο γιατί εκτός των νέων απαιτήσεων του Κανονισμού GDPR, το  πολύ πιο αυστηρό πλαίσιο σε σχέση με το προηγούμενο, τα διοικητικά πρόστιμα για μη συμμόρφωση της επιχείρησης-οργανισμού φθάνουν στο 4% του ετήσιου Κύκλου Εργασιών.

Μετά το πέρας της παρουσίασης, συζητήθηκαν και δόθηκαν απαντήσεις και σε άλλα κρίσιμα σημεία που επηρεάζουν την φήμη και την ρευστότητα των επιχειρήσεων σε σχέση με τον νέο κανονισμό, όπως το Βιβλίο πόρτας στα ενοικιαζόμενα και τα ξενοδοχεία, το Έντυπο υπογραφής από τον πελάτη, ο Τρόπος διαχείρισης προσωπικών δεδομένων για προσωπικό, πελάτες και συνεργάτες, η ύπαρξη καμερών ασφαλείας, κ.ά.

Η εκδήλωση ήταν ανοικτή για το κοινό& απευθυνόταν σε όσους ασκούν οποιαδήποτε επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα.

 

Καθημερινά, σε κάθε σημείο της Δωδεκανήσου, το Επιμελητήριο δίνει τη δική του μάχη για τη στήριξη της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων – μελών του. Με νέες υπηρεσίες για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Με δράσεις ενημέρωσης και επιχειρηματικής πληροφόρησης. Με προγράμματα κατάρτισης και επιμόρφωσης.

 

Τέλος, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου ευχαριστεί για τη συνεργασία τους επαγγελματικούς φορείς του νησιού. Είναι απαραίτητο όσο ποτέ άλλοτε αυτό το  δίκτυο συνεργασίας, συνεχούς και ουσιαστικής πληροφόρησης και επικοινωνίας για τους επιχειρηματίες, τους κατοίκους, για τα νησιά μας.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ