Τοπικές Ειδήσεις

Eνημέρωση για την εκπαίδευση των χρηστών αιτημάτων του Δήμου Ρόδου

Στην αίθουσα του Ροδινιού πραγματοποιήθηκε χτες, η πρώτη ενημέρωση – εκπαίδευση των ‘αντικριστών’ (χρηστών αιτημάτων) του προγράμματος που θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία από τον Δήμο Ρόδου, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί με τον Δήμο Τρικκαίων και περιλαμβάνει τις νέες τεχνολογίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Πρόκειται για 21 άτομα που διαχειρίζονται με ηλεκτρονικό τρόπο, τα αιτήματα των πολιτών σε όλο το νησί, σε κάθε δημοτική ενότητα και χωριό.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε χτες στους δημοσιογράφους, ο αρμόδιος για το φιλόδοξο αυτό ‘project’, κ. Ιωάννης Καμπούρης, αντιδήμαρχος Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, πρόκειται για μια μεγάλη καινοτομία που θα καταγράφει όλα τα προβλήματα σε κάθε γωνιά του νησιού, με ηλεκτρονικό τρόπο, ενώ θα παρακολουθείται η εξέλιξη των προβλημάτων (εάν έχουν αποκατασταθεί βλάβες, εάν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματα των πολιτών κ.λπ.)
«Όταν ανέλαβε η νέα δημοτική αρχή τα καθήκοντά της, κατέστησε σαφές ότι θα εφαρμόσει τις νέες τεχνολογίες στον Δήμο Ρόδου για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών.
Στο πλαίσιο της εφαρμογής της Προγραμματικής Σύμβασης που έχει υπογραφεί με τον Δήμο Τρικκαίων και περιλαμβάνει τις νέες τεχνολογίες, περνάμε σιγά σιγά σε άλλο επίπεδο.
Οι 21 ‘αντικριστές’ (χρήστες αιτημάτων) που διαχειρίζονται το Επιχειρησιακό Κέντρο του Δήμου Ρόδου και το Call Center θα καταγράφουν όλα τα αιτήματα των πολιτών, του κάθε δημότη στο νησί. Αυτό θα αποτελέσει και το αποτύπωμα και τον ‘μπούσουλα’ για το πώς θα λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου, οι διευθύνσεις και γενικότερα η διαχείριση της καθημερινότητας του πολίτη. Αυτό φαίνεται ήδη στην ανταπόκριση που υπάρχει στα αιτήματα για το πράσινο, για κλαδέματα κ.λπ.
Τα περισσότερα ικανοποιούνται και δεν παραμένουν σε εκκρεμότητα.
Είναι ένα μοντέλο ελέγχου το οποίο θα πρέπει να το λειτουργήσουμε και να δούμε την θετική του πλευρά. Βούλησή μας είναι να ικανοποιούνται όλα τα αιτήματα και να ακούγονται τα παράπονα των δημοτών μας».
Οι 21 ‘αντικριστές’ (χρήστες αιτημάτων) που διαχειρίζονται το Επιχειρησιακό Κέντρο του Δήμου Ρόδου και το Call Center, έχουν οριστεί για κάθε δημοτική ενότητα, καταγράφουν και παρακολουθούν τα αιτήματα.
Ο Δήμος Ρόδου έχει ορίσει και μία τηλεφωνική γραμμή 15588 για την εξυπηρέτηση του Πολίτη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου