Για την απόφασή του να είναι εκ νέου υποψήφιος με τον περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο μιλάει σήμερα στην «δ» ο αντιπεριφερειάρχης Χωροταξίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Φλεβάρης.
Επίσης, μιλάει για το σχέδιο διακυβέρνησης της εξαιρετικά σημαντικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το πεδίο των αρμοδιοτήτων του και την αποτίμηση έργου της Περιφερειακής Αρχής αλλά και για τον προσωπικό του στόχο σε αυτές τις εκλογές.
Η συνέντευξη αναλυτικά:
• Κύριε Φλεβάρη, αποφασίσατε να πολιτευτείτε και πάλι στο πλευρό του περιφερειάρχη κ. Γιώργου Χατζημάρκου. Μιλήστε μας γι αυτή την απόφασή σας.
Η ισχύς εν τη ενώσει! Ενώνω και πάλι τη δική μου δύναμη με την ισχύ της Παράταξης και του Περιφερειάρχη, για να παραμείνει το Νότιο Αιγαίο #Μπροστά!
Οι εκλογές στην Περιφέρεια είναι μεγάλες και σημαντικές. Όλοι το γνωρίζουν. Οι Κοινοβουλευτικές δυνάμεις, Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση αλλά και όλοι οι πολιτικοί χώροι, προσεγγίζουν με σοβαρότητα τις εκλογές για την ανάδειξη των 13 νέων Περιφερειακών Αρχών της χώρας, καθώς αποτελούν το βαρόμετρο και την αποτύπωση της πολιτικής κατάστασης και των περιφερειακών συσχετισμών, τάσεων και δυνάμεων.
Δίνω λοιπόν το χέρι στον Γιώργο Χατζημάρκο και τάσσομαι στο πλευρό της Παράταξης. Εισέρχομαι δυνατός στον αγώνα για τη νέα μεγάλη νίκη στις 26 του Μάη έως το επόμενο δικό μου βήμα.
• Γιατί με τον Γιώργο Χατζημάρκο; Μιλήστε μας για την μεταξύ σας συνεργασία αυτή την πενταετία.
Για να συμμετέχω μαζί του στην ανάληψη της πολιτικής ευθύνης. Σε αυτή τη θητεία υπηρετήσαμε τα νησιά του Αιγαίου χωρίς άλλοθι, χωρίς δικαιολογίες και χωρίς υπεκφυγές. Γιατί αγαπάμε την ευθύνη. Γιατί δεν κρυβόμαστε. Γιατί δεν κρύψαμε κανένα πρόβλημα κάτω από το χαλί. Γιατί σηκώσαμε τα 48 νησιά της Περιφέρειάς μας με σύνθεση δυνάμεων, με καλή συνεργασία και με αγάπη για τον τόπο. Γιατί πρέπει να κλείσουν όλα τα μέτωπα που ανοίξαμε, με την ώθηση που θα δώσει η νέα και ξεκάθαρη εκλογική μας νίκη. Για να κάνουμε ξανά πρωταθλητισμό στην Αυτοδιοίκηση και στην Πολιτική. Γιατί οι στόχοι και τα σχέδιά μας έχουν συνέχεια! Με δυο λόγια γιατί πρέπει να κερδίσουμε πάλι, για τα νησιά μας και τους ανθρώπους τους!
• Εκτιμάτε ότι η περιφερειακή αρχή παρήγαγε σοβαρό έργο για τους πολίτες των νησιών μας;
Το σχέδιο διακυβέρνησης της εξαιρετικά σημαντικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ήταν μια υπόσχεση που έγινε πράξη. Λόγοι εθνικοί, οικονομικοί, γεωπολιτικοί και στρατηγικοί τοποθετούν την περιοχή των νησιών μας στο επίκεντρο του σχεδιασμού της πατρίδας μας για το παρόν και το μέλλον. Εμφανιστήκαμε σαν έτοιμοι από καιρό το 2014 με το στρατήγημα που ονομάσαμε Κ2 ενώνοντας συμβολικά την Κέα με το Καστελλόριζο στοχεύοντας σε εθνικές πρωτιές που θα αλλάξουν τα νησιά μας προς το καλύτερο. Σήμερα μπορούμε να σηκώσουμε ψηλά το κεφάλι έχοντας ακόμα τα μανίκια σηκωμένα και να πούμε ότι πετύχαμε! Ήταν η πιο κρίσιμη και η δυσκολότερη Αυτοδιοικητική περίοδος της χώρας μετά τη μεταπολίτευση. Αντιμετωπίσαμε την θύελλα του μεταναστευτικού, την καταιγίδα των μνημονίων, τον παγετό της διακοπής του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, την ξηρασία της υποστελέχωσης και της έλλειψης κεντρικής νησιωτικής πολιτικής, την χαλαζόπτωση της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών του Φ.Π.Α. για τα νησιά που επέβαλλε η Κυβέρνηση και πλήθος άλλων εμποδίων. Τα καταφέραμε!
• Ήσασταν αρμόδιος σε έναν νευραλγικό τομέα με αρκετές αγκυλώσεις, προβλήματα στην υποστελέχωση κ.λπ. Πώς το αντιμετωπίσατε;
Πράγματι ο περιφερειάρχης και η Περιφερειακή Αρχή, μου εμπιστεύτηκαν ιδιαίτερα κρίσιμους και νευραλγικούς τομείς όπως την Ανάπτυξη, την Υδροοικονομία, το Περιβάλλον, την Βιομηχανία, τα Τεχνικά Επαγγέλματα τους Φυσικούς Πόρους, την Χωροταξία και την Προεδρεία της Επιτροπής Περιβάλλοντος, σε Δωδεκάνησο και Κυκλάδες. Έφερα εις πέρας την αποστολή μου και εξακολουθώ να υπηρετώ τις Διευθύνσεις της αρμοδιότητός μου παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που αναφέρατε και το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην κορύφωση της προεκλογικής περιόδου. Έχω ως ισχυρό όπλο, την καλή συνεργασία και την άμεση επικοινωνία με τους συνεργάτες μου στις Υπηρεσίες, τις συνεχείς μετακινήσεις μου στα νησιά για να αντιμετωπίζω επιτόπου θέματα και καταστάσεις, την καθημερινή προσωπική μου ενασχόληση με το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, αλλά και με τα σοβαρά ζητήματα που κάθε φορά προκύπτουν. Αφιέρωσα χρόνο και κόπο όμως αυτό που συνετέλεσε στην επιτυχημένη θητεία μας είναι η λογική της ομάδας και της σύνθεσης των δυνάμεων την οποία ακολουθώ και πιστεύω. Δεν είναι σύνθημα αλλά προσωπική μου αρχή, το ότι βρίσκομαι στο εμείς και όχι στο εγώ. Θεωρώ λοιπόν υποχρέωσή μου ιδιαίτερα τώρα στο τέλος της θητείας, να αναφερθώ όχι μόνο σε επιτυχίες στους τομείς αρμοδιότητός μου αλλά σε όλα σε όλα όσα πετύχαμε μαζί ως Περιφερειακή Αρχή.
Πετύχαμε στην αντιμετώπιση της λειψυδρίας με το τεράστιο έργο υδροδότησης της Ρόδου από το φράγμα Γαδουρά που αποτελεί την μεγαλύτερη αντίστοιχη επένδυση σε ολόκληρο το Αιγαίο.
Πετύχαμε στην εγκατάσταση και λειτουργία μονάδων αφαλάτωσης για υδροδότηση των άνυδρων νησιών.
Πετύχαμε την οργάνωση και αδειοδότηση των ελαιουργείων και την εξυπηρέτηση των παραγωγών και γενικά στην εγκατάσταση και λειτουργία παραγωγικών μονάδων σε πολλούς τομείς.
Πετύχαμε στον τουρισμό. Πρωταγωνιστήσαμε σε όλους τους τουριστικούς δείκτες εισπράξεων, διανυκτερεύσεων και μέσης κατά κεφαλήν δαπάνης σε εθνικό επίπεδο. Συνδέσαμε πολιτισμό και αθλητισμό με τον τουρισμό και υλοποιήσαμε το μεγαλύτερο πλάνο τουριστικής προβολής που υπήρξε ποτέ για τα νησιά μας.
Πετύχαμε στην υγεία. Θεσπίσαμε πρώτοι οικονομικά κίνητρα εξ ιδίων πόρων για να καλυφθούν θέσεις ιατρικού προσωπικού στα νησιά. Υποστηρίξαμε τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας, διαθέτοντας σημαντικό μέρος των Ευρωπαϊκών πόρων της Περιφέρειας. Χρηματοδοτήσαμε το σύνολο του προγράμματος ανανέωσης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.
Πετύχαμε στην παιδεία. Δημιουργήσαμε για πρώτη φορά πρόγραμμα συντήρησης σχολικών μονάδων. Χτίσαμε νέα σχολεία. Σχεδιάζουμε πρόγραμμα συνεργασίας με το πανεπιστήμιο Αιγαίου.
Πετύχαμε στον πολιτισμό. Συνδιοργανώσαμε εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας και προβάλλαμε την πολιτιστική μας κληρονομιά.
Πετύχαμε στον αθλητισμό. Δημιουργήσαμε για πρώτη φορά πρόγραμμα συντήρησης και αναβάθμισης αθλητικών εγκαταστάσεων. Πραγματοποιήσαμε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις και βάλαμε το Νότιο Αιγαίο στο χάρτη διεξαγωγής μεγάλων αγώνων.
Πετύχαμε στον πρωτογενή τομέα. Διεκδικήσαμε και κερδίσαμε τον τίτλο της γαστρονομικής περιφέρειας της Ευρώπης για το 2019. Αδειοδοτήσαμε μονάδες σφαγείων στα νησιά. Πιστοποιήσαμε τα τοπικά μας προϊόντα σε Π.Ο.Π. και αναδείξαμε την μοναδικότητά τους.
Πετύχαμε στο χρηματοδοτικό περιβάλλον για υποδομές και έργα. Ανατρέψαμε την καθήλωση του Νότιου Αιγαίου στις εξαιρετικά χαμηλές Ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις που παραλάβαμε. Πετύχαμε την ιστορικών διαστάσεων επαναφορά της Περιφέρειάς μας στον «Στόχο 1» που σημαίνει μια εντυπωσιακή αύξηση των Ευρωπαϊκών χρηματοδοτήσεων για τα νησιά από αυτήν που είχαμε στην αρχή της θητείας μας.
Όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία μετρήσιμα, πραγματικά που μιλούν στους νησιώτες μας με δεδομένα και όχι με συνθήματα και αυτό το γνωρίζουν καλά οι ψηφοφόροι που στις κάλπες της 26ης του Μάη θα μας αναδείξουν και πάλι νικητές και θα καταστεί η Παράταξή μας εκ νέου πανίσχυρη Περιφερειακή Αρχή. Αυτό ήδη καταγράφεται στην πρόσφατη δημοσκόπηση της ALCOπου αποτυπώνει τεράστια και μη αναστρέψιμη διαφορά από τις άλλες παρατάξεις. Το δίλλημα των εκλογών αυτών στην Περιφέρεια δεν θα είναι Χατζημάρκος ή κάποιος άλλος αλλά Χατζημάρκος από την πρώτη Κυριακή, δηλαδή απόλυτη πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα και νίκη σε όλα τα νησιά.
• Ποιος είναι ο δικός σας στόχος σε αυτές τις εκλογές;
Το Νότιο Αιγαίο #Μπροστά και ο Φλεβάρης #Μπροστά!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ