Τοπικές Ειδήσεις

1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου – Διαδικτυακή επιμόρφωση με θέμα ERASMUS + Μαθαίνοντας Διαφορετικά

Το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ρόδου, διοργανώνει διαδικτυακή επιμόρφωση, τη Δευτέρα 22 Απριλίου, ώρα 19:00- 20:30 με θέμα «ERASMUS + Μαθαίνοντας Διαφορετικά: Νέες Πρακτικές στην Εκπαίδευση και Ψηφιακά Εργαλεία» Η επιμόρφωση διοργανώνεται στο πλαίσιο της κινητικότητας του εκπαιδευτικού προσωπικού σε Ευρωπαϊκά Επιμορφωτικά Προγράμματα της Δράσης Erasmus+ ΚΑ122 στο οποίο εγκρίθηκε να συμμετάσχει το σχολείο μας κατά τα σχολικά έτη 2022-2023 και 2023-2024 με τίτλο:

§ «Universal Design for Learning: Strategies and Digital Tools to Support All

Learners», Φινλανδία

§ «Instructional Strategies to Address the Diverse Needs of All Students»,

Ιρλανδία

Η θεματολογία της επιμόρφωσης αφορά τη διάχυση νέων παιδαγωγικών προσεγγίσεων και ευρωπαϊκών πρακτικών όπως αναφέρονται συνοπτικά παρακάτω:

· Καθολικός Σχεδιασμός Μάθησης (ΚΣΜ): Κατευθυντήριες αρχές του ΚΣΜ για την προώθηση της ενεργού συμμετοχής όλων των μαθητών/τριών στη μαθησιακή διαδικασία.

· Μοντέλο PERMA: Βασικοί πυλώνες εφαρμογής στη μαθησιακή διαδικασία για την καλλιέργεια ενός θετικού κλίματος και την ενίσχυση της ευημερίας των μαθητών/τριών.

· Θετική Εκπαίδευση: Οι 6 αρετές και τα 24 δυνατά στοιχεία του χαρακτήρα. Παρουσίαση υλικού και προτάσεις εφαρμογής στη σχολική τάξη για τη βελτίωση της ακαδημαϊκής, κοινωνικής και συναισθηματικής ζωής των μαθητών/τριών.

· Ψηφιακά Εργαλεία: Χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων για την παρουσίαση, εμπέδωση, εφαρμογή και αξιολόγηση των διδακτικών αντικειμένων, για τη διαχείριση της τάξης και για τη δημιουργία συνεργατικών περιβαλλόντων μάθησης (Φινλανδία – Ιρλανδία)

· ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ:

https://minedu-primary2.webex.com/meet/spagnava

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου