Ειδήσεις

Δικαστήρια: Για ποιους είναι υποχρεωτικός ο έλεγχος self-test – Ολόκληρη η απόφαση

Τι προβλέπει η απόφαση η Κοινή Υπουργική Απόφαση – Τι ισχύει για τους δικηγόρους

Υποχρεωτικό καθίσταται πλέον το μέτρο του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από κορωνοϊό στους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς και στους στρατιωτικούς δικαστές, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Ο διαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός για τους προαναφερθέντες, εφόσον τα καθήκοντά τους ασκούνται με φυσική παρουσία εντός των εγκαταστάσεων των Δικαστηρίων, των Εισαγγελιών, των Στρατιωτικών Δικαστηρίων, της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Γενικής Επιτροπείας της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων.

Ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης διενεργείται υποχρεωτικά μία (1) φορά την εβδομάδα, πριν από την προσέλευση στις εγκαταστάσεις και έχει ισχύ για μία (1) εβδομάδα από την ημέρα διενέργειάς του.

Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες προ της πρώτης ημέρας της εβδομάδας που τα πρόσωπα ασκούν τα καθήκοντά τους με φυσική παρουσία.

Σε περίπτωση που κάποιο από τα πρόσωπα καλείται να παραστεί εκτάκτως, ο διαγνωστικός έλεγχος νόσησης δύναται να διενεργείται και αυθημερόν, προ της προσέλευσής του στο χώρο εργασίας του.

Τι προβλέπεται για τους δικηγόρους
Οι δικηγόροι που προσέρχονται στα δικαστήρια, στις εισαγγελίες, στα στρατιωτικά δικαστήρια, στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στη Γενική Επιτροπεία της Επικρατείας των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων δύνανται να υποβάλλονται σε διαγνωστικούς ελέγχους εφαρμοζομένων αναλογικά των άρθρων 3, 4 και 6 της απόφασης.

Κατά την πρώτη εφαρμογή της απόφασης, ήτοι από 19 έως 25 Απριλίου 2021, οι δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, οι στρατιωτικοί δικαστές και οι δικηγόροι, μπορούν να υποβάλλονται και να δηλώνουν το αποτέλεσμα του διαγνωστικού ελέγχου νόσησης από τον κορωνοϊό COVID-19 εντός του χρονικού διαστήματος από 19 έως και 25 Απριλίου 2021.

Ολόκληρη η ΚΥΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου