Να ανατρέψει τους προανακριτικούς του ισχυρισμούς καθώς και το περιεχόμενο δηλώσεών του σε συνέντευξη, που παραχώρησε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», επιχείρησε απολογούμενος, ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου, ο 33χρονος κομμωτής, που συνέλαβε και εκτέλεσε σχέδιο απόπειρας δολοφονίας, σκηνοθετημένης ληστείας, απειλών ως και ενοχοποίησης δύο ανυποψίαστων πολιτών σε υπόθεση ναρκωτικών.
Ο 33χρονος, εξαρτημένος από τον τζόγο και την κοκαΐνη, που φέρεται να αποσκοπούσε όχι μόνο να κληρονομήσει την περιουσία ενός 71χρονου ημεδαπού, που τον εμπιστεύτηκε αλλά και να δικαιολογήσει την υπεξαίρεση χρημάτων, που υπερβαίνουν σύμφωνα με τους υπολογισμούς τα 400.000 ευρώ, διέψευσε τα όσα είχε ομολογήσει προανακρινόμενος ακόμη και τα όσα δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή του σχετικά με το ύψος των χρημάτων που υπεξαίρεσε.
Στην ίδια υπόθεση, πέραν του 33χρονου, έχουν κριθεί προσωρινά κρατούμενοι δύο Αλβανοί ηλικίας 28 και 26 ετών, που τον συνέδραμαν.
Εις βάρος τους έχουν ασκηθεί διώξεις για διεύθυνση, συγκρότηση και ένταξη ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, για απόπειρα ανθρωποκτονίας, απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και ηθική αυτουργία στις πράξεις αυτές, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής αντικειμένων η αξία των οποίων υπερβαίνει το ποσό των 120.000 ευρώ, παράβαση του άρθρου 230 ΠΚ, για εξακολουθητική ψευδορκία, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών με τις μορφές της αγοράς, διάθεσης σε τρίτους, κατοχής και απόκρυψης, κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσα και για οπλοκατοχή.
Ο 33χρονος συγκεκριμένα, απολογούμενος ενώπιον της κ. Ανακρίτριας, αφού διέψευσε τα όσα είχε καταθέσει έως τότε, τόνισε ότι ο 27χρονος συνέταιρός του, είναι κουμπάρος του και πνευματικός πατέρας ενός παιδιού του.
Μέσω εκείνου, γνώρισε, όπως είπε, τον 71χρονο, ένα άτομο καλής οικονομικής επιφάνειας και χρήστης ναρκωτικών.
Οι τρεις τους, όπως είπε, συνέστησαν μια ΙΚΕ, συνεισφέροντας έκαστος 5.000 ευρώ. Τον τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας τροφοδοτούσε κυρίως ο 71χρονος, ενώ ο ίδιος ήταν διαχειριστής.
Υποστήριξε ότι λόγω των capital controls ανελάμβανε έως 2.000 ευρώ από το καζίνο για να παρακάμπτει τις απαγορεύσεις κι ότι τα χρήματα τα έδινε στους συνεταίρους του. Εκεί εθίστηκε, όπως είπε στον τζόγο και άρχισε να παίζει μεγάλα χρηματικά ποσά.
Ισχυρίστηκε ότι από το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης στο κομμωτήριο αφαίρεσε μέσα σε δύο μήνες περίπου 80.000 ευρώ περίπου και διέψευσε τα όσα είχε καταθέσει ο 71χρονος περί φύλαξης 400.000 ευρώ (στο χρηματοκιβώτιο).
Σε ό,τι αφορά την απόπειρα ανθρωποκτονίας, διέψευσε ότι υπήρξε τέτοια πρόθεση και ισχυρίστηκε ότι ζήτησε από τους δύο φίλους του να εκφοβίσουν τον 27χρονο, πυροβολώντας το αυτοκίνητο με την μια σφαίρα, που είχε το πιστόλι, που ο ίδιος αγόρασε στην Αλβανία.
Ηθελε να κάνει, όπως είπε, τους δύο συνεταίρους του, να φοβούνται να πηγαίνουν στο κομμωτήριο και να του ζητούν τα χρήματα από το χρηματοκιβώτιο, για να μην καταλάβουν ότι τα είχε υπεξαιρέσει.
Ισχυρίστηκε, ότι δεν εγνώριζε για την διαθήκη του 71χρονου, με την οποία αφήνει όλη την περιουσία του στην ΙΚΕ.
Ισχυρίστηκε ότι αν ήθελε να τους σκοτώσει θα μπορούσε να το κάνει σε κάποιο από τα ταξίδια τους στο εξωτερικό.
Τόνισε επίσης ότι ο 27χρονος ήταν ο συνδετικός του κρίκος με τον 71χρονο και αν τον έβγαζε από την μέση δεν θα είχε πρόσβαση σε χρήματα και ναρκωτικά.
Ισχυρίστηκε ότι ο 71χρονος ήταν εκείνος, που τον τροφοδοτούσε με ναρκωτικά και όχι το αντίστροφο, όπως κατέθεσαν οι μάρτυρες κατηγορίας.
Υποστήριξε ακόμη ότι ευρισκόμενος υπό την επήρεια ναρκωτικών πέταξε στην ταράτσα μιας αποθήκης του 71χρονου τριμμένο Depon και Zantak και χόρτα και όχι κοκαΐνη και κάνναβη, για να τους ενοχοποιήσει.
Για την εικονική ληστεία, που σκηνοθέτησε, είπε ότι το έκανε για να δικαιολογήσει την υπεξαίρεση εις βάρος του 71χρονου.
Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι η κατάθεσή του δόθηκε κάτω από ψυχολογική πίεση των αστυνομικών.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ