Η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία σε συνεργασία με την Αερολέσχη Ρόδου, διοργανώνουν για πρώτη φορά στη Ρόδο αγώνα Rally Flying Γενικής Αεροπορίας.

Το ιστορικό αεροδρόμιο Μαριτσών θα φιλοξενήσει για τρεις ημέρες μια σπουδαία συνάντηση μονοκινητήριων αεροσκαφών από όλη την Ελλάδα, ενώ έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και αθλητές της Κυπριακής Αεραθλητικής Ομοσπονδίας.

Η συνάντηση θα ξεκινήσει από το πρωί της Παρασκευής 20/4 με τις αφίξεις των αεροσκαφών και την ενημέρωση των πληρωμάτων από την επιτροπή αγώνα.

Το Σάββατο 21/4 θα πραγματοποιηθεί το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, όπου κάθε αεροσκάφος, με πλήρωμα δύο πιλότων, θα πετάξει πάνω από την καθορισμένη περιοχή του νησιού, έχοντας σαν στόχο την ακρίβεια στην πλοήγηση και την ναυτιλία κατά την πτήση ενώ απαιτείται και μια προσέγγιση ακριβείας κατά την επιστροφή.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και θα γίνουν οι απονομές στα πληρώματα που θα επιτύχουν την καλύτερη βαθμολογία.

Η Κυριακή 22/4 είναι η ημέρα αναχώρησης των αεροσκαφών.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη στο αεροδρόμιο Μαριτσών, το Σάββατο από τις 11.00 έως τις 13.00. Οι επισκέπτες θα προσέρχονται οργανωμένα και οδικώς με τη συνοδεία των μελών της Αερολέσχης. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία για τους φίλους της αεροπορίας και κυρίως για τα νέα παιδιά, να δουν συγκεντρωμένα αεροσκάφη από όλη την Ελλάδα και να γνωρίσουν τους ανθρώπους που τα πετάνε.

Η όλη εκδήλωση είναι ενταγμένη στο πλαίσιο μιας συνεχούς προσπάθειας εδώ και 44 χρόνια της Αερολέσχης Ρόδου, για προώθηση της αεροπορικής ιδέας και του αεροαθλητισμού στον τόπο μας, ενώ το σωματείο θέλει να συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και στην προσέλευση αεροπόρων-επισκεπτών στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ