Ειδήσεις

Eπιστολή του Iατρικού Συλλόγου Καλύμνου προς τον Υπουργό Υγείας

Επιστολή στον Υπουργό Υγείας έστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Καλύμνου, θέτοντας υπ’ όψιν του τα προβλήματα νησιωτών και γιατρών.

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Ο Ιατρικός Σύλλογος Επαρχίας Καλύμνου θέλει να σας συγχαρεί και προσδοκεί για μία ειλικρινή και εποικοδομητική συνεργασία για το συμφέρον της κοινωνίας της επαρχίας Καλύμνου.

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Επαρχίας Καλύμνου οφείλει να σας ενημερώσει για τα προβλήματα που έχουν οι νησιώτες ακρίτες συμπατριώτες μας όσο και για τα προβλήματα που έχουν οι γιατροί που βρίσκονται στην οριογραμμή της Ελλάδας, της Ευρώπης από τις μικρασιατικές ακτές.

1. Ζητούμε άμεση επαναπρόσληψη των εκδιωχθέντων ιατρών από το πρώην ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ με σχέση πλήρους αλλά όχι αποκλειστικής απασχόλησης. Οι γιατροί αυτοί είναι έμπειροι, κατοικούν μόνιμα στα νησιά μας και μπορούν άμεσα να στελεχώσουν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΕΔΥ). Αυτή τη στιγμή στα νησιά μας υπάρχουν μόνο τρεις(3) γιατροί στο ΠΕΔΥ, δύο (2) στην Κάλυμνο και ένας (1) στη Λέρο.

2. Κατάργηση του claw back και rebate γιατί έχει φέρει μεγάλη καταστροφή στους ιδιώτες εργαστηριακούς ιατρούς.

3. Κατάργηση των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών και αντικατάστασή τους από δημόσιους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

4. Αύξηση της ιατρικής επίσκεψης από 10€ σε 20€.

5. Αποπληρωμή του 10% που παρακρατούνται για τις ιατρικές επισκέψεις και πράξεις.

6. Ελεύθερη μετακίνηση των ιατρών μόνο εντός νομού, γιατί σε διαφορετική περίπτωση αντιμετωπίζουμε φαινόμενα πλανοδιακής ιατρικής που είναι δύσκολο να τα ελέγξουμε στα νησιά μας και δημιουργούνται πολλά οικονομικά προβλήματα στους εδώ ιδιώτες γιατρούς μας που λειτουργούν 365 ημέρες το χρόνο.

7. Στελέχωση με γιατρούς στις κενές θέσεις των νοσοκομείων Καλύμνου και Λέρου καθώς και των Κέντρων Υγείας που έχουν οξύτατο πρόβλημα π.χ. Πάτμου, Λειψών, Αγαθονησίου.

Ζητούμε κ. Υπουργέ να έχουμε μία συνάντηση μαζί σας όσο το δυνατόν γρηγορότερα για να επιλύσουμε τα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες ακρίτες νησιώτες μας.

Κύριε Υπουργέ,
Η καρδιά της Ελλάδας χτυπά στο Αιγαίο. Εδώ οι κάτοικοι κάθε μέρα φυλάνε Θερμοπύλες. Πρέπει να εφαρμόσετε το άρθρο 4 παρ.8 του Συντάγματος που μιλάει για νησιωτικότητα και νησιωτική πολιτική.

Μετά τιμής,
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου