Ειδήσεις

Θα τεθεί σε αργία ο δήμαρχος Μεγίστης

Τις διαδικασίες για να τεθεί σε αργία, μετά την αμετάκλητη παραπομπή του για κακούργημα, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος, ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Μεγίστης κ. Γεώργιος Αχλαδιώτης του Ιωάννη, που εκτελεί χρέη δημάρχου, κίνησε χθες η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Με προηγούμενη απόφαση έχει τεθεί σε αργία ο εκλεγμένος δήμαρχος κ. Παύλος Πανηγύρης του Νικολάου, εξαιτίας άλλης αμετάκλητης παραπομπής του.

Στη θέση του δημάρχου τοποθετείται όπως έγινε χθες γνωστό ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου κ. Νικόλαος Ασβέστης, ο οποίος ενημερώθηκε αρμοδίως.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση κινεί και τις διαδικασίες για την αντικατάσταση των δημοτικών συμβούλων κ.κ. Ελευθερίου Ράφτη του Σάββα και Γεωργίου Σαμψάκου του Ιωάννη. Οι αποφάσεις αναμένεται να εκδοθούν σήμερα.

Τις νέες ανακατατάξεις στον πολύπαθο Δήμο του ακριτικού νησιού, προκάλεσε το υπ΄αριθμ. 77/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου με το οποίο παραπέμπονται οι δύο δήμαρχοι και 9 δημοτικοί σύμβουλοι, εν ενεργεία και μη, σε δίκη.

Πιο συγκεκριμένα, κατά των κατηγορουμένων κ.κ. Παύλου Πανηγύρη του Νικολάου, Θεμιστοκλή Ζαμάγια του Παναγιώτη, Κομνηνού Αμύγδαλου του Κων/νου, Ελευθερίου Ράφτη του Σάββα, Γεωργίου Σαμψάκου του Ιωάννη, Γεωργίου Αχλαδιώτη του Ιωάννη, Δημητρίου Αχλαδιώτη του Θεοδώρου, Γεωργίου Καραβέλατζη του Μιχαήλ, Κύκκου Μισομικέ του Παντελή, Σπυρίδωνα Στοματικού του Κομνηνού και Νικολάου Μάτσου του Εμμανουήλ, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις πράξεις της παθητικής δωροδοκίας με αξία των ωφελημάτων άνω των 73.000 ευρώ και με “θύμα” το Δημόσιο για ποσό άνω των 150.000 ευρώ, της πλαστογραφίας με χρήση σε βάρος του Δημοσίου με συνολική ζημία άνω των 150.000 ευρώ, της εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, της ψευδούς βεβαίωσης σε βάρος του Δημοσίου με φερόμενη ζημία άνω των 150.000 ευρώ, της απιστίας στην υπηρεσία από την οποία το Δημόσιο υπέστη βλάβη άνω των 150.000 ευρώ, της ενεργητικής δωροδοκίας από την οποία το Δημόσιο υπέστη ζημία άνω των 150.000 ευρώ και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου με ζημία άνω των 150.000 ευρώ.

Οι ανωτέρω διώξεις είναι με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν. 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου